GIFT CARD התחבר/י

קציצות בטטה טבעוניות


היי! מה נשמע כולם?

השבוע כל מיני דברים ממש מרגשים קרו.

חלק אני עדיין שומרת בסוד וממש קשה לי לא לספר לכם כבר.

בואו נגיד שדברים שאני עובדת עליהם כבר המון זמן, מתחילים ממש להתקדם ואני בהתרגשות שיא. (זה לא ספר בישול אל תתלהבו 😉 )

בנוסף, השבוע היתה לי איזו פגישה, שגרמה לי להבין משהו.

פתאום הבנתי כמה הבלוג התקדם וצמח, כמה הוא קיים. כמה הוא נוכח. כמה הוא מגיע רחוק.

ולא רק הבלוג, גם הטבעונות, גם לטבעונות יש במה.

העולם מתחיל לתת לטבעונות במה, מתחיל לתת לתזונה ולאורך החיים הטבעוני מקום בפרונט.

מה שאני לא אשמור בסוד זה… שלשמחתי ולהתרגשותי הרבה, עוקבים של הבלוג בלונדון, פנו אליי והזמינו אותי לבוא להעביר שבוע של סדנאות לעוקבים הנאמנים בעיר.

אתם הרי יודעים שלונדון עד לא מזמן ובמשך 8 שנים היתה הבית שלי… אני לא יכולה לתאר לכם את התחושה.

ואומנם הכל עוד בחיתולים אבל וואלה אני כבר מתרגשת.

אז אם מישהו מכם קורא את המילים האלו וגר בלונדון… לשלוח לי הודעה ומהר 🙂

טוב, ועכשיו קצת על המתכון של היום.

קציצות בטטה טבעוניות

החלטתי להכין היום את הקציצות האהובות עליי בעולם.

יצא לי טוב שהשבוע הגיעו המון בטטות במשלוח הירקות, כי גם עוד מעט חנוכה ובחוץ אפרפר וקריר והעיתוי פשוט מושלם.

כשגרתי בלונדון הייתי הולכת לבית קפה טבעוני קטן שהיה מגיש אוכל מיוחד וטעים. אחת המנות היתה קציצות בטטה.

רכות, מושלמות.

כשחזרתי לארץ חבר סיפר לי שיש מסעדה בשם אורנה ואלה שעושה קציצות דומות למה שהיינו אוכלים בלונדון.

הן לא הרגישו לי אותו דבר… ולכן החלטתי לקחת את העיניינים בידיים, הלכה למעשה, ולהכין לעצמי ערימת קציצות.

אז תקשיבו- 6 מרכיבים, קערה אחת, 10 דקות עבודה.

זה כל הסיפור!

וזה טעים…. יווו איזה טעים זה!

תהנו, אוהבת אתכם.

קציצות בטטה טבעוניות

קציצות בטטה טבעוניות


הכנות
10 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד 40 דקות

מה צריך

קציצות (15-18 חתיכות)

600 גרם בטטות מבושלות ומעוכות לפירה

1 שן שום גדולה כתושה

2/3 כוס קמח כוסמין לבן או כל קמח אחר לבחירתכם

2 כפות קמח טפיוקה או קורנפלור

3 כפות שבבי שמרי בירה (לא חובה אבל מאוד מאוד מומלץ)

מלח, פלפל על פי טעם

מה עושים

קציצות

להדליק תנור על 180 מעלות

בקערה להניח את כל המרכיבים

לערבב טוב לכדי תערובת אחידה ומאוד מאוד דביקה

לשמן ידיים היטב

לקחת כף מהתערובת בעזרת מרכז כף היד להכין צורה שדומה לקציצה

(להעביר את הקציצה מיד ליד כמו שהיינו מכינים קובבות בגן) *

להחליק כל קציצה מהיד אל תבנית מרופדת בנייר אפייה ולסדר אותה קצת שתהיה עגולה

להכניס לתנור ל 30 דקות עד שזהוב ויציב

אופציה- לחובבי המטוגן והשחום: לאחר האפייה לטגן קלות במעט שמן משני הצדדים ולהגיש

המרות והערות:

  • שימו לב- התערובת מאוד מאוד דביקה! לשמן ידיים לפני כל קציצה, ולהשתדל לא להעזר באצבעות אלא ממש להעביר מיד ליד כאילו הקציצה רותחת. אחרי פעמיים שלוש פתאום תתהווה צורה יפה ועגולה.
    לא להעביר את הקציצה לתבנית עם האצבעות אלא לתת לה להחליק מכף היד אל התבנית.
  • אם אתם מחליפים לקמחים מלאים אני ממליצה לשלב לפחות 1/3 כמות בקמחים לא מלאים
  • לא ממליצה להחליף את הבטטה אבל אפשר לשלב עם תפו“א
    קחו בחשבון שבתפו“א יש הרבה נוזלים וכמויות הקמח יתשנו בהתאם
  • אפשר להכין עם קמח נטול גלוטן על בסיס עמליני-
    אין צורך להוסיף את קמח הטפיוקה ויש לקחת בחשבון שהקציצות יצאו מעט צמגיות עם קמח נטול גלוטן על בסיס עמילני
  • אפשר להשתמש בקמח עדשים, שימו לב שלא בטוח שיהיה צורך בכוס שלמה


בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים