מוכנים? יאללה מתכון שלישי לשבוע הזה!
ומאחורי המתכון הזה סיפור קצר.
קודם כל נתחיל מזה שאת המתכון הזה הכנתי לארוחת ערב שישי לפני כמה שבועות כשאיחרנו פה את המשפחה שלי.
כמובן ששמתי תמונות של כל המנות בסטורי באינסטגרם והיה סביב זה טירוף.
ביקשתם ורציתם מתכונים להכל אבל מעל לכל המנות הכי הרבה התעניינו בכרובית.
הכרובית היתה אלתור של הרגע האחרון, שאחר הצהריים כמה שעות לפני הארוחה פתאום הרגשתי שלא הכנתי מספיק אוכל (קישקוש מוחלט כן…)
אז קפצתי למטה לקבל השראה, ראיתי כרובית שלמה ויפה ואמרתי יאללה, נכין מזה משהו.
ערבבתי לי את הרוטב היפני האהוב עליי בעולם עם קצת שדרוגים ויצאתי לדרך.
תוך כדי תנועה למדתי כמה דברים חשובים להצלחה מסחחרת של כרובית שלמה אפויה בתנור.
איך עושים שהרוטב יגיע לכל פינה, כמה פעמים צריך להכניס ולהוציא אותה מהתנור כדי להגיע לתוצאה הכי רכה אבל גם קריספית ועוד ועוד.
אחותי, שגרה איתי ביפן בתקופה שגרנו ביחד בטוקיו, מכירה ומשוגעת על רוטב גומה בדיוק כמוני והיא פשוט עפה על כל ביס.
זה באמת בעיני טעם ממכר כי הוא גם מלוח אבל גם קצת מתוק והוא מזכיר לי את יפן ככה שבכלל… מחמם את הלב.
שימי לב שבתחתית המתכון נתתי לכם המון אופציות למי שלא בא לו כרובית או אין לו גישה לכרובית.
את המתכון הזה ביפן במקור מכינים או עם חציל או עם טופו ואני הרשיתי לעצמי פה להתפרע ולקחת את זה למקום אחר לחלוטין.
יצא מושלם.
תהנו ושיהיה סופ״ש חלום.