GIFT CARD התחבר/י

עוגת שוקולד ותותים


שלום כולם!

כן כן אני יודעת שאני בשבועיים של ריסטרט (עושה את האתגר המושלם הזה שאני ממליצה עליו בחום!!!)

אבל זה שאני אוכלת רק ירקות פירות וקטניות ממש לא אומר שאתם לא הולכים לקבל מתכונים שווים 🙂

לפני כמה ימים העפתי מבט במקרר וראיתי חבילת תותים שידעתי שאני לא אספיק לאכול בקרוב.

עוגת שוקולד ותותים

עמדו מולי 2 אופציות-

הראשונה, להקפיא ואז יהיו לי תותים גם בקיץ.

השניה- להכין עוגה.

ברור שהלכתי על האופציה השניה…

עוגת שוקולד ותותים

למען האמת את העוגה הזו אני מכינה הרבה, בגירסה של מאפינס.

זה אחד השילובים האהובים עליי תותים וקצת שוקולד בתוך מאפה וזה יוצא כזה חמוד במאפינס שזה תמיד הפתרון המהיר שלי לקינוח לאורחים / חברים וכו.

הפעם החלטתי לשדרג וללכת על עוגה ואני ממש שמחה מאיך שהיא יצאה.

זו עוגה עם פירות אז באופן טבעי היא קצת יותר לחה מעוגות בחושות ללא פירות אז קחו את זה בחשבון.

לי אישית זה לא מפריע בכלל, כי העיקר הוא שיש לי עוגת שוקולד ותותים טבעונית יפייפה ואני אוהבת את המרקם הפירותי הזה.

אם החלטתם ללכת על גירסת המאפינס תקראו את ההערות בתחתית המתכון.

עוגת שוקולד ותותים

חוץ מזה כבר עברו 5 ימים בתזונה שלנו לשבועיים האלו ותכלס ממש סבבה לי.

מרגישה די קלילה ומאוד נעים לי ונוח. אני אוהבת לחם ומאפים יותר מכל דבר אחר בעולם אבל יש משהו ממש ממש מספק וטוב בלאכול דברים פשוטים ומדוייקים יותר.

אני יודעת שהצטברו הרבה שאלות אז אני מוסיפה לכם פה לינק עם כל הפרטים על האתגר ומה שאני עושה ואוכלת בשבועיים האלו- אתגרוש!

ובנתיים לכו להכין עוגה בחושה טבעונית מדהימה במיוחד לשבת.

רוצים עוד רעיונות לעוגות בחושות טבעוניות? נסו את זו- עוגת אוכמניות בחושה טבעונית

עוגת שוקולד ותותים

עוגת שוקולד ותותים


הכנות
15 דקות
בישולים
45 דקות
מתי מוכן
עוד שעה וקצת

מה צריך

עוגה (תבנית אינגליש לחם 22 ס״מ)

רטובים

¼ 1 כוסות חלב סויה

1 כף חומץ

1 כפית תמצית וניל

½ כוס שמן

¾ כוס סוכר חום

יבשים

¾ 1 כוסות קמח כוסמין לבן / חיטה לבן

2 כפיות אבקת אפייה

תוספות

50 גרם תותים חתוכים לקוביות קטנות + 3 כפות אבקת סוכר או קמח

50 גרם שוקולד צ׳יפס

מה עושים

עוגה

להדליק תנור על 170 מעלות

בקערה לטרוף חלב סויה וחומץ

להוסיף את כל שאר המרכיבים הרטובים ולטרוף טוב

לקערה נוספת לנפות את המרכיבים היבשים

להעביר תערובת יבשה לרטובה בשלוש נגלות ולערבב טוב

בקערית לערבב תותים ואבקת סוכר או קמח ולהוסיף לבלילה

להוסיף שוקולד צ׳יפס ולערבב עם לקקן

אפייה והגשה

להעביר לתבנית אינגליש מרופדת בנייר אפייה

לאפות 45-55 דקות עד שקיסם יוצא נקי יחסית (עוגה עם פירות תמיד תהיה יותר לחה מעוגה ללא פירות)

לקרר 10 דקות בתבנית ואז להוציא בעדינות בעזרת נייר האפייה ולקרר לחלוטין

לפרוס ולהגיש



הערות והמרות:

  • אפשר עם כל פרי אחר שאתם אוהבים
  • אפשר רק תותים או רק שוקולד
  • אפשר חצי חצי קמח מלא וקמח לבן
  • אפשר לאפות 25-30 דקות בתבנית מאפינס (בערך 10 מאפינס זה יוצא)

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים