שניצל טופו יפני טבעוני


היי היי

הבטחתי לכם סיפורים מהטיול והבטחתי לכם מתכון יפני או הודי ואני מקיימת!

אז ככה…

התוכנית המקורית שלי ושל מתן היתה להיות חודש שלם רק בדארמסללה.

אנחנו הרבה שם וזה מרגיש לנו כמו בית והתחשק לנו פשוט לנסוע לשם, לשים את הראש על הערסל מול ההרים, ולנוח.

ובאמת זה מה שהיה, לפחות בהתחלה…

כבר ביומיים הראשונים הכרנו מלא אנשים חדשים ונהינו קבוצה משעשעת ביותר של חברה' מכל רחבי העולם.

העברנו 11 יום קסומים בבאגסו, היה לנו שקט, היה לנו רגוע, היה לנו טעים (מאוד!) והיה לנו מדוייק.

אבל אז… התחיל להתחשק לנו טיול וכמו שאתם כבר יודעים מהפוסטים הקודמים, החלטנו לרדת דרומה.

הטיול שלנו הפך ברגע משקט רגוע וצפוי, ללא צפוי בכלל, מלא בנסיעות, הרתפקאות ומה לא!

שניצל טופו יפני טבעוני

כתבתי לכם במשך השהות שם כמעט על כל מקום שהיינו בו ואיך היה לנו שם אז אני לא ארחיב שוב כדי שלא יהיה לכם משעמם.

בגדול אני אגיד לכם שהיה מדהים.

פגשנו כל כך הרבה אנשים בדרך, חברים טובים מהעולם ומהארץ והיה לנו פשוט קסום.

ההחלטה לנסוע ליפן, ביוזמתו של מתן, היתה מדוייקת להפליא.

לרגע לא חשבתי שזה מה שיקרה.

אבל אנחנו שנינו כל כך מאוהבים ביפן שפשוט לא יכולנו להרגיש שאנחנו כל כך קרובים אליה ולא ניסע.

אז נסענו. מה זה נסענו!

יפן כמו שרק יפן יודעת לעשות היתה מופלאה. מהממת. עוצרת נשימה. מרגיעה. נעימה. טעימה. מטורפת. סוחפת. ומה לא?

היו לנו שבוע עמוס בהרפקאות. נסענו לשני טיולי יום מדהימים, אחד בקאמקורה ואחד בהר טאקאו עליו טיפסנו (!)

בטוקיו לא הפסקנו להסתובב. פגשנו חבר יפני מאוד טוב שלנו, שבא במיוחד מאוסקה לבלות איתנו זמן.

שניצל טופו יפני טבעוני

פגשנו חברים מהארץ. אכלנו בלי סוף. הלכנו ברגל בלי סוף. היינו במקדשים בלי סוף. והתאהבנו בה, שוב. ושוב ושוב…

כשחזרנו לארץ ידעתי שאני הולכת להפציץ אתכם במתכונים יפנים והודים אבל לא ידעתי מאיפה בכלל להתחיל.

בסקר שעשיתי לכם באינסטגרם יפן ניצחה ולכן אנחנו מתחילים במתכון יפני.

בחרתי את אחד המנות שאני הכי אוהבת ביפן – טופו קאצו.

טופו קאצו זה בעצם שניצל טופו טבעוני רק שהוא בסגנון יפני.

הוא מוגש על אורז דביק, עם סלט כרוב יפני מסורתי.

וביפן לפעמים גם אפשר למצוא אותו מוגש בלחמניה!

זה מתכון קל להכנה וממש ממש ממש טעים ואני בטוחה שתהנו.

שיהיה סופ"ש מהמם, נשיקות.

שניצל טופו יפני טבעוני

שניצל טופו יפני טבעוני


הכנות
10 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
עוד חצי שעה

מה צריך

טופו (4 מנות)

500 גרם טופו קשה פרוס לארבע פרוסות 

1/2 כוס רוטב סויה 

ציפוי לטופו 

1/2 1 כוסות פירורי פנקו (או פירורי לחם) 

2/3 כוס קורנפלור / טפיוקה 

1/2 כוס מים 

1 כף רוטב טריאקי /רוטב סויה / רוטב שיטאקי

סלט כרוב 

1/2 כרוב פרוס דק דק דק 

רוטב לסלט

3 כפות מירין 

1-2 כפות רוטב סויה (תלוי כמה מלוח אתם אוהבים)

1 כף שמן סוסמום 

חופן סומסום שחור ולבן 

להגשה

בצל ירוק קצוץ 

2 כוסות אורז סושי מבושל על פי ההוראות שעל החבילה 

1 כף רוטב טריאקי /רוטב סויה / רוטב שיטאקי

מה עושים

טופו קאצו 

לעטוף כל פרוסת טופו ב 3 ניירות סופגים וללחוץ טוב טוב עד שכל הנוזלים נספגים בנייר 

להניח את פרוסות הטופו בכלי צר ועמוק ולשפוך מעל את רוטב הסויה, להניח בצד 10 דקות 

ציפוי וטיגון

להעביר את פירורי הפנקו לצלחת עמוקה 

בצלחת עמוקה נוספת לערבב טוב עד שאחיד- קורנפלור, מים וטריאקי (או רוטב סויה / רוטב שיטאקי)

על מחבת רחבה על אש גבוהה לחמם 1/2 כוס שמן (שהשמן יהיה בגובה לפחות 3 ס“מ) 

כשהשמן רותח, להנמיך מעט את האש

לטבול כל פרוסת טופו בתערובת הקורנפלור

להעביר את הפרוסה לפנקו ולצפות טוב טוב 

להעביר לשמן החם ולטגן מכל צד 2-3 דקות עד שזהוב 

להניח על ניירות סופגים עד הגשה 

סלט והגשה 

בקערית לערבב יחד את כל מרכיבי רוטב הסלט

על חצי צלחת הגשה רחבה ועמוקה להניח כמה כפות גדושות אורז סושי 

בחצי השני להניח כרוב פרוס ומעליו לבזוק רוטב 

לחתוך את פרוסת הטופו לכמה רצועות עבות ולהניח מעל האורז 

לקשט בבצק ירוק ולזלוף מעל מעט רוטב טריאקי / רוטב סויה / רוטב שיטאקי 

לחזור חלילה על פי כמות הסועדים ולהגיש מיד 

רוצים לראות אותי מכינה את המתכון שלב אחר שלב? הנה!

הערות והמרות:

  • את המירין אפשר להחליף בחומץ אורז יפני + 2 כפות סוכר
  • את הטופו אפשר להחליף בפרוסות בטטה/ חציל/ תפוח אדמה
  • במקום קורנפלור אפשר קמח קטניות (פחות ממליצה כי זה מורגש בטעם)
  • אפשר פירורי לחם ללא גלוטן (שימו לב שלא יהיה בזה ביצים)


הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים