GIFT CARD התחבר/י

קציצות קישואים טבעוניות


צהריים טובים לכולם.

לפני שבועיים היה לי יום צילום לאריאל שהיא גם חברה טובה, גם בלוגרית מדהימה וגם קולגה שיוצא לי לעבוד איתה לא מעט.

כחלק מיום הצילום בו צילמנו 5 מתכונים שלה, צילמנו גם מתכון שלה לקציצות קישואים.

אני לא כזה אוהבת קישואים, לא ממש מבינה את הירק הזה ולא יצא לי עד היום לאכול משהו עם קישואים שגרם לי להגיד- וואו!

זה לא שזה לא טעים, זה פשוט לא ממש מעניין בעיני.

אבל מאז שצילמתי לאריאל את הקציצות מתחשק לי ממש ממש להכין קציצות קישואים טבעוניות לבלוג.

קציצות קישואים טבעוניות

אז אתמול בבוקר סתם בעוד אחת מהשיחות היומיות שלנו, אני ואריאל דיברנו על הקציצות האלו וסיפרתי לה שחשבתי להכין אותן ולהוסיף להן טופו מגורד.

החלטנו שתינו שזה רעיון טוב וששווה לנסות.

חזרתי הביתה, הוצאתי את הפומפיה והתחלתי לגרד!

החלטתי ללכת על שילוב של קישוא, תפוח אדמה, בצל וטופו.

הוספתי יוגורט טבעוני ושמרי בירה, הוספתי תבלינים וזה יצא כזה טוב 🤩

קציצות קישואים טבעוניות

אני חילקתי את הכמות לשתיים וניסיתי גם באפייה וגם בטיגון.

זה תלוי ממש מה ההעדפה האישית שלכם. אני טיגנתי במעט שמן זית על מחבת נונסטיק וזה יצא ממש ממש טוב.

ובמקביל אפיתי על מעלות גבוהות בתנור וזה גם יצא ממש טוב.

בעיני שתי האופציות מעולות אז תלכו על זו שמדברת עליכן יותר.

ולגבי הקישואים- זה לא גרם לי לחשוב שקישוא זה הירק הכי טעים בעולם אבל זה ממש מעולה בקציצות ללא ספק!

בטוחה שתהנו.

קציצות קישואים טבעוניות

קציצות קישואים טבעוניות


הכנות
20 דקות
בישולים
25 דקות
מתי מוכן
עוד 45 דקות

מה צריך

קציצות (20-25 חתיכות)

4 קישואים לבנים מגורדים בפומפיה

1 תפוח אדמה גדול מגורד בפומפיה

1 בצל מגורד בפומפיה

150 גרם טופו קשה מגורד בפומפיה (לא חובה)

חופן פטרוזיליה / כוסברה קצוצה

125 גרם יוגורט טבעוני / גבינה לבנה טבעונית

3 כפות טחינה גולמית

1 כוס קמח עדשים / קמח לבחירתכן (עוד במידת הצורך)

½ כוס פתיתי שמרי בירה (לא חובה)

1 כפית שום גבישי

מלח פלפל על פי טעם

כמה כפות שמן זית לאפייה / טיגון

מה עושים

קציצות

להניח את כל הירקות המגורדים והטופו על מגבת מטבח רחבה

לסגור ולסחוט כמה שיותר נוזלים (תשקיעו בשלב הזה…)

להעביר לקערה ולהוסיף את כל שאר המרכיבים

לערבב עד לתערובת שאפשר בקלות לעשות ממנה קציצה שלא מתפרקת (במידת הצורך להוסיף עוד קמח)

להכין קציצות בעובי חצי ס״מ ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה

למשוח כל קציצה במעט שמן זית ולאפות 20-25 דקות על 190 מעלות עד שהקציצות שחומות

להגיש חם עם קצת יוגורט וזעתר מעל



הערות והמרות:

  • לקציצות מוצלחות אפילו יותר אני ממליצה להעביר את התנור לגריל ב 5-7 דקות האחרונות של האפייה
  • אפשר לטגן 3-4 דקות מכל צד
  • אפשר להקפיא אחרי אפייה
  • במקום תפוח אדמה אפשר בטטה

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים