סקונס אוכמניות טבעוני


היי היי!

טוב אז אחרי שהיה פה רצף איטלקי הגיע הזמן לגשת לגולת הכותרת…

יומיים בלונדון וחזרתי עם כל כך הרבה רעיונות למתכונים בריטיים חדשים.

ואני בעד שנתחיל בקלאסיקה- סקונס! ולא סתם סקונס, סקונס אוכמניות טבעוני עם ציפוי מתוק ומפנק בדיוק כמו בלונדון.

למי מכם שלא מכיר את הלחמניה הבריטית המשונה הזו, אני רגע אסביר.

סקונס אוכמניות טבעוני

סקונס זו מעין לחמניה היא מגיעה מתוקה או מלוחה ובדרך כלל אוכלים אותה לארוחת בוקר עם חמאה וריבה או עם מארמייט וחמאה.

יש ממש הרבה סוגים של סקונס אבל סקונס אוכמניות הוא אחד הקלאסיים והכי מפורסמים.

עכשיו, מה כזה מגניב בלחמניה הזו?

שבניגוד לבצקים אחרים שצריך להיות מדוייקים וצריך ללוש אותם ולהתנהג אליהם ממש יפה כדי שהם יעבדו טוב, סקונס זה בלאגן אחד גדול!

סקונס אוכמניות טבעוני

הבצק בכוונה לא אחיד ואפילו על גבול המכוער, יש ממש קצת מרכיבים והם בדרך כלל ממש פשוטים ובגדול ממש קל להכין אותם.

אתם יכולים ממש להיות יצירתיים ולהוסיף כל מיני פירות ותבלינים שאתם אוהבים.

ממליצה להגיש עם חמאה טבעונית בצד ופשוט להתחיל לנשנש 🙂

רוצים מתכון לסקונס מלוח? הנה- לחמניות סקונס טבעוניות מלוחות

סקונס אוכמניות טבעוני

סקונס אוכמניות טבעוני


הכנות
20 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד 50 דקות

מה צריך

סקונס (8 חתיכות)

רטובים

1/2 כוס חלב שקדים

1 כף חומץ / מיץ לימון

1 כפית תמצית וניל

1/4 כוס סוכר חום / מייפל

גרידת קליפת לימון מלימון אחד

יבשים

2 כוסות קמח כוסמין לבן / חיטה לבן (או חצי חצי מלא ולבן)

1 וחצי כפיות אבקת אפייה

קורט מלח

1/4 כוס שמן קוקוס במצב משחתי (כן כן זה ביבשים אפילו שזה רטוב 🙂 )

תוספות

50 גרם אוכמניות קפואות / טריות

2 כפות קמח

גלייז

1/2 כוס אבקת סוכר

1 כף חלב שקדים

מה עושים

סקונס

בקערית לערבב חלב שקדים וחומץ, להניח בצד 3-4 דקות

אחרי כמה דקות להוסיף לקערה את כל שאר המרכיבים הרטובים ולערבב טוב

בקערה עמוקה נוספת לערבב קמח, אבקת אפייה ומלח

להוסיף שמן קוקוס לערבב עם הידיים עד לקבלת כדורים וגושים קטנים (לא ללוש!)

להעביר תערובת רטובה ליבשה ולערבב עם הידיים עד שמתקבלים גושים מפוררים בכל מיני גדלים (שוב, לא ללוש)

בקערית נוספת לערבב אוכמניות בעדינות עד שכל האוכמניות מכוסות קמח

להוסיף אותן לבצק ולערבב עם כף עץ ממש ממש קצת

אפייה

להדליק תנור על 180 מעלות

להעביר את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה

להדק טוב לעיגול ברוחב 18 ס״מ ועובי 5 ס״מ

בעזרת סכין חדה לחתוך 8 סקונס ולהניח ברווחים ברחבי התבנית

לאפות 25-35 דקות עד שמעט מזהיב, לקרר לחלוטין

ציפוי

בקערית לערבב חלב ואבקת סוכר

כשהסקונס קרים לחלוטין לזלוף מעל כל אחד כפית של ציפוי

להגיש מיד עם ריבה טובה וחמאה טבעונית בצד



הערות והמרות:

  • אפשר חלב סויה
  • לא ממליצה על 100% קמחים מלאים זה יהיה ממש ממש דחוס וכבד
  • אפשר להוסיף כל פרי אחר שאתם אוהבים וגם כל מיני תבלינים כמו קינמון
  • אפשר לוותר על הציפוי

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים