GIFT CARD התחבר/י

מאפה ירקות קלויים ללא גלוטן


שלום לכולם!

ובכן ובכן, המרתון ממשיך ובגדול.

היום עולה לבלוג מתכון שני מתוך שניים שהכנתי עם אריאל המהממת מהבלוג בריאלי.

זוכרים את המאפינס שוקולד וחמאת בוטנים שכל כך הרבה מכם עפתם עליו?

אז הנה המתכון השני בסדרה בה אריאל מנסה לגרום לי לאהוב כוסמת.

מאפה ירקות קלויים ללא גלוטן

אני עפה על המתכון הזה מכמה סיבות:

דבר ראשון זה מביך כמה קל להכין אותו, באמת קצת לא נעים לי מכם 🙂

דבר שני הוא מתאים בול בול בול לפסח- כי הוא ללא גלוטן והוא כשר לפסח (יש שמחמירים עם כוסמת כמו עם אורז אז תבררו אם אתם שומרים בכזו רמה)

דבר שלישי- הוא טעים בקטע ממכר!

אז יש לנו פה לא מעט סיבות להתרגש מהמתכון הזה נכון?

מאפה ירקות קלויים ללא גלוטן

אני ואריאל בחרנו להפציץ בכל מיני סוגי ירקות וזה יצא נהדר.

למי מכם שממש מרגיש טעמים כמוני, אני ממליצה להוסיף כף שתיים של פסטו או כל תוספת אחד לבלילה של הבצק- זה לגמרי מעלים את מעט הטעם של הכוסמת שיש למאפה.

חוץ מזה רציתי לספר לכם שהיום יש לאחיין שלי ברית ואני אחראית על הקינוח ועל פינת הקפה.

אמא ביקשה שאני לא אגזים אבל יצאתי לחלוטין מכלל שליטה…

כל המעללות שלי וכל מה שהכנתי, בלייב בסטורי באינסטגרם- אם אתם לא עוקבים אחריי בואו, כיף שם- TivonEat

אם אין לכם אינסטגרם- תפתחו, זה שווה! 🙂

יאללה נתראה במתכון הבא, נשיקות.

מאפה ירקות קלויים ללא גלוטן

מאפה ירקות קלויים ללא גלוטן


הכנות
10 דקות
בישולים
25 דקות
מתי מוכן
עוד 35 דקות

מה צריך

בצק

250 גרם כוסמת ירוקה מושרית ללילה (למדוד לפני השרייה)

1/2 כוס מים

1/3 כוס שמן זית

1/2 כפית כל מרכיב: סודה לשתייה, מלח

1 כפית טימין / בזיליקום / אורגנו

3 כפות טחינה גולמית

אופציות מומלצות לשדרוג הבצק: 2 כפות פסטו / 2 כפות ממרח עגבניות מיובשות / חופן בזיליקום טרי וכדומה

תוספות

פלפל אדום

פלפל צהוב

זיתים

עגבניות שרי

מלח גס

מה עושים

בצק

להדליק תנור על 180 מעלות

להניח את כל מרכיבי הבצק בבלנדר

לעבד למשחה חלקה ככול הניתן

להעביר לתבנית רחבה מרופדת בנייר אפייה

בעזרת מרית ליישר למלבן בעובי של 1/2 ס״מ

לאפות 25-30 דקות או עד ששחום בצדדים

לקרר מעט, לחתוך ולהגיש



הערות והמרות:

  • אני ממליצה לאנשים כמוני שלא עפים על טעם של כוסמת להוסיף את אחת מהאופציות לשדרוג הבצק שכתבתי במתכון- זה ממש משנה את הטעם בקטע טוב
  • אפשר לקשט באיזה ירקות שאתם אוהבים
  • שימו לב שמדובר בכוסמת ירוקה ולא חומה
  • לכוסמת אין תחליף במתכון הזה כי היא כל לב המתכון 🙂

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים