GIFT CARD התחבר/י

מקופץ יפני ברוטב סומסום


יוווו איזה טירוף!

אם אם לא עוקבים אחרי ברשתות החברתיות אז בואו אני אספר לכם מה קרה אתמול.

פעם בכמה זמן, ובאמת שזה לא קורה הרבה, יש לי יום ששום דבר לא מצליח לי בו.

זה קורה פעם בשנה בערך. יש לי לפעמים מתכונים שלא יוצאים בול מה שרציתי אבל אני מדברת על רמה אחרת לגמרי פה.

מקופץ יפני ברוטב סומסום

מהימים האלו שהכל נופל מהידיים, שבטעות בועטים בדלת של המדיח כי שכחנו שהיא פתוחה, שהרוטב נשפך, ששכחנו לכווון נכון את המלצמה וויידאו שלם יוצא עקום, והכי גרוע שכל מה שהכנתי יוצא לא טוב!!! 🙁

למזלי באמת שזה לא קורה הרבה אבל אתמול זה בדיוק מה שקרה.

עכשיו, הכל היה בסדר אם אתמול לא היה יום ראשון. היום בו אני מצלמת את כל המתכונים לשבוע…

והכל היה בסדר אם היו לי, כמו תמיד, מתכונים מוכנים מראש בדיוק בשביל מקרים כאלו.

אבל איכשהו קרה שכל המתכונים המוכנים לא מתאימים ואיכשהו קרה שהיה יום ראשון, ואיכשהו קרה שאשכרה הגעתי לשמונה בערב אחרי יום שלם של עבודה- בלי מתכון אחד לשבוע הזה.

וואלה, אבל מהכל לומדים! 🙂

אז החלטתי לוותר ולשחרר באהבה ולא להעלות פוסט ביום שני כהרגלי.

מקופץ יפני ברוטב סומסום

ואז! היום בבוקר קיבלתי משלוח של פטריות שיטאקי מהממות וטריות והחלטתי שאין מצב- עולה היום פוסט ויהי מה!

והנה הוא- יאיי איזה כיף.

אחד המתכונים היפניים האהובים עליי בעולם, אטריות אודון ברוטב סומסום (גומה) עם פטריות שיטאקי.

זה מאוד מאוד מאוד טעים.

תהנו ושיהיה ערב מקסים.

מקופץ יפני ברוטב סומסום

מקופץ יפני ברוטב סומסום


הכנות
5 דקות
בישולים
10 דקות
מתי מוכן
עוד רבע שעה יאיי!

מה צריך

רוטב גומה (3-4 מנות)

1/4 כוס שמן סומסום

1/2 כוס רוטב טריאקי

1/4 כוס רוטב סויה

1/3 כוס טחינה גולמית 

 3 כפות סומוסום 

1/3 כוס מים

פטריות 

200 גרם פטריות שיטאקי פרוסות דק ללא הרגל

אטריות 

200 גרם אטריות אודון

קישוטים

טבעות בצל ירוק 

סומסום

מה עושים

רוטב גומה 

לערבב את כל המרכיבים בקערית, להניח בצד

פטריות 

במחבת נונסטיק רחבה להקפיץ את הפטריות עד שהפטריות שחומות
להוסיף רוטב גומה ולערבב יחד דקה שתיים
להוסיף אטריות ולתת להתבשל 5 דקות עד שמתרכך
לקשט ולהגיש מיד 



הערות והמרות:

  • את הטחינה אפשר להמיר בחמאת בוטנים
  • את אטריות האודון אפשר להמיר בכל אטריה אחרת שאתם אוהבים
  • אפשר להוסיף עוד ירקות חוץ מפטריות (ברוקולי, גמבה וכדומה)
  • אפשר להוסיף קוביות טופו

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים