חלת פרג טבעונית


הרבה זמן לא התראינו אה? 🙂

טוב אמרתי לכם אבל כבר אתמול שאני הולכת להפציץ פה יומיים ברציפות והנה אני מקיימת.

עכשיו אני יודעת שאני הולכת להעלות פה נושא בעייתי, קשה שגורם להרבה מחלקות וגם לחיכוכים ונושא שבאמת לא קל לדבר עליו.

אבל אני מרגישה שזה פשוט חייב להפתח ואין ברירה אלא לדבר על זה רגע.

אז כן, פרג!

חלת פרג טבעונית

העולם אשכרה מתחלק לאלו שלא סובלים פרג ואלו שאוהבים פרג ממש וזה מדהים אותי כי זה כזה חומר גלם עדין ונייטרלי שלא ברור לי איך הוא גורם לכזו התפלגות של מחנות!

אני אישית יכולה לאכול מילוי פרג עם כפית ואני אבחר אותו על פני שוקולד פעם אחר פעם אחר פעם ואני יודעת שאני לא לבד.

אז הכנתי לנו פה מתכון לחלת פרג טבעונית מדהימה לכבוד פורים.

מי מכם שקורא את השורות האלו ונחרד- היי! יש לכם מיליון מתכונים עם שוקולד בבלוג וזה רק המתכון השלישי עם פרג שאי פעם עולה פה… חחח

(אתם גם ממש יכולים וממליצה לכם למלא את החלה הזו באחד המילויים עם השוקולד מהבלוג אם אתם מעדיפים וזה יצא מדהים!)

ועכשיו מילה על הצורה של החלה…

חלת פרג טבעונית

לי התחשק לעשות חלה מהממת בגלל שזה לכבוד פורים אבל בגלל שהיה שבוע אינסטסיבי עם בחירות וכו לא יכולתי לעשות סרטון של ההכנות אבל-

תקשיבו זה ממש ממש קל, זה רק נראה כאילו לקח לי מלא זמן להכין את הצורה אבל מדובר פה פשוט בשני ספרי תורה שיושבים אחד על ובתוך השני זה הכל.

כתבתי למטה במתכון את כל ההוראות הכי מפורט שאני יכולה ואני ממש מקווה שזה מספיק ברור, אם יש לכם שאלות תרגישו חופשי.

וגם, אם אין לכם סבלנות ללמוד צורות חדשות פשוט תעשו כל צורה אחרת שאתם אוהבים ומכירים וזה יהיה מעולה כך או כך. 🙂

יאללה, שיהיה פורים שמח בצל כל האירועים הביזריים שמסביב…

רוצים עוד רעיונות למילויים? נסו את זה- עוגת שמרים נוטלה

חלת פרג טבעונית

חלת פרג טבעונית


הכנות
35 דקות
בישולים
35 דקות
מתי מוכן
עוד שעתיים וחצי (התפחה)

מה צריך

בצק (תבנית לחם 22 ס״מ)

יבשים

3 כוסות קמח כוסמין לבן / חיטה לבן

1 כף שמרים יבשים

¼ כוס סוכר חום

½ כפית מלח

רטובים

2 כפות יוגורט טבעוני / גבינה לבנה טבעונית / רסק תפוחים

¼ כוס שמן

¾ כוס חלב שקדים / סויה חמים

מילוי

300 גרם (½ 3 כוסות) פרג טחון טרי

¾ כוס סוכר חום

¾ כוס חלב שקדים

3 כפות שמן קוקוס

גרידת לימון מלימון אחד

¼ כוס קמח שקדים (או כל אגוז מרוסק לאבקה או ביסקווטים)

ציפוי

2 כפות סילאן

3 כפות חלב סויה

3 כפות אבקת סוכר

מה עושים

בצק

בקערה לערבב את המרכיבים היבשים

להוסיף את המרכיבים הרטובים ולערבב טוב בעזרת כף

ללוש 10 דקות שלמות בידיים או במיקסר וו (להוסיף מעט קמח מידי פעם במידת הצורך אם הבצק דביק מידי לעבודה)

התפחה

לעשות כדור, לשים בקערה גדולה משומנת ולעטוף את הקערה במגבת או ניילון נצמד

להניח במקום חמים לשעה עד שעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו (אני שמה בתנור על 30 מעלות)

מילוי

בסיר קטן להביא לרתיחה חלב, סוכר, שמן קוקוס וגרידת לימון

להוריד מהאש ולהוסיף את הפרג וקמח השקדים ולערבב טוב

להניח במקרר עד לתפיחת הבצק (שהמילוי יהיה במקרר לפחות חצי שעה)

הכנה

כשהבצק תפח, להוציא מהקערה וללוש קצת על משטח מקומח היטב

ועכשיו נכין שני ספרי תורה שיושבים אחד על השני ככה-

לחלק לשני חלקים ולרדד את שני החלקים לשני מלבנים שווים בגודלם

למרוח מילוי בנדיבות על שני המלבנים

לקפל 1 ס״מ משולי הבצק על המילוי סביב כל המלבן (לסגור קצת את הדופן בקיצור 🙂 )

מהחלק הצר לגלגל כל מלבן לשני גלילים כמו ספר תורה

לרווח טיפה בין שני הגלילים של כל ספר תורה כך שבין הגלילים יש רווח קטן

להרים את אחד מספרי התורה ולהניח אותו כאשר הגלילים מביטים מטה על הספר השני

כך שגליל אחד מהספר העליון נכנס ברווח שבין הגלילים של הספר התחתון

להרים את החלה המחוברת ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת היטב

לכסות ולהתפיח 45 דקות

אפייה

להדליק תנור על 175 מעלות

בקערית לערבב סילאן וחלב סויה ולמשוח את החלה בנדיבות

להכניס לתנור ל 35-45 דקות עד שיציב וזהוב

לקרר לפחות שעה

לפני הגשה, לפזר מעל אבקת סוכר בנדיבות, לפרוס ולהגיש



הערות והמרות:

  • אפשר להמיר חצי מכמות הקמח לקמח מלא (או כוסמין או חיטה)
  • אפשר עם כל מילוי אחר שאתם אוהבים
  • אפשר בכל צורת חלת / עוגת שמרים שאתם אוהבים

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים