מיני אוזני המן


היי וחג פורים שמח!

טוב אז השנה המתכונים לחג הזה התחילו קצת מאוחר וזה בגלל הבחירות (הכל בגלל הבחירות לא?? 🙂 )

אבל זה שמאוחר רק אומר שיותר שווה כי היה לי הרבה זמן לחשוב ולתכנן לכם את המתכונים לפורים והם יצאו מדהים!

היום עולה המתכון הזה למיני אוזני המן ומחר… וואו וואו מחר עולה מתכון לחלת פרג שאין לי מילים לתאר.

מיני אוזני המן

שנה שעברה עלה לבלוג מתכון לאזני המן קלאסיות טבעוניות עם בצק פריך וכל הסיפור.

ואז לפני שבוע אחותי התקשרה אליי כולה בלחץ- צריכה להכין אוזני המן לגן של פאיו והיא לא רוצה להכין בצק פריך.

אין לה זמן, זה מלחיץ אותה כל ההתעסקות והיא חייבת מתכון- יש לך בבלוג מתכון לאוזני המן לא מבצק פריך?!

נאלצתי לענות שלא וברור לכם מה ישר הלכתי לעשות נכון?

אז… אוזני המון מבצק ספידי!

מיני אוזני המן

מי שלא מכיר, בצק ספידי זה בצק שכשמו כן הוא- בצק מהיר.

אני אישית קוראת לו בצק סבתא כי הוא מזכיר לי את סבתא שלי…

שמן מים קמח סוכר הכל בקערה לערבב בום וסיימנו. בלי גינונים ובלי קישקושים.

השמועה אומרת שככה בישלו פעם 🙂

מיני אוזני המן

אז חשבתי לעצמי שאם סבתא היתה יכולה גם אני יכולה.

עירבבתי הכל בקערה, הכנתי מילוי קלאסי ופשוט כמו של כדורי שוקולד והנה הן-

מיני אוזני המן, חמודות ומתוקות שאפשר לשים בצנצנת ולהכניס היישר למשלוח מנות.

שיהיה לכם חג שמח! ונתראה פה מחר עם חלת פרג מדהימה ביותר…

רוצים עוד מתכון לאוזני המן? נסו את זה- אוזני המן טבעוניות

מיני אוזני המן

מיני אוזני המן


הכנות
30 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
עוד 50 דקות

מה צריך

בצק ספידי (35-40 חתיכות)

2 כוסות קמח כוסמין לבן / חיטה לבן (או חצי חצי עם קמח מלא)

½ כפית אבקת אפייה

2 כפות סוכר חום / קנים

½ כוס מים רותחים

½ כוס שמן

מילוי

50 גרם שוקולד מריר טבעוני

½ כוס קרם קוקוס

60- 70 גרם ביסקוויטים מרוסקים / קמח שקדים / קמח קוקוס

*אפשר להוסיף סוכר למי שאוהב יותר מתוק

קישוט

אבקת סוכר

מה עושים

בצק

בקערה לערבב את כל המרכיבים

ללוש לבצק אחיד ורך

להניח בקערה, לכסות במגבת ולהניח בצד 10 דקות

מילוי

בסיר או במיקרו להרתיח קרם קוקוס

לשפוך לקערה על השוקולד ולהניח בצד 5 דקות (להוסיף סוכר אם בחרתם להמתיק)

אחרי 5 דקות לערבב עד שאחיד

להוסיף ביסקווטים ולערבב טוב, להניח 5 דקות במקרר

הכנה

להדליק תנור על 180 מעלות

לקמח טוב את משטח העבודה

לרדד את הבצק לעובי חצי ס״מ (אפשר עבה יותר, זה תלוי בהעדפה)

לקרוץ עיגולים בקוטר 3 ס״מ (זה קטן)

להניח מעט מילוי במרכז כל עיגול ולקפל את הפינות לצורת משולש (צפו בוידיאו פה למטה)

להדק ממש טוב ולהשאיר רק מעט מילוי מבצבץ (הם יפתחו קצת באפייה)

להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות 18-22 דקות עד שזהוב

הגשה

להוציא מהתנור ולקרר לחלוטין

לפני הגשה לקשט באבקת סוכר בנדיבות

לשמור בצנצנת אטומה עד 4 ימים



הערות והמרות:

  • אתם יכולים להכין רק מקמח מלא למי שמכיר ואוהב את המרקם הדחוס והיבש יותר
  • אפשר למלא בכל מיני שאתם אוהבים
  • אפשר להכין בגודל רגיל כמובן (זמן אפייה יהיה טיפה ארוך יותר)
  • לא ניסיתי עם קמח נטול גלוטן

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים