בוקר טוב!
היום אנחנו ממשיכים ליעד הבא שלנו, (פרטים בהמשך…) מה שאומר שזה בעצם היום האחרון שלנו בהודו לטיול הנוכחי.
החלטתי לנצל את ההזדמנות ובאופן סימבולי להעלות היום לבלוג מתכון חדש לקארי צהוב טבעוני הודי, עם דלורית, גרגירי חומוס ועוד המון הפתעות.
אבל רגע לפני שאני אדבר על המתכון, קצת סיפורים מהימים האחרונים בהודו-
אז עזבנו את אודייפור אחרי שהיה לנו מאוד נחמד עם קבוצת חברים שפגשנו שם. אודייפור יפה, אומנם לא עוצרת נשימה בעיני אבל בהחלט מיוחדת.
רג׳סטן בכללי שונה לגמרי מאזורים אחרים בהודו, לטוב וללפעמים פחות טוב 😉
היעד הבא שהחלטנו לנסוע אליו היה פושקר.
לקחנו רכבת מקומית, 5 שעות נסיעה, אני מתן והודים.
והגענו לעיר הקרובה לפושקר, משם מונית לפושקר בה הייתי ליומיים פעם אחרונה לפני 14 שנה בטיול אחרי צבא.
בילינו יומיים בלנסות להתחבר למקום, לאנשים לאיזור. אני עדיין מנסה להבין למה אנשים נוסעים לשם וזה פשוט לא ברור לי. אני אגיד לכם בקצרה שפושקר היא אחד המקומות הכי נטולי קסם שהייתי בהם בהודו. בניגוד לכל מקום אחר בהודו שמלא בקסם, בפושקר לא הרגשנו כלום. בעיקר אי נוחות.
אז אחרי יומיים שם, (למרות שפגשנו קבוצת חברים מדהימים שלנו מהארץ) ישבנו באיזה מקום וחשבנו, יש לנו עוד 4 ימים בהודו, אין מצב שאנחנו מבלים אותם כאן.
תוך שעה כבר היו לנו כרטיסים לרישיקש והתחלנו להתרוצץ כמו משוגעים להספיק מונית רכבת טיסה צ׳ק אווט והכל!
בבוקר שיום אחרי כבר התעוררתי בחדר המהמם שלנו ברישיקש אהובתי, בהוסטל הקבוע שלנו פה.
הנוף של הגנגה בשיא תפארתו, הרים ירוקים ותחושה של בית.
גם פה יש לנו חברים מקומיים וראול בעל ההוסטל, שאפילו עוקב אחרי הבלוג (!) שלח לנו מונית לשדה, וזו פעם ראשונה שחיכה לי נהג מונית עם שלט עם השם שלי בשדה חחח 😂
בכל מקרה, הימים האחרונים ברישיקש היו מדהימים, כל כך כיף לנו פה, חברנו חזרה לקבוצת חברים מאוסטרליה שהכרנו בבאגסו לפני שבועיים ואנחנו מבלים את הימים פה בלצחוק, לאכול, לדבר על החיים ולהנות מהיופי של רישיקש.
ומה היום? היום אחר הצהריים אנחנו זזים לשדה התעופה של רישיקש, משם ממריאים לדלהי, מדלהי ממריאים לקונוקשיין לבנגקוק ומשם……… לטוקיו!!!!!!!
לפני בערך שבנו וחצי מתן אמר לי- בייב בואי ניסע שוב ליפן, אנחנו כבר חצי דרך שם…. לקח לו בדיוק דקה לשכנע אותי, באותו היום כבר סגרנו כרטיסים ואני שמחה לספר לכם שמחר בצהריים אנחנו נוחתים בארץ השמש העולה, שם נבלה שבוע שלם במסעדות ובתי קפה טבעוניים 😜
אבל בנתיים, יש לי עוד חצי יום בהודו ואני שמחה לחלוק אתכם מתכון מדהים לקארי צהוב, עם מיליון טעמים הודים ממכרים, קל להכנה וטעים בטירוף. ויש גם וידיאו בערוץ יוטיוב! יאיי! – https://youtu.be/bJIXRsgCTcU
יאללה חברים, נשיקות בנתיים ואוהבת אתכם.