GIFT CARD התחבר/י

פשטידת ירקות טבעונית


היי היי!

טוב אנחנו במין ימים מוזרים כאלו שאנחנו בין חגים לחגים לחגים.

היו לנו גם את ימי הזכרון כמובן, ואז היה לנו יום העצמאות ועוד שניה אנחנו נכנסות ללופ המטורף של מתכונים לשבועות…

ואם אני לא טועה יש באמצע גם ל״ג בעומר?!

אני ממש אוהבת את התקופה הזו. התקופה של לפני שבועות זו התקופה הכי עמוסה וכייפית בבלוג.

בכלל חגים אלו ימים שהבלוג בהם ממש פורח (ואני איתו).

פשטידת ירקות טבעונית

יש המון רעיונות למתכונים, יש המון ביקוש מצידכן למתכונים ויש המון יצירתיות גם אצלי וגם בכלל ברשת.

טוב אז, אחרי שעברנו את יום העצמאות ורגע לפני שאנחנו צוללות לשבועות, יש לנו כמה ימים של רגיעה.

ובימים האלו התחשק לי להכין מתכון יומיומי.

מתכון קל וביתי ופשוט ורגיל… כזה שמכינות באמצע שבוע, כזה שהכל בקערה אחת ולתנור.

כזה שנשמר מעולה כמה ימים במקרר ושאפשר להקפיא.

ואז החלטתי- פשטידת ירקות טבעונית עם מלא גבינות והפתעות!

גם כי אין על פשטידות וזה הכי סוגר פינה וטעים בכל ארוחה ביום.

פשטידת ירקות טבעונית

גם כי זה בא טוב עם סלט שזה קריטריון מאוד חשוב בעיני.

וגם, כי זה כל הדברים שכתבתי פה שהתחשק לי שיהיו במתכון הזה.

והיא יצאה וואו! הכי פשטידה של אמא שלי כשהיינו קטנים- הכל לקערה מערבבים ולתבנית.

איך אני אוהבת מתכונים כאלו.

ורגע דבר קטן אחרון- הולך להיות לנו פה שמח מאוד בבלוג עד שבועות, יש כבר לו״ז מלא, צפוף ומרגש לזמן הקרוב.

אני אהיה עמוסה בייצור תוכן וימי צילום אני אעשה הכל כדי לענות לכן על כמה שיותר הודעות ושאלות עד החג.

אז תתחילו לשאול כבר מעכשיו, שיהיה לי זמן להשתלט על הכל 😜

יאללה בתיאבון!

פשטידת ירקות טבעונית

פשטידת ירקות טבעונית


הכנות
10 דקות
בישולים
35 דקות
מתי מוכן
עוד 45 דקות

מה צריך

פשטידה

רטובים

250 גרם גבינה לבנה טבעונית בטעם שום שמיר (או בטעם טבעי)

250 גרם גבינה לבנה טבעונית בטעם טבעי (אפשר להכין לבד או להשתמש בטופו משי במקום)

3 כפות טחינה גולמית / שקדיה / רסק תפוחים לא ממותק

1 כף חומץ

תוספות

1 כוס ראשי ברוקולי קטנטנים

1 כוס גרגירי תירס

½1 כוסות אפונה וגזר

1 בצל גדול קצוץ דק + 3 שיני שום כתושות מטוגנים טוב

יבשים

1 כוס קמח כלשהו (אני השתמשתי בכוסמין לבן)

2 כפיות אבקת אפייה

מלח פלפל על פי טעם

½ כוס פתיתי שמרי בירה (או עוד ⅓ כוס קמח אבל פחות טעים)

לחלק העליון

חופן גבינת מוצרלה טבעונית (לא חובה)

מה עושים

פשטידה

להדליק תנור על 180 מעלות

בקערה עמוקה לערבב את כל המרכיבים הרטובים

להוסיף את התוספות ולערבב טוב

להוסיף את המרכיבים היבשים ולערבב טוב

להעביר לתבנית 20/20 משומנת היטב ולהדק טוב טוב

לפזר מוצרלה טבעונית מעל ולאפות 30-40 דקות עד שזהוב ויציב

לקרר חצי שעה ורק אז להגיש



הערות והמרות:

  • הירקות במתכון הם רק המלצה, אפשר להשתמש בכל ירק (שלא מגיר נוזלים) אפשר כרובית, אספרגוס, רק בצל, בטטה, כרישה וכו
  • לגבינות אין תחליף, אפשר להשתמש בגבינות קנויות או בהכנה ביתית, אפשר גבינות שמנת ואפשר גבינות למריחה רכות (זה מה שאני השתמשתי)
  • שימו לב לגודל התבנית- לפשטידה גבוהה להקפיד לא להשתמש בתבניות מעל 22 ס״מ
  • רוצים להכין בתבנית גדולה כמו של לזניה? תכפילו כמויות של הכל
  • אם אתן משתמשות באבקת שמרי בירה שימו רק רבע כוס
  • אפשר בכיף להקפיא, ממליצה לחתוך למנות אישיות ולהקפיא בכלי סגור היטב כמה חודשים

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים