GIFT CARD התחבר/י

מאפה פילו תרד וגבינות טבעוניות


היי לכולם!

איזה כיף היום בבלוג. מתכון מושלם, טעים, מפנק ויפייפה הצטרף היום לבלוג ואני ממש מתרגשת.

אני רוצה לספר לכם את הרקע להתהוות המתכון הטעים הזה.

לפני כמה שבועות הייתי אצל נטלי (הלא היא חברתי היקרה עוגיו.נט). תוך כדי שיחה על הא ודא (אוכל!) עלה פתאום בצק פילו.

נטלי אמרה משהו כמו- את חייבת להכין מתכון טבעוני עם בצק פילו, ואני אמרתי- נראה לך? בחיים לא, יש בזה מרגרינה ונטלי אמרה לי- אמממ לא.

ואז התגלה לי, שאני, בלוגרית אוכל, הייתי עד אותו הרגע תחת הרושם המוטעה לחלוטין (שהמצאתי לבד…) שבבצק פילו יש מרגרינה!

עכשיו, אני יודעת שבצק פילו עשוי מקמח חיטה לבן, ואתם יודעים שכמעט אין בבלוג מתכונים מקמח חיטה לבן אבל יחסית לזה שחשבתי שהדבר הזה מלא במרגרינה- אני מבסוטית לגמרי. 🙂

מאפה פילו תרד וגבינות טבעוניות

אז מאותו רגע ההארה שהיה לי אצל נטלי ועד היום, חלמתי על הכנת מתכון עם בצק פילו.

היו לי כל כך הרבה רעיונות.

שבוע שעבר ביום שני, החלטתי שהגיע הזמן להכין את המתכון.

קמתי בבוקר, התכוננתי, קניתי את כל המצרכים, היה לי כבר ויז'ן והכל היה מוכן ומוזמן.

הוצאתי את הבצק מהמקפיא וחשכו עיני! מה שש שעות הפשרה?? אף אחד לא סיפר לי!!! בעעעעעע

אז למי מכם שלא עבד אף פעם עם בצק פילו, מסתבר שצריך להפשיר אותו במקרר 6 שעות לפחות לפני שמתחילים לעבוד.

אז מפה לשם, הכנת המתכון נדחתה בשבוע… והנה היום הגיע היום.

מאפה פילו תרד וגבינות טבעוניות

המתכון הזה כייפי כל כך, גם כי הוא יפה וטעים וגם כי זה כל כך כיף להכין את כל הקיפולים האלו ולעשות צורות!

שימו לב ששמתי לכם לינק לתמונות של המחשה של הקיפולים בתחתית המתכון, הלינק הוא לבלוג של רחלי והמתכון שלה ממש לא טבעוני אבל התמונות ממחישות ממש טוב.

וגם, כמובן שכל תהליך ההכנה של המתכון שלי, צולם בוידיאו ועולה לערוץ יוטיוב שיוצא לאור שבוע הבא!!! יאאאאאא

בקיצור חברים, לכו לקפל קצת בצק פילו ושיהיה לכם מלא בתיאבון.

מאפה פילו תרד וגבינות טבעוניות

מאפה פילו תרד וגבינות טבעוניות


הכנות
35 דקות
בישולים
35 דקות
מתי מוכן
שעה ועשר דקות

מה צריך

בצק פילו (10 מאפים)

1 חבילה בצק פילו מופשר עפ"י ההוראות שעל החבילה

1 כוס שמן זית

מילוי

1 בצל גדול קצוץ דק

500 גרם עלי תרד / מנגולד קצוצים דק

2 שיני שום כתושות

1/2 כוס צנוברים

170 גרם טופו משי (חצי חבילה של קרטון כחול Firm)

1/3 כוס פתיתי שמרי בירה

3 כפות פסטו ירוק (להכנה ביתית- מתכון)

מלח פלפל על פי טעם

קישוט

1 כפית קמח טפיוקה / קורנפלור

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס סומסום לבן / קצח / פרג

מה עושים

מילוי

במחבת רחבה לטגן בצל עד שמזהיב

להוסיף עלי תרד / מנגולד קצוצים ולערבב יחד עד שמצטמצם

להוסיף שום וצנוברים ולערבב יחד כמה רגעים

לכבות את האש, להוסיף את כל שאר המרכיבים ולערבב טוב עד שהטופו מפורר כמו קוטג'

להניח בצד

הכנת הבצק

לשמן מעט את משטח העבודה בשמן זית

ממש בעדינות לשחרר דף אחד של בצק ולהניח על משטח העבודה המשומן

למרוח על דף הבצק שמן זית בנדיבות (להקפיד שגם הדפנות והשוליים יהיו משוחים בשמן)

להמתין 2-3 דקות להתרככות

קיפול הבצק (תמונות המחשת הקיפול ואופציה למי שאין לו כוח לקפל, בתחתית המתכון)

להדליק תנור על 180 מעלות

להניח אצבע אחת בנקודה האמצעית של הדופן התחתונה של דף הבצק (הקרובה אליכם) ואחת בנקודה האמצעית של הדופן העליונה של דף הבצק  (הרחוקה מכם)

בעדינות להתחיל לקרב את האצבעות אחת לשניה כך שמרכז הדפנות מתקרבים אחת לשניה ונוצרת צורה של פאפיון

לחזור על הפעולה עם דפנות ימין ושמאל ככה שנוצר איקס

לקפל צלע אחת של האיקס על הצלע שמולו (לא לידו אלא זו שמולו)

להניח כפית גדושה של מילוי במרכז האיקס (שעכשיו יש לו רק 3 צלעות)

לקפל צלע נוספת מעל המילוי ואז עוד אחת ואז עוד אחת עד שהמילוי לגמרי מכוסה

להפוך ולהניח בתבנית, וחוזר חלילה

קישוט ואפייה

בקערית לערבב טפיוקה ושמן זית

למשוח את כל המאפים טוב טוב בתערובת

לקשט בסומסום בנדיבות

לאפות 35-40 דקות עד שזהוב (יהיה הרבה שמן זית בתחתית התבנית, הוא יספג לאחר כמה דקות)

להגיש חם או קר



הערות והמרות:

  • להמחשה של הקיפולים אתם מוזמנים להעיף מבט בלינק הבא(המתכון שלה לא טבעוני אבל רחלי צילמה את זה מאוד יפה)
  • אם אין לכם כוח לכל הקיפולים- אפשר להניח 4-5 דפי בצק בתחתית של תבנית (אפשר לקפל אותם לחצי עם התבנית קטנה)
    למשוח בשמן זית בנדיבות, להעביר את המילוי מעל הדפים ולכסות בעוד 4-5 דפים מקופלים לחצי
    לשמן בעוד שמן זית, לקשט בסומסום ולאפות אותו זמן אפייה
  • את התרד אפשר להחליף בפטריות, תפוח אדמה, בטטה וכדומה
  • את הטופו אפשר להחליף בגבינה לבנה טבעונית (מתכון)

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים