שלום לכולם
אז מה נגמר? זהו? אין יותר ארוחת ערב ואוכל מבושל בכמויות ומפגשים משפחתיים ושקט מוחלט בתל אביב?
טוב נו, עד החג הבא לא?
אני אישית די שמחה לחזור לעינינים בתור בן אדם שאוהב עשייה.
לא שלא נהניתי מהחופש, היה לי ממש ממש כיף, אבל גם התגעגעתי לעסק הקטן שלי והתגעגעתי אליכם!
אז למי מכם שזוכר, מתישהו לפני פסח (באמת מרגיש כמו לפני 40 שנה) שאלתי אתכם מה חסר לכם בבלוג.
היו המון המון תשובות והרבה הצעות ואת כולן רשמתי ועשיתי ממוצע.
ואלו שלושת הדברים שביקשתם הכי הרבה:
מתכונים עם קטניות וחלבונים (דגש על קציצות ומאפים)
מתכונים מהירים ושמתאימים לילדים
גבינות טבעוניות ובדגש על יוגורט
אז הקשבתי לכם.
בשבועות הקרובים יעלו מתכונים שונים ומשונים שיהיו שילוב של כל הבקשות שלכם.
והיום אנחנו מתחילים ב… יוגורט טבעוני.
לא אחד, ארבע מתכונים ליוגורט טבעוני! נתחיל?
המהיר והחמצמץ
היוגורט הראשון הוא המהיר מבין כולם והוא ממש פשוט להכנה.
בשביל היוגורט הזה תצטרכו:
1/2 חבילה טופו משי
מיץ מלימון אחד גדול
1 כפית חומץ
1/4 כפית מלח
להניח את כל המרכיבים בבלנדר (או בעזרת בלנדר מוט) ולעבד למשחה חלקה לחלוטין.
אין פה אגוזים ככה שהתערובת תהיה מוכנה ממש אחרי דקה של עיבוד.
להעביר לכלי סגור ולשמור בקרור.
אופציות לשדרוג- זעתר, שמן זית, שום כתוש.
המפנק והמתקתק
ליוגורט הזה בחרתי להשתמש באגוזי קשיו.
את הקשיו, 1/2 כוס, יש להשרות ללילה או לבשל 20 דקות.
לאחר בישול או השרייה, להניח את הקשיו בבלנדר ולהוסיף:
1/2 עד 1 כוס מים חמים (תלוי כמה סמיך אתם רוצים את היוגורט)
2 כפות אגבה/ סילאן/ מייפל
1/2 כפית תמצית וניל
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
לעבד למשחה חלקה לחלוטין.
תתנו לבלנדר לרוץ לפחות 3 דקות.
יש בלנדרים שיהפכו את התערובת למשחה חלקה ממש מהר ויש שפחות.
אם צריך, תעצרו מידי פעם ותגרדו את הדפנות לכיוון הלהבים.
שימו לב לא להוסיף המון מים כי אז היוגורט יהיה נוזלי למידי.
את התערובת החלקה להעביר לכלי סגור ולשמור בקרור.
אופציות לשדרוג-
אבקת קקאו, פטל טרי, אוכמניות, תותים מעוכים למחית, קינמון, שוקולד לבן, פקאן מסוכר, לקט אגוזים וכדומה.
אני אכלתי עם גרנולה ותותים וזלפתי מעל קצת סילאן. מושלם.
המתלהב מעצמו (אבל בצדק)
אוקי אז פה אנחנו עולים שלב וליוגורט הזה בחרתי להשתמש באגר אגר.
עכשיו, לפני שאתם נלחצים, אגר אגר זו אבקה שעשויה מאצות והיא משמשת כג'לטין במטבח היפני.
היום אפשר להשיג בהמון חנויות ואפילו בשופרסל! זה זול ומחזיק מעמד לנצח.
אז אחרי שרכשתם אבקת אגר אגר אפשר להתחיל.
בקערית לערבב 3 כפות מים ו 1/4 כפית אבקת אגר אגר, להניח בצד.
במחבת עמוקה להביא לרתיחה:
250 מ”ל קרם או נוזל קוקוס
מיץ מלימון אחד גדול
1/4 כפית מלח או 1 כפית סוכר תלוי בכם (יוגורט קוקוסי מלוח מול יוגורט קוקוסי מתקתק)
תוך כדי רתיחה, להוסיף את תערובת המים והאגר אגר ולערבב יחד כמה רגעים.
חשוב שהאגר ירתח, החום למעשה 'מפעיל' אותו.
להוריד מהאש ולהעביר לכלי סגור.
להניח במקרר שעה להתייצבות, לשמור בקרור.
הטעם של הקוקוס דומיננטי, אבל אני אהבתי את היוגורט הזה גם מלוח ולא בהכרח מתוק.
אופציות לשדרוג: שום שמיר, זיתים ירוקים, פלפל קלוי, תמרים, שוקולד צ'יפס, שקדיה וכדומה.
המרשים והפרוביוטי
היוגורט האחרון הוא היוגורט הקלאסי.
היוגורט הפרוביוטי הוא כנראה היוגורט עם הכי פחות זמן עבודה אבל הכי הרבה זמן המתנה.
שווה כל דקה של ציפייה.
הבסיס שאני בחרתי הוא שקדים אבל אתם יכולים להחליף בקשיו גם כן.
בבלנדר להניח 1 כוס שקדים פרוסים- מושרים ללילה או מבושלים 20 דקות.
להוסיף: 1 עד 1/2 1 כוסות מים (תלוי כמה סמיך אתם רוצים את היוגורט) וקורט מלח.
לעבד למשחה חלקה לחלוטין.
לפתוח 2 קפסולות של פרוביוטיקה (לא להבהל! ניתן לרכוש בכל סופר פארם) ולשפוך את התכולה לבלנדר על תערובת השקדים.
לעבד יחד עוד מספר שניות.
להעביר את התערובת לצנצנת נקייה מאוד ולסגור את הצנצנת.
להניח בתנור כבוי עם האור של התנור דולק. כן ככה בדיוק, בלי טמפרטורה, רק אור.
ועכשיו, ללכת ולחזור עוד 24-48 שעות.
ככול שתחכו יותר היוגורט יהיה חמצמץ ויוגורטי יותר. אחרי שמוכן לשמור בקרור.
אופציות לשדרוג- כל האופציות של כל שאר היוגורטים מתאימים פה בול!
יוגורטמניה
אוקי חברים, אני מקווה שנהניתם מהמדריך הקצר.
אני מאמינה שיש פה אופציות לכל אחד ושכל אחד מכם יוכל להתנסות ולהכין לפחות סוג אחד מהרשימה.
ולא רק את המהיר! 🙂
שיהיה בתאבון.