עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן


היי אהובים

מה שלומכם איך עבר השבוע? 

אצלי היה טוב, עבדתי על ממש הרבה מתכונים לבלוג בשבוע הזה. 

היו לי מלא רעיונות וממש נתתי גז והספקתי לא רק להכין אלא גם לצלם ולערוך. 

בקרוב מאוד אני מתחילה לעבוד על המתכונים לחגים… אז אם יש בקשות זה הזמן! 

חלקכם כבר יודעים שאני ומתן טסים להודו (שוב…) לכל תקופת החגים ולכן, אני הולכת לנצל את הקיץ לעבוד על כללל המתכונים לחגים כדי שלא יהיה חסר לכם שום דבר בזמן שאני אהיה בהודו. 

בכל מקרה, השבוע הכנתי גם מנות עיקריות לבלוג, גם ארוחות בוקר וגם נשנושים ובין כל אלו, עוגיות טחינה טבעוניות נטולות גלוטן. 

עוגיות טחינה טבעוניות

יש מצב שזה די מחדל שאין בבלוג מתכון לעוגיות טחינה טבעוניות? מרגיש לי שזה כזה בייסיק שלא ברור איך לא הכנתי מתכון כזה עד עכשיו. 

ורציתי לספר לכם קצת על ההשראה למתכון. 

אתם זוכרים שלפני כמה חודשים, ליוויתי משלחת של בלוגרים טבעוניים מחו"ל? לשמחתי הרבה, אני ושתיים מהן שמרנו על קשר טוב ומידי פעם אנחנו מדברות וחולקות חוויות. 

עד שפגשתי אותן, לא ממש עקבתי אחרי בלוגרים, לא בארץ ולא בעולם. לא יודעת למה אבל איכשהו אף פעם לא ממש יצא לי ממש לעקוב אחרי בלוגים אחרים. 

זה די מצחיק 🙂  

אחרי שפגשתי את קיתלין וג'סמין אני דווקא די עוקבת וזה ממש נחמד להתעדכן בחיים שלהן דרך הרשת, בטח ובטח שיש לנו כל כך הרבה במשותף. 

אז לפני כמה זמן קיתלין (From my bowl) העלתה מתכון לעוגיות טחינה. 

הן היו נראות מדהים, ממש אבל ממש מדהים. הסתכלתי על המסך והרגשתי שאני פשוט חייבת לתת להן ביס. 

עוגיות טחינה טבעוניות

לא רק שהרגשתי שזה ממש הזוי שאין מתכון לעוגיות טחינה בבלוג גם ידעתי שאני פשוט חייבת לנסות את העוגיות שהיא הכינה! 

אז עשיתי קצת שינויים יותר לפי הטעם שלי אבל התבססתי על הרעיון הראשוני שלה והעוגיות יצאו- מטורפות 🙂 🙂 

הן ממש ממש צ'ואיות, דביקות ומתוקות וענקיות, איזה כיף. 

הן מושלמות לסופ"ש נכון? 

מקווה שתכינו ובטוחה שיהיה לכם מתוק וטעים, נשיקות. 

עוגיות טחינה טבעוניות

עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן


הכנות
15 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
עוד 35 דקות

מה צריך

עוגיות (10-12 חתיכות) 

1 כוס טחינה גולמית

2/3 כוס סוכר קוקוס / סוכר חום (קוקוס יותר מתאים)

1/4 כוס חלב סויה / שקדים אורז

1 כוס שיבולת שועל (נטולת גלוטן במידת הצורך)

1 כפית תמצית וניל

2 כפות זרעי צ‘יה שלמים או טחונים

1/2 כפית קינמון

1 כפית אבקת אפייה

מה עושים

עוגיות

בבלנדר, לטחון את שיבולת השועל לאבקה, להניח בצד

בעזרת מקציף חשמלי להקציף יחד טחינה גולמית וסוכר קוקוס עד שאחיד

להוסיף תמצית וניל וחלב סויה ולהקציף עד שאחיד

להוסיף את כל שאר המרכיבים (כולל שיבולת השועל) ולערבב טוב עם כף עץ

להניח במקפיא 15 דקות

הכנה

להדליק תנור על 170 מעלות

להוציא את הקערה מהמקפיא

להרטיב ידיים ולהכין עוגיות בקוטר 5 ס“מ ועובי 1 ס“מ

להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים גדולים (הן הולכות להתרחב ממש הרבה)

לאפות 15-17 דקות (העוגיות יהיו עדיין רכות כשיצאו מהתנור)

לקרר לחלוטין (!) לפני שמעבירים לכלי

חשוב- כשמאחסנים, בין עוגיה לעוגיה להניח ריבוע של נייר אפייה- העוגיות מאוד עסיסיות ודביקות



הערות והמרות:

  • המתכון בהשראתה של קיתלין, חברה שלי, מהבלוג המהמם from my bowl
  • ממליצה לא להשתמש בטחינה מלאה כי הן עלולות לצאת מרות
  • את הצ'יה אפשר להחליף בשתי כפות פשתן טחון / שתי כפות רסק תפוחים / שתי כפות מחית בננה
  • לא ניסיתי עם קמחים אחרים אבל אני מאמינה שיעבוד גם עם קמח כוסמין/ חיטה
  • אפשר לקשט בשוקולד צ'יפס או פירות יבשים
  • שימי לב שהעוגיות ממש צ'ואי אז הן דביקות- להקפיד להפריד ביניהן עם נייר אפייה
  • לשמור במקום יבש ככול האפשר

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים