GIFT CARD התחבר/י

טאקו טבעוני


היי כולם!

חזרנו לפינה השבועית שלנו TivonEat מסביב לעולם 🙂

כמו שאתם זוכרים, החלטתי שהקיץ הזה בגלל שאנחנו לא נוסעים לחו״ל אני כל שבוע אעלה פה מתכון ממקום אחר בעולם שהיינו רוצים או אמורים לנסוע אליו.

אז היה לנו יוון והיה טייוואן והיה תאילנד והיום- מקסיקו!

אנחנו הולכים להכין ביחד טאקו טבעוני עם מילוי של ׳עוף׳ בתיבול מושלם.

טאקו טבעוני

הארצות הבאות שאנחנו נבקר בהם יהיו ויאטנאם ותהיה לנו גם איטליה והולנד ובקיצור, הולך להיות כיף.

האמת היא שאני חייבת להגיד לכם שיותר מהכל חסרה לי סיני.

לא קורה דבר כזה שאנחנו לא נוסעים לסיני שנה שלמה.

אנחנו בדרך כלל נוסעים פעם אחת בתחילת הסתיו ופעם אחת באביב.

השנה, כשהבנו שאביב כבר לא יהיה אמרנו שלא נורא, נתפשר וניסע בשיא החום בקיץ (זה היה כשעוד היינו תמימים וחשבנו שבקיץ הכל כבר יהיה פה נורמלי שוב).

טאקו טבעוני

אז עכשיו כבר אוגוסט והגבול לסיני מהצד הישראלי עדיין סגור ומסוגר שזה מתסכל.

עוד מעט תעבור שנה מאז הפעם האחרונה שחצינו את הגבול לגן עדן שלנו ואני כ״כ מתגעגעת.

אני מקווה שעוד מעט דברים יחזרו להיות קצת יותר שפוייים בעולם ושכולנו נוכל לחזור לנסוע כל אחד למקום שהוא הכי הכי אוהב.

אבל בנתיים, בואו נהנה לפחות מהאוכל 🙂

אז יאללה, לכו תכינו לכם איזה טאקו טוב כזה, תחלמו על מקסיקו ונתראה פה במתכון הבא!

טאקו טבעוני

טאקו טבעוני


הכנות
5 דקות
בישולים
10 דקות
מתי מוכן
15 דקות!

מה צריך

טאקו

3-4 חתיכות טאקו לבחירתכם

מילוי

1 גבעול בצל ירוק קצוץ

6 פטריות מלך היער

6 לבבות דקל (משימורים)

2 כפות כל מרכיב: רוטב סויה, רסק עגבניות,  רוטב צ׳ילי לבחיתרכם (לא חובה)

1 כפית כל מרכיב: פפריקה מעושנת, שום גבישי,

½ כפית כמון

להגשה

חופן חסה פרוסה לרצועות דקות

חופן כוסברה קצוצה

צ׳ילי טרי קצוץ

שמנת חמוצה טבעונית

מה עושים

טאקו

במחבת רחבה לחמם כמה כפות שמן

לטגן בצל ירוק כמה רגעים

בעזרת מזלג לפרק את הפטריות ולבבות הדקל לפסים דקים

להוסיף למחבת ולטגן עד שהפטריות צרובות טוב (3-4 דקות)

להוסיף רוטב סויה, רסק עגבניות וצ׳ילי ולערבב

להוסיף את כל התבלינים ולערבב טוב עוד 1-2 דקות

למלא את הטאקוס, לקשט בחסה, כוסברה ושמנת חמוצה טבעוניות ולהגיש מיד



הערות והמרות:

  • במקום פטריות מלך היער אפשר פטריות שמפניון או פורטובלו חתוכות לקוביות קטנות
  • אפשר בלי לבבות דקל
  • במקום לבבות דקל אפשר עוד פטריות
  • אפשר להכין עם טופו או סייטן אבל זה לא יהיה אותו דבר 🙂
  • אפשר להוסיף תירס, שעועית שחורה, אורז וכו׳

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים
רוצים ללמוד
לבשל טבעוני?
מגוון סדנאות בישול
מחכות לכם כאן-
לפרטים נוספים