GIFT CARD התחבר/י

תבשיל חמאת בוטנים אפריקאי


מי עוד שמח שהסתיו בעיצומו ושנראה שיש חורף באופק?

זה מצחיק להזכר אחורה, איך לפני שעברתי לגור בלונדון הייתי אובססיבית לקיץ.

לא יכולתי לסבול חורף, רק המחשבה על זה שנגמר הקיץ היתה עושה לי רע.

ואז עברתי ללנדון, עיר בה רוב השנה חורף והחורף הוא חורף אמיתי.

ושמונה שנים בעיר הזו, הביאו איתה כל כך הרבה…

תבשיל חמאת בוטנים אפריקאי

זכרונות, חוויות, חברים לחיים, רגעים קסומים, רגעים קשים, אהבה, גדילה ומה לא.

וכל כך הרבה מכל אלו קרו, בחורף.

עם השנים בכלל בלי לשים לב, החורף הפך להיות עונה קסומה בעיני.

אני מתרגשת מהעננים, מהשינוי באווירה, מהשקיעות המדהימות שיש בחורף, מהתחושה שנקי…

והנה היה לנו סופ״ש גשום והיום השמיים מכוסים עננים ואני החלטתי לפנק אתכם במתכון טעים במיוחד.

תבשיל חמאת בוטנים אפריקאי, או מרק חמאת בוטנים אפריקאי כמו שחלק קוראים לו.

כשמגיע החורף המון בלוגרים אירופאים שאני עוקבת אחריהם תמיד מכינים אותו וכבר שנתיים שבא לי שהוא יעלה לבלוג.

תבשיל חמאת בוטנים אפריקאי

אז יאיי, היום זה היום.

הוא עשיר מאוד, מלא בירקות והפתעות ובטעם ממכר במיוחד של בוטנים (לחובבי הז׳אנר כמוני)

נראה לי גם שמה שהכי כיף בו זה שהוא ממש מהיר להכנה.

הוידיאו ביוטיוב הוא אחד הקצרים שאי פעם עשיתי- 2 דקות כולל דיבורים 🙂

בקיצור- תכינו ותהנו וספרו לי איך יצא.

רוצים עוד רעיון לתבשיל? נסו גם את זה- תבשיל עדשים טבעוני

תבשיל חמאת בוטנים אפריקאי

תבשיל חמאת בוטנים אפריקאי


הכנות
10 דקות
בישולים
25 דקות
מתי מוכן
עוד 35 דקות

מה צריך

תבשיל

1 בצל חתוך דק

1 כף ג׳ינג׳ר טרי קצוץ

3 כפות רסק עגבניות

1 בטטה קלופה חתוכה לקוביות

1/2 כפית פלפל לבן (לא חובה)

מלח על פי טעם

1 כוס חמאת בוטנים ללא חתיכות

200 גרם עלי בייבי תרד

300 גרם טופו קשה חתוך לקוביות (אפשר מעושן)

להגשה

חופן בוטנים קלויים שבורים

חופן כוסברה קצוצה

מה עושים

תבשיל

במחבת גדולה ועמוקה לחמם מעט שמן

להוסיף בצל ולערבב כמה רגעים

להוסיף ג׳ינג׳ר ולטגן עד שהבצל מזהיב

להוסיף רסק עגבניות ולערבב 3-4 דקות

להוסיף מלח ופלפל לבן ולערבב טוב

להוסיף בטטה ולערבב עד שכל הבטטה מכוסה רסק ובצל

להוסיף 5-6 כוסות מים, לכסות ולבשל 20 דקות

להוסיף חמאת בוטנים ולערבב 3-4 דקות עד שהתבשיל אחיד וסמיך

להוסיף טופו ותרד ולערבב דקה שתיים

הגשה

להגיש לצד אורז / קינואה או מה שאוהבים

לפזר מעל כל מנה בוטנים וכוסברה בנדיבות



הערות והמרות:

  • במקום בטטה אפשר תפוח אדמה
  • במקום תרד אפשר כל ירק אחר כמו ברוקולי, כרובית וכדומה
  • במקום טופו אפשר עוד ירקות או בלי זה גם סבבה
  • לחמאת בוטנים אין פה תחליף כי זה לב המתכון

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים