GIFT CARD התחבר/י

איך להכין סושי טבעוני


עוד יום, עוד מתכון לסגר ספטמבר 2020!

היי שוב, מה כבר יש לי לספר לכם שלא סיפרתי לכם מאתמול??

אנחנו אשכרה מתראים פה כל יום מאז שהתחיל מרתון הסגר שלנו.

אני ממש נהנית.

איך להכין סושי טבעוני

אז אחרי שהיו לנו כמה ימים מלאי גלוטן וקצת מושחתים, התחשק לי לגוון לקחת את זה לכיוון אחר לגמרי וללמד אתכם איך להכין סושי טבעוני 🙂

זה מעולה לנו למרתון מכמה סיבות, קודם כל- מסביב לעולם אה אה! איך אפשר להמשיך בפינה שלנו בלי שיפן אהובתי תקבל בה פינה של כבוד?

דבר שני, גם זה כמו קודמיו, מתכון אינטרקטיבי עם גילגולים ושלבים שאפשר להכין עם ילדים.

ובנוסף לכל אלו, הוא קליל, ללא גלוטן, קצת יותר מזין ובקיצור- בול.

עכשיו אם כבר מדברים על יפן, זה יפתיע אתכם ממש אם אני אספר לכם שבכל השנתיים הראשונות שגרתי שם לא אכלתי סושי?!

איך להכין סושי טבעוני

שלמעשה את הסושי הראשון שלי בכלל אכלתי במקום שקוראים לו ׳חביבי סושי׳ בלונדון?? חחח

כשהייתי ביפן בפעם הראשונה הייתי כמובן צמחונית וכל הסושים היו נראים לי ממש לא בכיוון ואיכשהו קרה שאפילו לא ניסיתי.

כשחזרתי אליה בתור טבעונית (נוסעת כמעט כל שנה) כבר ידעתי איפה למצוא ולאן ללכת וגם טוקיו הפכה הרבה הרבה יותר ידידותית לטבעונים אז אכלתי סושי בשפע.

המתכון הזה רחוק להיות מתכון לסושי מסורתי, זה יותר אינטרפטציה כייפית שלי לסושי טבעוני ותכלס זה יצא כ״כ טעים שגם חבריי היפנים בטוח יאשרו.

זהו להיום, נתראה פה מחר עם מתכון נוסף לסגר והפעם… אמממ קציצות ברוטב!

איך להכין סושי טבעוני

איך להכין סושי טבעוני


הכנות
20 דקות
בישולים
10 דקות
מתי מוכן
עוד שעה (קרור)

מה צריך

אורז ונורי (25-30 חתיכות)

2 כוסות אורז סושי (חובה אורז סושי)

2 כפות מירין / חומץ אורז יפני

½ כפית מלח

5-6 דפי נורי לסושי

מילוי טופו בטטה

1 בטטה קטנה קלופה חתוכה לאצבעות מבושלת ומסוננת

300 גרם טופו קשה חתוך לאצבעות

3-4 כפות שמן סומסום

3-4 כפות רוטב סויה

מילוי ירקות

מלפפון חתוך למקלות

גמבה חתוכה למקלות

חופן כוסברה / פטרוזיליה

להגשה

מיונז טבעוני מעורבב עם רוטב צ׳ילי

רוטב סויה / רוטב טריאקי

סומסום לבן / שחור

וואסבי

מה עושים

אורז

לבשל על פי ההוראות שעל החבילה

להוסיף מלח ומירין, לערבב טוב, ולקרר לטמפרטורת החדר

מילוי טופו בטטה

על מחבת לחמם שמן סומסום

לצרוב אצבעות טופו ובטטה טוב טוב אז ששחום וקריספי

להוסיף רוטב סויה ולהקפיץ כמה רגעים, לקרר כמה דקות

הרכבה

להניח אצת נורי על משטח לגיגלול סושי ומעל להניח כמה כפות אורז

בעזרת ידיים רטובות לפזר אורז בצורה שווה על האצה (לא לשים שכבה עבה מידי)

להניח תוספות ושידרוגים לבחירתכם בחלק הקרוב אליכם

לגלגל סיבוב אחד ולהדק ממש ממש טוב, חוזר חלילה עד שמגיעים לקצה

לפרוס בעדינות ולהגיש עם כל הרטבים הטעימים בצד

רוצים לעשות את הסושי אינסייד אווט? אני עשיתי לפני הסרטון הבא- איינסייד אווו סושי  ואם יש לכם טיקטוק אז הנה הגירסה המוצלמת שלי- סושי טבעוני



הערות והמרות:

  • חובה חובה אורז סושי- לא אורז מלא, לא אורז בסמטי, לא אורז רגיל, לא אורז ריזוטו וכו 🙂
  • את הטופו והבטטה אפשר גם לאפות ואפשר להוסיף גם פטריות
  • תתפרעו עם התוספות! הכל הולך

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים