GIFT CARD התחבר/י

כרובית שלמה אפויה בתנור


מוכנים? יאללה מתכון שלישי לשבוע הזה!

ומאחורי המתכון הזה סיפור קצר.

קודם כל נתחיל מזה שאת המתכון הזה הכנתי לארוחת ערב שישי לפני כמה שבועות כשאיחרנו פה את המשפחה שלי.

כמובן ששמתי תמונות של כל המנות בסטורי באינסטגרם והיה סביב זה טירוף.

ביקשתם ורציתם מתכונים להכל אבל מעל לכל המנות הכי הרבה התעניינו בכרובית.

כרובית שלמה אפויה בתנור

הכרובית היתה אלתור של הרגע האחרון, שאחר הצהריים כמה שעות לפני הארוחה פתאום הרגשתי שלא הכנתי מספיק אוכל (קישקוש מוחלט כן…)

אז קפצתי למטה לקבל השראה, ראיתי כרובית שלמה ויפה ואמרתי יאללה, נכין מזה משהו.

ערבבתי לי את הרוטב היפני האהוב עליי בעולם עם קצת שדרוגים ויצאתי לדרך.

תוך כדי תנועה למדתי כמה דברים חשובים להצלחה מסחחרת של כרובית שלמה אפויה בתנור.

כרובית שלמה אפויה בתנור

איך עושים שהרוטב יגיע לכל פינה, כמה פעמים צריך להכניס ולהוציא אותה מהתנור כדי להגיע לתוצאה הכי רכה אבל גם קריספית ועוד ועוד.

אחותי, שגרה איתי ביפן בתקופה שגרנו ביחד בטוקיו, מכירה ומשוגעת על רוטב גומה בדיוק כמוני והיא פשוט עפה על כל ביס.

זה באמת בעיני טעם ממכר כי הוא גם מלוח אבל גם קצת מתוק והוא מזכיר לי את יפן ככה שבכלל… מחמם את הלב.

שימי לב שבתחתית המתכון נתתי לכם המון אופציות למי שלא בא לו כרובית או אין לו גישה לכרובית.

את המתכון הזה ביפן במקור מכינים או עם חציל או עם טופו ואני הרשיתי לעצמי פה להתפרע ולקחת את זה למקום אחר לחלוטין.

יצא מושלם.

תהנו ושיהיה סופ״ש חלום.

כרובית שלמה אפויה בתנור

כרובית שלמה אפויה בתנור


הכנות
15 דקות
בישולים
שעה ורבע
מתי מוכן
עוד שעה וחצי

מה צריך

כרובית

כרובית אחת גדולה ללא העלים (אפשר גם שתיים קטנות)

רוטב 

⅓ כוס שמן סומסום

½ כוס רוטב טריאקי

⅓ כוס רוטב סויה

½ כוס טחינה גולמית

2 שיני שום כתושות

½ כוס מים

ציפוי

חופן גדושה סומסום

מה עושים

כרובית

להדליק תנור על 190 מעלות

להניח את הכרובית על תבנית רחבה ועמוקה על נייר אפייה

רוטב

לערבב את כל מרכיבי הרוטב בקערה עד שמתקבל מרקם של ריבת חלב 🙂

בעזרת מברשת למשוח שליש מכמות הרוטב על הכרובית מכל הכיוונים, את שאר הרוטב להניח בצד

אפייה

להכניס את הכרובית לתנור ל 20 דקות

להוציא ולמשוח בעוד רבע מכמות הרוטב

להחזיר לתנור ל 20 דקות

להוציא ולמשוח בעוד רוטב (לא כולו)

בשלב הזה הכרובית כבר נפתחה ואפשר למשוח רוטב גם בין הפרחים

לקשט בסומסום ולהחזיר לתנור ל 20 דקות

להוציא מהתנור, למשוח את הכרובית בשארית הרוטב ולפזר עוד סומסום מעל

להחזיר לתנור לעשר דקות אחרונות

הגשה

להוציא מהתנור ולהעביר בעדינות לכלי הגשה רחב

לזלוף מעל מעט מהרוטב שהצטבר בתחתית התבנית

להגיש חם



הערות והמרות:

  • במקום טחינה אפשר חמאת בוטנים / חמאת שקדים
  • במקום טריאקי אפשר עוד ¼ כוס רוטב סויה + ¼ כוס טחינה
  • אפשר להוסיף צ׳ילי
  • במקום כרובית אפשר – חצילים, בטטה, ברוקולי, טופו ועוד ועוד (שימו לב שזמני האפייה ישתנו בהתאם לירק / מרכיב שבחרתם)

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים
רוצים ללמוד
לבשל טבעוני?
מגוון סדנאות בישול
מחכות לכם כאן-
לפרטים נוספים