קינוח טפיוקה בכוסות אישיות


שלום אהובים.

וואו אז זהו אה? החודש הפסיכי בשנה מגיע לסיום…

מחר ערב חג שני, וזהו, כמעט כל המתכונים כבר הוכנו, כמעט כל הארוחות כבר נאכלו, כמעט כל הפוסטים עלו.

פסח זה חג מטורף בשבילי בבלוג.

השבוע שבועיים שלפני ליל הסדר הם בגדר פסיכוזה 🙂

זה מין בז שלא מפסיק לרגע עד אפילו שעה שעתיים לפני ליל הסדר.

וזה לא רק השאלות והתגובות המדהימות שלכם, זה גם כל תהליך החשיבה, היצירה ההוצאה לפועל של המתכונים.

זה מתחיל חודש אם לא יותר לפני החג וממשיך ממש עד היום, יום לפני ערב חג שני.

קינוח טפיוקה בכוסות אישיות

השנה אני שמחה להגיד שאני מרגישה שהיה מגוון די משמח בבלוג.

השתדלתי להכין לכם הכל מהכל ולקחת את כולם בחשבון.

ואתם בתמורה שימחתם אותי כל כך עם כל התגובות וכל האהבה.

אז מה היום?

היום שני דברים משמחים.

ניסיתי לחשוב איזה מתכון הכי מתאים שיסגור את החג.

רציתי משהו קליל, משהו שקל להכין, משהו אביבי ופשוט.

כי כל החג הזה אנחנו רק עוברים מארוחה לארוחה וכולם כבר עייפים מאוכל כבד ומבושל ובטח ובטח שלאף אחד אין כוח להתחיל עכשיו להכין עוגות שכבות מרשימה ומפוצצת.

את כל זה כבר עשינו בליל הסדר.

אז מפה לשם הגיעה לי הברקה- קינוח טפיוקה בכוסות אישיות!

קינוח טפיוקה בכוסות אישיות

סוגר לי את כל הפינות של מה שרציתי להעלות וגם הוספתי מרכיב סודי ששינה את זה מסתם קינוח טפיוקה למשהו הרבה יותר מיוחד וטעים.

ומה הדבר השני המשמח שקורה היום?

הוספתי פינה חדשה לערוץ יוטיוב- סרטוני טייסטי 🙂

למי שלא יודע למה אני מתכוונת קודם כל יש וידיאו פה למטה.

אבל בגדול אני מדברת על סרטונים קצרים קצרים ומתומצתים למי שיש לו פחות זמן ובא לו וידיאו בצ׳יק צ׳ק.

אז מידי פעם יעלו גם כאלו לערוץ בין כל הוידיאו הרגילים הארוכים יותר.

כיף נכון?

יאללה, שיהיה חג שני שמח והמון נשיקות לכולם.

קינוח טפיוקה בכוסות אישיות

קינוח טפיוקה בכוסות אישיות


הכנות
5 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
עוד שעה וחצי (קרור)

מה צריך

פודינג (10-12 כוסות קטנות אישיות) 

1 כוס פניני טפיוקה (קטנים או גדולים)

6 עד 8 כוסות מים

400 מ״ל קרם קוקוס

3 כפות מי ורדים (לא חובה אבל זה מדהים)

1 כפית תמצית וניל

1 כוס סוכר חום (לפודינג לבן אל תשתמשו בסוכר חום אלא בסוכר לבן / אגבה)

תוספות

פירות העונה / אגוזים / פירות יבשים וכדומה

מה עושים

פודינג

בסיר נונסטיק לבשל על אש נמוכה פניני טפיוקה ומים

לערבב ללא הפסקה 10 דקות עד שמסמיך (אם מסמיך בצורה מוגזמת להוסיף עוד מים)

כשהפודינג הופך שקוף להוסיף את כל שאר המרכיבים (ללא התוספות)

לבשל עוד 10 דקות תוך כדי ערבוב

להעביר לכוסות הגשה ולקרר במקרר לחלוטין

לקשט בתוספות ולהגיש קר



הערות והמרות:

  • הפודינג יכול להיות ממש ממש סמיך או מעט מימי זה תלוי איך אתם אוהבים
    אם אתם אוהבים פודינג מימי יותר תוסיפו עוד מים או עוד קרם קוקוס
  • במקום קרם קוקוס אפשר כל חלב טבעוני
  • חשוב- אם אתם רוצים פודינג לבן לחלוטין תאלצו להשתמש בסוכר לבן
  • אתם יכולים להניח ניילון נצמד צמוד לפודינג לפני הכניסה למקרר כדי למנוע קרום (לי זה לא מפריע כי גם ככה זה מלא בתוספות מעל)

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים