GIFT CARD התחבר/י

סמבוסק פיצה טבעוני


וואו וואו קודם כל עולה עכשיו לבלוג מתכון מטורף.

אני יודעת שאני משוחדת ואני אוהבת כל מתכון שעולה לבלוג אבל ברצינות…

אני ומתן ישבנו לאכול את זה לצהריים ופשוט נותרנו ללא מילים.

סמבוסק פיצה טבעוני… אחחחח כן כן כן.

הרעיון המקורי היה בכלל לעשות קסדייה ואז איכשהו זה הפך לאמפנדס ואז כשזה היה מוכן פתאום הבנתי שבכלל יצא לי סמבוסק פיצה.

אחרי שמנהלים בלוג בישול כל כך הרבה זמן כבר ממש יודעים לנחש איזה מתכונים אתם תכניסו קבוע הביתה.

ברגע שלקחתי ביס פשוט ידעתי- אתם הולכים לעוף על המתכון הזה.

סמבוסק פיצה טבעוני

ועכשיו כמה סיפורים:

קודם כל לראשונה מאז שאני ׳ידוענית רשת׳ או איך שלא קוראים לזה, ממש בטעות העליתי וידיאו ויראלי!

תמיד תהיתי איך זה מרגיש להעלות וידיאו ולגלות שהוא הפך ויראלי ומה שהכי מצחיק זה שבכלל לא ידעתי שזה קרה.

אז זוכרים את הקפה הקוראני שהעליתי לפייסבוק של הבלוג לפני כמה ימים?

הוידיאו הכי פשוט הכי קליל הכי לא רציני שאי פעם צילמתי?

של קפה משלושה מרכיבים שלא אני המצאתי בכלל? זה שהוא הכי טרנדי עכשיו?

אז הוידיאו הזה כבר עבר לו את הרבע מיליון צפיות חחחחחחחחח

אמג! איזה הזוי! הייתי פשוט חייבת לשתף אתכם בזה.

סמבוסק פיצה טבעוני

ועוד משהו אחד כייפי.

בימים האחרונים אני עובדת על פרוייקט ממש גדול שכבר זרקתי לכם פה מידי פעם משהו לגביו.

תוך כדי הפרוייקט אני מכינה לא מעט אוכל ויצא שאתמול והיום הכנתי 7 קינוחים.

אז החלטתי שהיום אני נותנת את כל הקינוחים האלו לצוות הרפואי באיכילוב 🙂

נציג מחכה לי שם בערב לאסוף את השלל- מרגש נכון?

אלו כל הסיפורים שלי להיום- לכו להכין סמבוסק!

סמבוסק פיצה טבעוני

סמבוסק פיצה טבעוני


הכנות
20 דקות
בישולים
10 דקות
מתי מוכן
עוד חצי שעה

מה צריך

בצק (6 חתיכות גדולות)

2 כוסות קמח כוסמין לבן / חיטה לבן

½ כפית כל מרכיב: אבקת אפייה, מלח

3 כפות שמן זית

1 כוס יוגורט טבעוני (יש בכל סופר בימינו- יאיי!)

למילוי

1 כוס רסק העגבניות האהוב עליכם (הנה מתכון למי שרוצה את האהוב עליי- ספגטי ברוטב עגבניות)

1 כף אורגנו מיובש

גוש מוצרלה טבעונית (אתם יכולים לקנות או להכין לבד- מוצרלה טבעונית)

להגשה

2 כפות חמאה טבעונית או שמן זית

מה עושים

בצק

בקערה לערבב קמח, מלח ואבקת אפייה

להוסיף את כל שאר מרכיבי הבצק ולערבב טוב

ללוש עד לקבלת כדור אחיד (הוא יהיה טיפה לח וממש קצת דביק, זה בסדר)

הרכבה

לחלק ל 6 חתיכות שוות בגודלן

לקמח ממש טוב מערוך ומשטח עבודה ולרדד כל חתיכה לעיגול בעובי חצי ס״מ

למרוח כף רוטב עגבניות על חצי מהעיגול (לא למרוח על הקצוות) לפזר מעל אורגנו ומוצרלה

לקפל את העיגול ולהדק טוב טוב עם הידיים

בעזרת סכין חדה ליישר את הדפנות ואז בעזרת מזלג להדק ולסגור טוב לאורך כל ה׳תפר׳

אפייה

להניח את הסמבוסק על מחבת נוסנטיק (חייב נונסטיק / טפלון) רחבה על אש בינונית (בלי שמן)

לכסות ל 3-4 דקות, להפוך ולכסות לעוד 3-4 דקות (עד ששחום ויציב)

כשהסמבוסק עדיין חמים למשוח אותם טוב טוב בחמאה טבעונית

להגיש חם והכי טעים בעולם



הערות והמרות:

  • אפשר להמיר חצי מכמות הקמחים בקמח מלא
  • לא ניסיתי עם נטול גלוטן
  • לדעתי יעבוד גם עם גבינה לבנה טבעונית וגם עם יוגורט טבעוני בהכנה ביתית
  • זה לא יהיה אותו דבר עם חלב טבעוני אני לא ממליצה
  • אתם יכולים להוסיף כל מיני תוספות שאתם אוהבים

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים