GIFT CARD התחבר/י

קציצות בטטה בתנור


זהו, מחר ערב ראש השנה והנה עולה מתכון אחד אחרון לכבוד החג.

מתכון לקציצות בטטה בתנור טבעוניות, ללא גלוטן, מתקתקות וטעימות עם רוטב מעולה!

השנה ללא ספק עלו לפה קצת פחות מתכונים מבדרך כלל לראש השנה.

בשנים רגילות אני מפציצה באיזה 6-8 מתכונים לפחות!

אבל וואלה השנה נסיבות מקלות…

קציצות בטטה בתנור

אני באמצע חודש שמיני ופשוט באיזה שהוא שלב את מבינה שאין ברירה אלא להוריד הילוך.

פיזית, הדברים נהיים מסובכים יותר, מעייפים יותר, ממש ממש מסורבלים יותר 🙂

וגם נפשית וריגשית, הלידה מתקרבת, הראש עסוק כולו בהכנה ללידה ובהורות שמחכה לנו ממש פה.

מעבר לכל זה גם היו לא מעט דיבורים על סגר, הקורונה פה להשאר עושה רושם ובקיצור- זה לא חג רגיל בבלוג!

אבל יחד עם כל הדברים האלו הצלחתי לפתח לנו כמה מתכונים מעולים חדשים לחג שיצטרפו לכל עשרות המתכונים לראש השנה שכבר יש בבלוג.

קציצות בטטה בתנור

והנה היום עולה האחרון מבינהם.

והוא מתכון נהדר! כי הוא קל להכנה, מחומרים שיש בכל בית, כי הוא טעים, כי הוא מתאים לחג וכי מי לא אוהבת קציצות בטטה?!

אז, אני מקווה שאם התפריט שלכן לערב חג לא סגור, תוסיפו את הקציצות האלו.

ואם התפריט כן סגור פשוט תכינו אותן בכל יום אחר בשנה כי הן נהדרות!

שיהיה חג שמח וטעים ומתוק ושנה של קסם לכולכן/ם 😊❤️

קציצות בטטה בתנור

קציצות בטטה בתנור


הכנות
15 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד 45 דקות

מה צריך

קציצות (15-18 חתיכות)

600 גרם בטטה מבושלת או לקט ירקות כתומים קפואים

3 כפות טחינה

3 כפות ממרח עגבניות מיובשות

⅓ כוס פתיתי שמרי בירה / פרמזן טבעוני

מלח על פי טעם

¼ כפית קינמון

½ עד 1 כוס שיבולת שועל

במידת הצורך קמח כלשהו

כמה כפות שמן זית למשיחה

מטבל

125 גרם יוגורט טבעוני

3 כפות פרמזן טבעוני

½  כפית שום גבישי

¼ כפית קינמון

מלח על פי טעם

מה עושים

קציצות

להדליק תנור על 190 מעלות (לפחות רבע שעה מראש)

במעבד מזון להניח את כל מרכיבי הקציצות

לעבד למשחה, להוסיף עוד שיבולת שועל או קמח אם התערובת ממש דביקה ולא יציבה

להכין קציצות ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה

למשוח כל קציצה בנדיבות בשמן זית ולאפות 30-40 דקות עד שיציב וסדוק

מטבל

לערבב את כל מרכיבי המטבל בקערית

להגיש קר ליד הקציצות החמות



הערות והמרות:

  • במקום בטטה אפשר דלורית, דלעת וכו
  • במקום שיבולת שועל אפשר פירורי לחם / קמח כלשהו
  • אפשר בלי קינמון כמובן

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים