טופו בחרדל ודבש


שלום לכולם.

יש, עוד מתכון לכבוד החגים עולה היום ואני חייבת להגיד לכם שאני ממש ממש ממש מרוצה.

כשגרתי באנגליה היתה מנה שקראו לה honey mustard chicken שכמובן אף פעם לא אכלתי אבל היא היתה במלא מסעדות.

זה תמיד היה נראה לי נורא בגלל העוף וגם בגלל הדבש אבל הרעיון של לשלב חרדל עם משהו מתוק דווקא קרץ לי.

בכל אופן, כשהתחלתי לחשוב על המתכונים לראש השנה זה נכנס לי לרשימה כאופציה לאחת מהמנות העיקריות שיעלו לקראת החגים.

טופו בחרדל ודבש

ואז ביום שבת היינו אצל אחותי בארוחת צהריים והיא הכינה מין קוביות טופו מטוגן מתקתק עם קשיו ובצל מקורמל ומשהו בראש שלי התחיל לעבוד.

קמתי אתמול בבוקר עם ויג׳ן די ברור למה אני הולכת להכין ובאמת שאלו מהמתכונים שאני יכולה להגיד לכם שוואו.

זה לא רק טעים ומיוחד, אלו מהמתכונים האלו שמוכיחים שוב ושוב כמה טופו זה חומר גלם מדהים ואני ממש מקווה שהמנה הזו תעזור לכם להוכיח לכל הסקפטיים בארוחת החג שטופו זה ממש לא כמו לאכול מחק 😉

טופו בחרדל ודבש

השבוע הולך להיות פה שמח כי יש עוד 2 מתכונים בדרך, עוד עיקרית ועוד קינוח אז תתכוננו לשבוע טעים במיוחד.

אני מקווה שההכנות שלכם לחג עוברות בכיף אם אתם בארץ ואני רוצה לנצל את ההזדמנות להכין אתכם מראש-
בתקופות של החגים אני מוצפת בשאלות בכל מדיה אפשרית (טפו טפו טפו).

אז ממליצה להתחיל לשאול כבר מעכשיו כדי שאני אספיק לענות בזמן 🙂

לאב יו!

רוצים עוד רעיונות למנות עם טופו לחג? הנה רעיון מעולה- תבשיל פירות יבשים ויין טבעוני

טופו בחרדל ודבש

טופו בחרדל ודבש


הכנות
10 דקות
בישולים
15 דקות
מתי מוכן
עוד 25 דקות

מה צריך

טופו

600 גרם טופו קשה פרוס לפרוסות עבות

1 בצל קצוץ פרוס דק

3 שיני שום כתושות

4 כפות שמן קוקוס

50-100 גרם קשיו טבעי (כמה שמתחשק לכם)

רוטב

1/4 כוס מים

1/2 כוס סירופ אגבה / מייפל

1/4 כוס סילאן

1 כף גדושה חרדל דיז׳ון בלי גרגירים

1 כף גדושה חרדל דיז׳ון עם גרגירים

מלח פלפל על פי טעם

קישוט

עלי רוזמרין

מה עושים

רוטב

להניח את כל המרכיבים בקערית

לערבב טוב ולהניח בצד

טופו

להניח כל פרוסת טופו בתוך 2 ניירות סופגים

ללחוץ חזק ממש עד שכמה שיותר נוזלים נספגים בנייר

להניח בצד

הכנה

על מחבת רחבה לחמם 2 כפות שמן קוקוס

להוסיף בצל ולטגן עד שזהוב כהה ומקורמל

להוסיף שום ולערבב ללא הפסקה בערך דקה

להוסיף קשיו ולערבב 2-3 דקות

להעביר לצלחת ולהחזיר את המחבת לאש (בלי לנקות)

להוסיף עוד 2 כפות שמן קוקוס ומעל להניח את פרוסות הטופו

לצרוב טוב טוב מכל הכיוונים עד שהטופו ממש זהוב וקריספי

להוסיף חזרה את הקשיו והבצל ולערבב מעט

לשפוך מעל את הרוטב, לסגור את המחבת עם מכסה

לשקשק מעט את המחבת ולבשל 10 דקות על אש נמוכה – בינונית (שימו לב שלא נשרף בטעות)

להניח על צלחות הגשה, לפזר מעל עלי רוזמרין ולהגיש מיד



הערות והמרות:

  • לא משנה איזה סוג אגבה
  • אפשר רק סילאן במקום האגבה אבל זה לא יהיה בטעם של דבש
  • במקום קשיו אפשר איזה אגוז שאתם אוהבים

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים