ארוחת צהריים תאילנדית


היי היי

אני לא יודעת מה קרה לי בקיץ הזה אבל כל מה שבא לי זה אוכל אסייתי.

אני ברצינות אוכלת כמעט כל יום בחודש וחצי האחרונים מנה אסייתית אחת לפחות.

משהו בשילוב טעמים האסייתי, מתאים לי בול במזג האוויר הזה.

אז מטבע הדברים אולי שמתם לב שגם לבלוג עולים הרבה מתכונים אסייתים לאחרונה.

הם פשוט כל כך קלילים וכייפים שאני לא יכולה להפסיק.

ארוחת צהריים תאילנדית

והיום עולה מתכון תאילנדי שאני לא יכולה להגיד שהוא מסורתי כי די המצאתי אותו אבל הוא מבוסס על אוכל שבהחלט יש בתאילנד.

הרכבתי פה ארוחת צהריים שלמה (או ערב כמובן) שיש בה גם אורז, גם טופו במרינדה מעולה וגם סלט מרענן ומפתיע על בסיס מנגו.

בדיוק אני ומתן ישבנו אתמול באנסטסיה ודיברנו על לאיזה יעד טרופי בא לנו לנסוע בחורף.

הרבה רעיונות נזרקו לאוויר כי אחת הסיבות העיקריות שאנחנו אוהבים לנסוע לאסיה (חוץ מהדברים הברורים מאליהם) זה שבאסיה יש לנו מלא מלא מה לאכול.

ארוחת צהריים תאילנדית

נגיד עוד חודש אנחנו נוסעים לרוד טריפ בדרום צרפת וצפון ספרד ובאמת שיהיה לנו בהצלחה.

ואתם יודעים שאני מומחית בלמצוא אוכל טבעוני בחו״ל… עדיין, אין מה להשוות הרים בדרום צרפת מול אי בתאילנד מבחינת האופציות הטבעוניות.

בכל מקרה, עד שניסע ליעד הטרופי הבא שלנו, אפשר להנות מאוכל אסייתי מעולה כבר עכשיו בבית.

יצא מוצלח במיוחד הפעם 🙂

תהנו!

ארוחת צהריים תאילנדית

ארוחת צהריים תאילנדית


הכנות
20 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
עוד שעה וחצי (השרייה)

מה צריך

טופו במרינדה

600 גרם טופו קשה פרוס לפרוסות עבות

1/2 כוס רוטב סויה

1/2 כוס סילאן / מייפל

2 כפות חמאת בוטנים

1 כפית משחת קארי אדום

1 כף רוטב צ׳ילי

1/4 כפית אבקת ג׳ינג׳ר (או נגיעה של ג׳ינג׳ר טרי)

2 שיני שום כתושות

סלט מנגו

1 מלפפון חתוך לקוביות קטנות

1 גמבה חתוכה לקוביות קטנות

1 מנגו חתוך לקוביות

חופן כוסברה קצוצה

מיץ מלימון / ליים סחוט

1/2 צ׳ילי אדום קצוץ

מלח על פי טעם

להגשה

אורז תאילנדי דביק מבושל על פי ההוראות שעל החבילה

מה עושים

טופו במרינדה

להניח כל פרוסת טופו על שני ניירות סופגים

לעטוף וללחוץ טוב ככה שכמה שיותר נוזלים נספגים בנייר

להעביר את הפרוסות לקופסא רחבה ועמוקה

בקערית לערבב טוב את כל מרכיבי המרינדה

לשפוך מעל הטופו, לסגור את הקופסא, לשקשק ולהניח במקרר לשעה

אפייה

לאחר שעה, להדליק תנור על 200 מעלות

להעביר את רצעות הטופו לתבנית רחבה

להפריד 2-3 כפות מהמרינדה שנשארה בקופסא לקערית ואת כל שאר המרינדה למשוח על הפרוסות

לאפות 15-18 דקות

סלט

לערבב את כל מרכיבי הסלט בקערה

להניח במקרר

הגשה

להניח כמה כמות אורז בצלחת הגשה

להניח מעל כמה פרוסות טופו ולמשוח במרינדה שהפרדנו קודם

להניח ליד סלט בנדיבות ולהגיש



הערות והמרות:

  • במקום מנגו אפשר פפאיה
  • במקום חמאת בוטנים אפשר שקדיה או טחינה
  • במקום כוסברה אפשר פטרוזיליה

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים