GIFT CARD התחבר/י

ניוקי ארטישוק פטריות


מרתון שבועות של הבלוג ממשיך!

והיום אנחנו במתכון השני מחוברת שבועות המרגשת- ניוקי ארטישוק פטריות.

ניוקי זו מנה מנצחת כי בעיני כמעט כל רוטב שנכין לה יצא מושלם.

והפעם הלכתי על משהו מצד אחד מיוחד ומצד שני הכי קל להכנה שיש-

קרם ארטישוק ופטריות עם תרד, שום, צנוברים וגבינות טבעוניות. יאם!

זה שילוב כל כך טוב וזו מנה מעולה לשבועות.

ניוקי ארטישוק פטריות

היא גם קלאסית, גם כולם אוהבים אוכל איטלקי, גם קל ממש להכין אותה וגם- אפשר להכין אותה ממש ברגע האחרון כי היא מהירה כל כך.

וגם, הכי טעימה ישר אחרי הכנה.

שבועות הזה קצת שונה משנים קודמות, אני הולכת הרבה יותר על קלאסיקות ומנות פשוטות אבל מרשימות.

גם המאפה המדהים שהיה שבוע שעבר וגם הניוקי וגם כל המתכונים שיעלו בהמשך- הם נראים מטורפים אבל ההכנה שלהם כזו קלה!

דרך אגב, שבוע הבא הולך להיות לנו מדריך מלא להכנת עוגת גביה אפויה טבעונית קלאסית- תתכוננו 🙂

ניוקי ארטישוק פטריות

ולגבי הניוקי- אפשר להחליף כמעט את כל המרכיבים של הרוטב ועדיין יצא לכן מדהים-

נגיד לרוטב כתמתם אני ממליצה על בטטה מבושלת במקום הפטריות והארטישוק.

לרוטב ירוק אפשר ברוקולי במקום הפטריות ואפשר להוסיף גם פסטו!

לרוטב סגלגל סלק וכו וכו וכו.

תתפרעו ותהיו יצירתיות זה יהיה טעים ומהמם כך או כך.

יאללוש, נתראה פה עם מתכון לקינוח כוסות לשבועות בהמשך השבוע. נשיקות.

ניוקי ארטישוק פטריות

פרסום בשיתוף תנובה ALTERNATIVE

ניוקי ארטישוק פטריות


הכנות
20 דקות
בישולים
10 דקות
מתי מוכן
עוד חצי שעה

מה צריך

ניוקי (5-6 מנות)

500 גרם ניוקי קנוי מבושל או בהכנה ביתית

רוטב

250 גרם ממרח סויה 9% של תנובה ALTERNATIVE

צנצנת של 200 גרם ארטישוק בשמן (להוסיף 2 כפות מהשמן למתכון ואת כל השאר לסנן)

5-6 פטריות שמפניון חתוכות גס

1 שן שום

2 כפות פתיתי שמרי בירה

מלח פלפל על פי טעם

לשדרוג- חופן גדושה צנוברים

תוספות

3 סלסלות פטריות שמפיניון קצוצות דק

חופן גדושה עלי תרד בייבי קצוצים

כמה עלי טימין

מה עושים

רוטב

בבלנדר להניח את כל מרכיבי הרוטב (ללא התוספות)

לטחון למשחה חלקה (במידת הצורך ניתן להוסיף מים)

הרכבה

במחבת להקפיץ פטריות (אפשר עם קצת חמאה) עד שכל הנוזלים מתאדים

להפריד שליש מכמות הפטריות לקערית

להוסיף למחבת תרד קצוץ ואת הרוטב, לערבב טוב ולבשל 3-4 דקות

להעביר כפות גדושות של רוטב לצלחות הגשה אישיות

להניח מעל הרוטב את הניוקי המבושל ומעליו לפזר את הפטריות שהפרדנו

לקשט בטימין, צנוברים ושמרי בירה ולהגיש מיד



הערות והמרות:

  • במקום פטריות אפשר ברוקולי, אפונה, בטטה ועוד
  • במקום ארטישוק אפשר בטטה מבושלת / ברוקולי (הייתי מורידה את הפטריות מהמתכון במקרה הזה)

בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים