עוגת שכבות טבעונית


Happy New Year!!!!

שלום 2019, איזה התרגשות שאת כאן!

איך אני אוהבת את המעבר בין שנה שחלפה לשנה שמתחילה.

זה אחד הימים האהובים עליי בשנה.

זמן להסתכל אחורה, זמן לסכם, זמן לראות מה היה מדוייק ומה צריך לכוון.

זמן להביט פנימה ולראות איך שנה שלמה בחיים מרגישה ומה זה אומר.

וכמובן להתסכל קדימה, לדייק מה צריך יותר, מה צריך פחות, ואיך להגיע לשנה החדשה עם חיוך על הפנים.

יש לי שתי מסורות שאני מקפידה עליהן בתחילת וסיום כל שנה.

עוגת שכבות טבעונית

הראשונה היא להתחיל או לסיים את השנה שחלפה או זו שהתחילה- בשיעור יוגה.

וזה כמובן מה שעשיתי היום בבוקר כדי להתחיל בטוב, בנקי, במדוייק.

והמסורת השניה זה New Years Resolution.

זה אולי נשמע לכם קיטש אבל בשבילי זו ממש התכווננות ומה שהחלטתי שאני עושה אני ממש מקפידה לעשות במשך כל השנה, וזה משנה חיים.

השנה חכיתי ממש עד הרגע האחרון עד שהבנתי סופית מה ההחלטה שלי לשנה החדשה וברגע שידעתי מה היא זה הרגיש לי כל כך נכון 🙂

אז אני לא יודעת איך אתם מתייחסים ואם בכלל לשינוי של התאריך אבל כך או כך, לא באמת צריך סיבה כדי לחגוג נכון?

עוגת שכבות טבעונית

אז כדי לחגוג את השנה שהתחילה אני החלטתי להפציץ עם עוגת שכבות טבעונית אחת המרשימות והטעימות שהיו פה שהיא כמובן גם קלה להכנה, שזה סוד כל מתכון כייפי.

אנחנו מדברים פה על שלוש שכבות של עוגה ושל קרם ושל קישוטים והטעם- או וואו!

ממליצה להכין כבר בימים הקרובים כדי להתחיל את השנה הכי מתוק (והכי טבעוני) שרק אפשר 🙂

דבר אחרון שרציתי להגיד לכם…

בשנה שהרגע נגמרה, שנת 2018, ביקרו בבלוג שלי החמודי 1.8 מיליון (!!!!!!) פעמים.

אני נפעמת מהמספר הזה ואני לא תוספת את זה בשום צורה וכל מה שאני רוצה להגיד זה- תודה.

תודה לכם, על הכל. באמת, הלוואי והייתי מכירה את כולכם באופן אישי.

אתם משנים לי את החיים. 🙂

שתהיה לכולכם שנה נהדרת ומלאה בחיוכים.

אוהבת אתכם.

עוגת שכבות טבעונית

עוגת שכבות טבעונית


הכנות
20 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
עוד שעתיים (קרור)

מה צריך

בצק (3 תבניות 18-20 ס״מ)

רטובים

1 וחצי כוסות חלב סויה

1 כף חומץ

1/2 כוס שמן (זרעי ענבים, קנולה, חמניות וכדומה)

2 כפיות תמצית וניל

1 כוס סוכר חום

יבשים

2 וחצי כוסות קמח כוסמין לבן / חיטה לבן

1/3 כוס אבקת קקאו

2 כפיות אבקת אפייה

קרם

250 גרם טופו משי

1/2 כוס חמאת קקאו מומסת / שוקולד לבן טבעוני מומס/ שמן קוקוס

1 כפית תמצית וניל

1 עד 2 כפות מיץ לימון

1/2 כוס אגבה / מייפל / סוכר חום

קישוט

קוביות שוקולד, ביסקוויטים מפוררים, אגוזי לוז ועוד

מה עושים

קרם

להניח את כל מרכיבי הקרם בבלנדר

לעבד לקרם אחיד

להעביר לכלי סגור ולהניח במקרר לשעתיים לפחות להתייצבות

בצק

להדליק תנור על 170 מעלות

בקערה לטרוף (אפשר עם מזלג) חלב סויה וחומץ עד להופעת בועות, להניח בצד

לתוך קערה נוספת לנפות את כל המרכיבים היבשים

לתערובת החלב והחומץ להוסיף את כל שאר המרכיבים הרטובים ולטרוף טוב

להעביר תערובת יבשה לרטובה בשלוש נגלות (בין כל נגלה לערבב טוב)

אפייה

לחלק לשלוש תבניות 18-20 ס״מ (לא יותר גדולות מזה)

לאפות 18-22 דקות או עד שקיסם יוצא נקי ממרכז אחת העוגות

לקרר לחלוטין לפני שעוברים לשלב הבא

הכנה

על כלי הגשה יציב שיכול להכנס למקרר להניח את שכבת הבצק הראשונה

למרוח מעל כמה כפות קרם (להשאיר את הדפנות ללא קרם כדי שלא ישפך מהצדדים)

להניח מעל עוד שכבת בצק ומעל קרם וחוזר חלילה

לקשט כאהבת נפשכם ולהניח במקרר לשעה להתייצבות ועד הגשה

בואו להכין איתי בוידיאו יאיי!



הערות והמרות:

  • בקרם, אם אין לכם חמאת קקאו, אפשר למצוא שוקולד לבן טבעוני בכל סופר (שוקולד צ׳יפס לבן פרווה)
  • אם המרתם בשוקולד לבן טבעוני שימו לב שהוא מתוק ולכן אולי תצטרכו להוריד את כמות הממתיק
  • בקרם, אני משתמשת בטופו משי בקרטון הכחול- firm
  • בבצק אפשר חצי חצי קמח מלא וקמח לבן (כוסמין או חיטה)
  • בבצק אפשר להחליף את הקקאו בקמח באותה הכמות למי שרוצה עוגת וניל ולא עוגת שוקולד
  • בבצק אפשר חלב שקדים אבל העוגה תהיה קצת פחות אוורירית

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים