GIFT CARD התחבר/י

סיני חמוץ מתוק


היי היי.

טוב אז השבוע הזה הוא שבוע קצת שונה בחיי כי מתן טס לשבוע לסינגפור מהעבודה.

אז השבוע אני רווקה תל אביב מתהוללת! (בלי הקטע של המתהוללת חחח)

בכל מקרה הוא טס בשבת בערב וחוזר ביום ראשון הבא ולי יש בית ריק.

אני מאוד אוהבת את התקופות הקצרות האלו מידי פעם שאני ומתן לא אחד ליד השני.

סיני חמוץ מתוק

יש משהו ממש ממש מתוק ובריא בעיני בגעגוע הזה ובעיקר בלבד שזה מייצר.

אומנם אני עובדת מהבית ויש לי לא מעט לבד פה אבל זה שונה שהשיגרה משתנה לחלוטין ופתאום הבקרים לבד, הערבים לבד, הסופ״ש לבד והלילה לבד.

כשאני אומרת לבד אני כמובן לא מתכוונת לחברים ומשפחה שאותם אני אראה לא מעט השבוע.

אלא יותר ליום יום הזוגי שלנו.

אז אני גם קצת מתגעגעת וגם הרבה נהנית מהמרחב ובקיצור- שבוע בוויב קצת אחר מהרגיל.

ועכשיו למתכון- יאמי יאמי מה שיש לנו פה היום.

סיני חמוץ מתוק

הייתם מאמינים שזה המתכון הסיני הראשון שעולה לבלוג? והוא בטח ממש לא סיני אלא סתם משהו שקיבל שם סיני בלי תעודות.

המתכון הזה מבוסס על המנה הקלאסית משנות התשעים של עוף חמוץ מתוק.

אני כמובן מעולם לא אכלתי את המנה המקורית אבל כן אכלתי מנות טופו דומות בכל מיני ארצות באסיה.

אז שבוע שעבר עוקב חביב ביקש מתכון לסיני חמוץ מתוק טבעוני ועשה לי חשק מטורף וככה בקלות עבר מלא מתכונים אחרים ברשימה ונדחף למקום הראשון ברשימת הבקשות שלכם.

אז למי מכם שאוהב אוכל אסייתי, אוהב אוכל סיני, מחפש מתכונים מהירים עם טופו- זה במיוחד בשבילכם.

תהנו!

רוצים עוד מתכונים עם טופו? נסו את זה- טופו בחרדל ודבש

סיני חמוץ מתוק

סיני חמוץ מתוק


הכנות
10 דקות
בישולים
10 דקות
מתי מוכן
עוד 20 דקות

מה צריך

טופו

300 גרם טופו חתוך לחתיכות בכל מיני גדלים עם הידיים

רוטב

¼ כוס רוטב סויה

2 כפות כל מרכיב: רוטב צ׳ילי מתוק, מייפל

1 כף כל מרכיב: סוכר חום, חומץ אורז / חומץ כלשהו

4 כפות קטשופ אורגני

2 שיני שום כתושות

ציפוי לטופו

¼ כוס קורנפלור

2 כפות קמח לבן

⅓ עד ½ כוס מים

לטיגון

2 כפות שמן רגיל

3 כפות שמן סומסום

לקישוט

חופן גדושה סומסום

פטרוזיליה / כוסברה / בצל ירוק

מה עושים

רוטב

לערבב את כל מרכיבי הרוטב בקערה

להניח בצד

ציפוי לטופו

לערבב את הקמחים בקערה

להוסיף מים קצת כל פעם ולערבב עד שמתקבל מרקם של טחינה

להניח רגע בצד

הכנה

לחמם שמנים על ווק רחב

לטבול כל חתיכת טופו בבלילת הקמחים ולהעביר לשמן

לצרוב את כל הקוביות מכל הכיוונים עד שהן קריספיות וזהובות

לשפוך מעל את הרוטב ולהקפיץ 5 דקות עד שממש מסמיך

להעביר לצלחות הגשה (אפשר על אורז כמובן) לפזר מעל מלא סומסום וירוקים ולהגיש



הערות והמרות:

  • אפשר לאפות אבל זה יהיה פחות כייפי
  • במקום טופו אפשר סייטן
  • במקום מייפל אפשר אגבה או עוד סוכר
  • אפשר להוסיף צ׳ילי טרי למי שאוהב
  • אפשר עם קמח נטול גלוטן

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים