מאפה פילו תרד בטטה


שלום לכולם!

איזו תקופה מוזרה אה?

פוסטים עולים בימים לא קשורים וקשה לדעת בכלל מה כבר מתחשק לנו לאכול.

אנחנו עדיין במתכונים לחגים באש ובמים או שכבר נמאס לנו לגמרי וכבר ממש מחכים לאיזון המתבקש?

בטח שמתם לב שברשתות החברתיות אני השבוע ממש מאזנת.

רוב מה שהעליתי השבוע היו דברים קלילים ומזינים כי אני אישית פשוט לא יכולתי יותר 🙂

אבל אבל, רגע!

יש עוד סופ״ש מחר, ויש עוד ערב חג ביום ראשון, אז ממש לא סיימנו.

מאפה פילו תרד בטטה

את הגראנד פינאלי של החגים החלטתי לסיים עם מאפה פילו תרד ובטטה.

היו כל כך הרבה מתוקים לאחרונה בבלוג שהחלטתי לחזור למה שחשוב באמת- בצק!

לכל מי שלא יודע בצק פילו הוא לא בצק עלים וזה הבדל מהותי כי הוא מורכב רק ממים וקמח ואין בו טיפת שמן ובטח שלא מרגרינה.

זה אחד הבצקים החביבים עליי בגלל הקראנצ׳יות הממכרת הזו שלו.

מאפה פילו תרד בטטה

אז הנה, אנחנו לפני ערב חג אחרון (עד שעוד שניה חנוכה) ואני מוכנה עם המאפה הכייפי הזה.

את הרעיון המהמם לשבלול במרכז המאפה קיבלתי מיותם אוטלנגי .

אבל אם אין לכם כוח להכין שבלול אתם יכולים לוותר לגמרי על החלק הזה. 

אז יאללה, שיהיה לנו עוד סופ״שׁ נעים ועוד ערב חג טעים ונתראה פה בשבוע הבא 🙂

רוצים עוד מתכונים עם פילו?
מה דעתכם על מאפה פילו תרד וגבינות טבעוניות?

מאפה פילו תרד בטטה

מאפה פילו תרד בטטה


הכנות
25 דקות
בישולים
35 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

בצק

8-10 עלי פילו מופשרים על פי ההוראות שעל החבילה

כמה כפות שמן

מילוי

1 בצל קצוץ

50 גרם צנוברים

3 שיני שום כתושות

400 גרם תרד קצוץ דק מאוד (אפשר לקצוץ במעבד מזון)

150 גרם טופו קשה מפורר דק עם הידיים

בטטה קטנה חתוכה לקוביות קטנות

1/3 כוס פתיתי שמרי בירה

מלח פלפל על פי טעם

מה עושים

בצק

לשמן תבנית עגולה 22 ס״מ

להניח מעל עלה פילו ולמשוח אותו בשמן תחתית ודפנות

להניח מעל עוד עלה ולשמן וחוזר חלילה 4 עלים סה״כ

בעזרת מספריים לגזור את הדפנות ולהשאיר בערך 1 ס״מ מהעלים שיבצבצו מחוץ לתבנית

מילוי

בסיר לבשל קוביות בטטה בערך 5 דקות עד שרך אבל לא לגמרי מוכן

לסנן ולהניח בצד

במחבת רחבה לחמם מעט שמן

לטגן בצל עד שזהוב

להנמיך לאש בינונית נמוכה, להוסיף צנוברים ולערבב ללא הפסקה בערך דקה

להוסיף שום ולערבב ללא הפסקה בערך דקה

להוסיף תרד ולערבב בערך 5 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים לחלוטין

להוסיף טופו ולערבב בערך דקה

להוסיף מלח פלפל ושמרי בירה ולערבב טוב

להוסיף קוביות בטטה לערבב ממש קצת

הכנה (ממליצה בחום לצפות בוידיאו שבתחתית המתכון) 

על משטח העבודה להניח עלה פילו עם החלק הארוך יותר קרוב אליכם (לא לשמן!)

לקפל את העלה 3 ס״מ פנימה ואז שוב החוצה- כמו שעושים אקורדיון מדף נייר (לא נורא אם קצת נקרע)

חוזר חלילה עם 4-5 עלים

לגלגל עלה אחד לשבלול ולהניח במרכז התבנית על העלים המשומנים

להוסיף עוד עלה אקורדיון סביב השבלול הראשון שבאמצע ואז עוד עלה עד שמגיעים לדופן

למלא את הרווחים של השבלול במילוי בנדיבות

לפזר מעל עוד שמרי בירה ולמשוח בעוד קצת שמן

לאפות על 180 מעלות 30-35 דקות

לקרר 20 דקות ולהגיש



הערות והמרות:

  • אפשר להחליף לכל ירק אחר שאתם אוהבים (נגיד ברוקולי קצוץ וכדומה)
  • אפשר בלי טופו
  • אני לא ממליצה לוותר על שמרי הבירה, אם ויתרתם תוסיפו 2 כפות קמח לבחירתכם

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים