GIFT CARD התחבר/י

טארט זוקיני


שבוע מהמם לכם חברות וחברים.

המרתון שלנו ממשיך ואני פשוט עפה… איך אני אוהבת את החג הזה!

אני יודעת שכל שנה אני בהתרגשות הזו וחופרת לכם על כמה אני אוהבת את שבועות אבל מה לעשות? זה פשוט חג קסום.

גם מזכיר לי כל כך הרבה דברים מהילדות, גם אמא שלי לימדה אותנו תמיד ששבועות זה חג האהבה, גם הכל לבן וחגיגי, גם שיבולים זה מהמם וגם- האוכל!

השנה אבל כמו שאתם יודעים אני מתרגשת אפילו יותר כי באמת שכמות הפרגון שלכם על ההשתתפות שלי בחוברת שבועות  היא פשוט פסיכית. 

טארט זוקיני

כמה הודעות וכמה תמונות וכמה פוסטים שלמים (!) אנשים העלו על החוברת הזו ועל כמה זה מרגש אותם שהחלק הטבעוני קיבל כזו במה מדהימה.

וגם האהבה שלכם האישית וכמה שאתם מתרגשים מזה יחד איתי פשוט מחממת לי כל כך את הלב.

אז היום, עולה עוד מתכון משגע לבלוג שגם הוא מככב בחוברת.

טארט זוקיני עם בצק פריך וקרם גבינתי של שום שמיר ובצל מקורמל.

טארט זוקיני

בתוכו מתחבאים גם צנוברים קלויים ומעל- טבעת יפייפיה של פרוסות זוקיני. זה פשוט כל כך יפה והרבה יותר מידי טעים.

אין לי ספק שאתם הולכים לעוף על המתכון הזה כי הוא גם מרשים וגם יחסית פשוט להכנה.

והכי חשוב- כל האורחים שלכם הולכים להגיד וואו ברגע שתשימו אותו על השולחן.

מה עוד הולך להיות לנו במרתון? אה…. מעכשיו… קינוחים! חכו חכו… 🙂

טארט זוקיני

בשיתוף תנובה.

טארט זוקיני


הכנות
30 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

בצק (7-8 תבניות אישיות קוטר 8 ס״מ)

¼1 כוסות (180 גרם) קמח כוסמין לבן 

¾ כוס (80 גרם) קמח מלא 

½ כפית מלח 

⅓ כוס (70 גרם) שמן קוקוס במרקם משחתי (לא נוזלי ולא גוש אחיד) 

⅓ כוס (70 גרם) משקה סויה / שקדים קר

6-8 כפות מים קרים 

מילוי

3 כפות שמן זית 

1 בצל קצוץ

2 שיני שום כתושות

350 גרם קרם סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם שום שמיר תנובה ALTERNATIVE

½ כוס (50 גרם) צנוברים קלויים

מלח או על פי טעם 

זוקיני

2 זוקיני גדולים פרוסים לפרוסות דקות וחצויות (צורת חצי עיגול)

3 כפות שמן זית

חופן צנוברים קלויים

מעט שמן זית לזילוף

מה עושים

בצק

במעבד מזון להניח קמח, מלח ושמן קוקוס 

לעבד עד שמתקבלת תערובת שמזכירה חול דק 

להוסיף חלב סויה ולעבד עוד כמה רגעים

להוסיף מים בהדרגה ולעבד עד לקבלת תערובת בצקית גסה ולחה*

להעביר למשטח עבודה על ניילון נצמד, להדק לדיסקית, לעטוף ולהכניס למקרר ל 20 דקות (לא יותר, שימו שעון)

לאחר 20 דקות, לרדד את הבצק על משטח מקומח לעובי של ½ ס״מ 

לקרוץ עיגולים בקוטר התבניות שבחרתם להעביר לתבניות ולהדק טוב לדופן ולתחתית 

לחורר את התחתית בעזרת מזלג*

לאפות 10 דקות על 180 מעלות ולהוציא מהתנור 

מילוי

על מחבת רחבה לטגן בצל קצוץ עד שזהוב 

להוסיף שום ולטגן כמה רגעים 

להוסיף צנוברים ולטגן עוד כמה רגעים, להוריד מהאש

בקערה לערבב קרם סויה ואת תערובת הבצל המטוגן 

הרכבה ואפייה

למלא כל תבנית במילוי מעל הבצק

להניח מעל המילוי פרוסות זוקיני בצורה מעגלית החוצה לפנימה כך שמתקבלת צורת ורד

למשוח בשמן זית ולאפות 25-35 דקות עד שהבצק זהוב והזוקיני משחים מעט 

להוציא מהתנור, לפזר מעל צנובר קלוי, לקרר מעט ולהגיש 



הערות והמרות:

  • אם הבצק מתגבש בקלות בין האצבעות הבצק מוכן אם לא- להוסיף עוד קצת חלב או מים (כפית כל פעם) בשום צורה הבצק לא צריך להדבק לידיים
  • אם אתם עובדים בסביבה חמה והבצק נהיה ממש רך ושומני להכניס את התבניות למקרר ל 5 דקות נוספות לפני אפייה
  • במקום זוקיני אפשר בטטה / ברוקולי / אספרגוס / תירס / כרובית / ארטישוק ועוד ועוד
  • לא ניסיתי עם קמח נטול גלוטן
  • במקום צנוברים אפשר שקדים קלופים / קשיו
  • אפשר לאפות בתבנית גדולה 22-24 ס״מ

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים