GIFT CARD התחבר/י

פאי תותים טבעוני


היי אהובים!

כמעט שנה חכיתי ליום הזה.

היום בו הולכים לסופר ופתאום על המדפים רואים ערימה של סלסלות תותים.

תותים, הפרי האהוב עליי, הפרי הכי יפה בעולם שממנו אפשר לעשות את הקינוחים הכי טעימים שרק אפשר.

אם תשאלו אותי, קינוחי תותים לוקחים בהליכה קינוחי שוקולד.

ובגלל שחכיתי כמעט שנה שיגיעו התותים שוב, אתם יכולים רק לדמיין לעצמכם כמה רעיונות למתכונים אספתי לעצמי בתקופה הזו.

מי מכם שאוהב תותים הרוויח כי בתקופה הקרובה אני צופה שהולכת להיות אינפלציה של מתכוני תותים משובחים!

פאי תותים טבעוני

שתדעו לכם, שאחד הדברים שהכי היה קשה לי להתרגל אליהם עם החזרה לארץ היה עניין העונות.

בלונדון אין כמעט תוצרת מקומית של פירות או ירקות ולכן הכל מיובא.

ולכן, אין מצב כזה שאין תותים בסופר לא משנה איזה חודש זה בשנה.

או אבוקדו, או קלמנטינות, או לימונים, או מנגו…

לפעמים אני חושבת מה היה קורה אם הייתי בלוגרית כשגרתי שם.

איך הכל היה נראה אחרת אם בכל תקופה בשנה היתה לי גישה לאיזה פרי או ירק שאני רק רוצה.

אבל בינינו, יש משהו נחמד בלחכות לפרי, זה הופך אותו להיות מיוחד יותר ואקזוטי יותר.

בכל מקרה, משלל הרעיונות שהיו לי לגבי קינוחי תותים היה פאי.

פאי תותים טבעוני

פאי קלאסי, אמריקאי, כזה שבדרך כלל יש בו תפוחים.

יש משהו מאוד רומנטי בפאי קלאסי, משהו שגורם לי להרגיש בית, אפילו שאמא ואבא שלי מעולם לא הכינו כזה פאי!

חוץ מעובדה שהוא יפייפה ויש בו תותים יש בו גם ניצחון קטן ומשמח- בצק פריך טבעוני.

בצק פריך טבעוני הוא אחד מהדברים שהרבה אנשים חושבים שמי שטבעוני לא יכול יותר להכין.

אבל זה רחוק מלהיות נכון! אפשר בקלות ובלי מרכיבים מיוחדים להכין בצק פריך טבעוני מושלם ומפנק. וההוכחה ממש כאן.

אז מה יש לנו? גם פאי רומנטי, גם תותים וגם בצק פריך טבעוני מעולה? וואלה, עוגה כלבבי.

תהנו!

פאי תותים טבעוני

פאי תותים טבעוני


הכנות
20 דקות
בישולים
40 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

בצק פריך (תבנית פאי 20- 22 ס“מ)

יבשים

1/3 1 כוסות קמח כוסמין לבן (או חיטה)

2/3 כוס אבקת סוכר חום (או לבן)

1/2 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

רטובים

1/3 כוס שמן קוקוס קר, קשיח

5 כפות חלב סויה קר

1 כפית תמצית וניל

מילוי

1/2 ק“ג תותים חתוכים קטן

1/3 כוס קמח טפיוקה (או קורנפלור)

1/2 כוס סוכר חום (או יותר לאוהבי מתוק)

1 כפית תמצית וניל

1 כפית מיץ לימון

1 כף שמן קוקוס

קישוט

1 כף סילאן

1 כף חלב סויה

1 כפית סוכר חום

מה עושים

בצק פריך

בקערה לערבב מרכיבים יבשים

להוסיף שמן קוקוס עם כפית בגושים קטנים

להוסיף את כל שאר המרכיבים הרטובים

לערבב עד קבלת כדורונים

ללוש לכדור אחיד

לעטוף בניילון נצמד ולהניח במקרר 30 דקות

מילוי

לערבב את כל המרכיבים בקערה

להניח בצד

הכנה

להוציא את הבצק מהמקרר ולחתוך לשני חצאים

חצי אחד לעטוף בניילון ולהחזיר למקרר

את החצי הנותר לרדד על משטח מקומח לצורת עיגול

להעביר לתבנית משומנת היטב ולהדק לדפנות ולתחתית

להניח את התבנית חזרה במקרר

להוציא את החצי השני של הבצק מהמקרר

לרדד לעיגול ולחתוך רצועות בעובי 1 ס“מ

להוציא את התבנית מהמקרר ולהעביר אליה את המילוי

לסדר את הרצועות על המילוי ולהדק את הקצוות

קישוט ואפייה

להדליק תנור על 170 מעלות

בקערית לערבב את הסילאן וחלב הסויה

למשוח את הבצק בתערובת ולפזר מעל סוכר חום

לאפות 40 דקות עד שזהוב כהה ויציב

לקרר לפחות שעה לפני הגשה

הערות והמרות:

  • אפשר להמיר 1/3 מכמות הקמח בקמח מלא (כוסמין או חיטה)
  • שמן הקוקוס בבצק לא מורגש בטעם, אבל אפשר להחליף בשמן קוקוס מזוכך לחוששים
  • את התותים אפשר להמיר בפירות יער, אוכמניות, תפוח, אגס וכדומה
  • לבצק פריך מוצלח, לא לוותר על אף אחד משלבי הקירור


בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים