GIFT CARD התחבר/י

סלטים מעולים לראש השנה


היי! תופים בבקשה…

אנחנו באופן רישמי מתחילים עם… מתכונים לחגים!

אני בדרך כלל קוראת לזה מרתון אבל זה כבר נהיה שם נדוש אז בואו פשוט נקרא לזה- ההכנות בעיצומן?

השנה לקראת ראש השנה הולכים לעלות- 3 קינוחים, 2 עיקריות, 3 סלטים ותוספת אחת.

הולך להיות פה שמח 🙂

החלטתי להתחיל בצנוע, כמו שמתחילים ארוחה- להתחיל בקטן, בקל, בפשוט.

להתחיל בסלט!

סלטים מעולים לראש השנה

אבל למה אחד כשאפשר שלושה? ולמה סתם סלט כשאפשר סלט מעניין, מיוחד, מגוון ומפתיע?

תמיד יש לי התלבטות עם הקטע הזה של הסלטים.

לא משנה כמה סלט יהיה נראה טוב או כמה הוא מעניין, הוא לא מעניין כמו איזו עוגת שכבות.

וגם לי תמיד היתה מין הרגשה- מה הבעיה לעשות סלט? יאללה, לזרוק כמה דברים לקערה ולערבב.

אבל זה הכי לא נכון.

סלטים מעולים לראש השנה

גם בסלט, או דווקא בסלט, דרושה יצירתיות, דרושה קצת מחשבה כדי שהטעמים ישתלבו טוב ובעיקר כדי שלא יהיה משעמם.

אז השנה הלכתי על ט׳ים של מתוק וקרנצ׳י והכנתי 3 סלטים שמשלבים עלים, פירות ואגוזים.

בתוספת של רטבים כייפים, הם יצאו חגיגים ומיוחדים וממש מתאימים לשולחן החג.

ובלי קשר לכל הסלטים האלו, רציתי לספר לכם שהשבוע מגיע לבקר אותי חבר ממש ממש ממש טוב מאוסטרליה.
אני ממש מתרגשת והולך להיות שבוע רבוי טיולים.

תעקבו בסטורי כרגיל.

טוב זהו להיום, אנחנו זזים לאכול במי קאסה בפעם המאה ואנחנו נתראה פה ביום חמישי עם הקינוח הראשון לחג… 🙂

סלטים מעולים לראש השנה

סלטים מעולים לראש השנה


הכנות
10 דקות
בישולים
ללא
מתי מוכן
עוד 10 דקות

מה צריך

סלט סלק ותאנים 

חופן עלי רוקט

2 סלקים מבושלים חתוכים לקוביות

3 תאנים חתוכות לקוביות

חופן חמוציות

חופן עגבניות שרי פרוסות

50 גרם צנובר קלוי

רוטב

2 כפות סילאן

1 כף רוטב סויה

1/4 כפית שום גבישי

1/2 כפית חרדל

סלט תפוחים ורימונים

חופן עלי חסה קרועים גס

1/2 תפוח אדום פרוס

1/2 כוס גרעיני רימון

50 גרם פקאן מסוכר

100 גרם גבינה בולגרית טבעונית (להכנה ביתית- גבינה בולגרית טבעונית)

רוטב

2 כפות שמן זית

1 כף בלסמי ויניגרט

1 כף אגבה / מייפל

2 כפות מית לימון

מלח פלפל על פי טעם

סלט אגסים וארטישוק

חופן עלי בייבי

1/2 אגס חתוך לקוביות

50 גרם שקד פרוס קלוי

1/3 כוס עגבניות מיובשות קצוצות

3 לבבות ארטישוק פרוסים

רוטב

2 כפות שמן זית

2 כפות לימון

מלח פלפל על פי טעם

מה עושים

הוראות הכנה לכל הסלטים

לערבב את כל מרכיבי הסלט (בלי הרוטב) בקערת הגשה

בקערית לערבב את כל מרכיבי הרוטב

ממש סמוך להגשה לשפוך את הרוטב על הסלט

לערבב ולהגיש מיד



הערות והמרות:

  • אתם יכולים פחות או יותר להחליף כל מרכיב בכל סלט (כי זה סלט אחרי הכל 🙂 )
  • כנ״ל ברטבים

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים