GIFT CARD התחבר/י

קארי תאילנדי אדום טבעוני


היי היי!

מה נשמע חברים ואיך היה הסופ"ש?

אצלי היה מעניין…. אם אתם עוקבים אחריי ברשתות החברתיות אז אתם בטח כבר יודעים שביום שישי אחר הצהריים, בעוד אני חותכת בהרבה מאוד ביטחון עצמי פרוסות לחם כוסמין מלא וטעים, חתכתי לעצמי בקטע מאוד יפה ומכושר את האצבע.

עכשיו, לא הייתי כותבת על זה אם זה היה סתם חתך חמוד של להכין סלט… סכין של לחם זה רוע טהור כשזה מגיע לאצבעות.

אז היתה פה דרמה והיה לא מעט דם והיה חשש שאני אצטרך תפרים אבל תודה לאל שיש בעולם כורכום!

הכורכום הצליח להתמודד גם עם חתך כזה עמוק ועזר לדם להפסיק ואומנם אני חבושה ואומנם זה נראה די מגעיל מתחת לתחבושת אבל זה מתשפר וכבר לא כואב, יאיי 🙂

אל תשאלו אותי איך אבל למרות שיש לי אצבע אחת פחות (והיא אצבע קריטית) איכשהו אני עדיין כל היום במטבח (רק לא עושה כלים חח).

קארי תאילנדי אדום טבעוני

אתמול הפסקתי להכין פנקייקים מדהימים, שלשום באה חברה בערב והכנתי לנו כדורי שוקולד וחמאת בוטנים והיום…. היום עולה המתכון הטבעוני המהמם הזה.

הדבר היחיד שאני לצערי לא באמת יכולה לעשות כרגע זה יוגה 🙁 וזה באמת מצער. אבל אני נותנת לזמן לעשות את שלו ותוך כמה ימים אני חזרה על המזרון.

אז היום היום, מה עולה היום?

מתכון שכבר היה צריך להיות פה מזמן אם אתם שואלים אותי, כי זו אחת המנות האהובות עליי בעולם.

קארי תאילנדי אדום טבעוני. זו מנה מושלמת כשעושים אותה טוב.

קארי תאילנדי אדום טבעוני

יש מקום אחד בתל אביב שעושה קארי תאילנדי אדום טבעוני כמו בתאילנד, בתאילנדית בהר סיני. זה כנראה האוכל התאילנדי הכי טוב בארץ.

אז אני לא מתיימרת להגיע לכזו רמה, אחרי הכל השף שלהם תאילנדי, אבל הכנתי פה גרסה נהדרת ופשוטה למשחה הכל כך טעימה הזו.

עכשיו, אם אין לכם כוח לחפש את כל המרכיבים המוזרים שאין ברירה וחייבים להיות במשחת הקארי, אתם יכולים לקנות משחה מוכנה מראש.

יש כמה חברות ממש סבבה שמוכרות משחות בלי חומרים ותוספות והמשחה נהדרת בטעמה אז זה לגמרי אופציה, אל תתביישו 🙂

כך או כך, קרם קוקוס, בוטנים ועוד הפתעות ויש לכם פה ארוחות צהריים או ערב טבעונית מושלמת.

תהנו!

קארי תאילנדי אדום טבעוני

קארי תאילנדי אדום טבעוני


הכנות
20 דקות
בישולים
10 דקות
מתי מוכן
עוד חצי שעה

מה צריך

משחת קארי אדום

1 בצל קטן קצוץ 

2 גבעולי למון גראס (אפשר לקנות טרי בשווקים או קפוא בסופרים אסייתים) 

10 פלפלי צ‘ילי אדומים מיובשים גדולים מושרים 10 דקות במים חמים ואז קצוצים

5 שיני שום כתושות 

2 כפות גינג‘ר/ גלנגל כתוש

 

2 כפות שורש כוסברה כתוש

1 כפית שמן קפיר ליים  

קארי

1 חבילה טופו קשה חתוך לקוביות 

חופן שעועית ירוקה חתוכה גס 

1/2 1 כוסות קרם קוקוס 

הגשה

חופן נבטים, בוטנים, כוסברה, לימון, צ'ילי, שמן סומסום

מה עושים

משחה

במעבד מזון להניח את כל המרכיבים

 

לעבד למשחה חלקה 

להעביר לכלי סגור ולשמור בקרור 

קארי

במחבת לחמם כמה כפות שמן 

להוסיף 1/4 כוס משחת קארי ולערבב ללא הפסקה 

להוסיף טופו ושעועית ולערבב יחד 

להוסיף קרם קוקוס ולבשל 5-7 דקות עד שמסמיך 

לטעום ולהוסיף עוד קארי במידת הצורך 

הגשה 

להגיש על אורז דביק 

לקשט כאהבת נפשכם

הערות והמרות:

  • אם אין לכם את כל המרכיבים שיש במשחה, אתם מוזמנים כמובן להשתמש במשחת קארי אדום קנויה- יש דברים די טובים בסופרים.
  • את הטופו והשעועית אפשר להחליף בכל ירק אחר שאתם אוהבים- ברוקולי, כרובית, בטטה וכו'
  • אפשר לצמצם בכמות הצ'ילי אם אתם פחות בקטע של חריף
  • אפשר להקפיא את המשחה


בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים