GIFT CARD התחבר/י

שבלולי קינמון והל


אז מעשה שהיה כך היה.

לפני כמה זמן, באמצע הקורונה, ישבנו במרפסת ודיברנו עם שי השכן שהמרפסת שלו צמודה לשלנו והוא חבר ואחד השכנים הכי מוצלחים.

תוך כדי שיחה התגלגלנו לדבר על מאפים ועל דברים טעימים שאנחנו לא יכולים לאכול עכשיו כי תל אביב סגורה ואין חו״ל.

ואז שי שאל אם אנחנו מכירים מאפה כזה של שבלולי קינמון והל שהוא אכל איפשהו בתל אביב…

שבלולי קינמון והל

ישר ידעתי על מה הוא מדבר וכבר ניחשתי איפה הוא אכל את המאפה.

למאפה הזה קוראים קרדמומבולר ואפשר למצוא אותו בשוודיה בכל בית קפה ובכל מקום ובכל פינה.

הייתי בשוודיה עד היום 5 פעמים וזה המאפה האהוב עליי ביותר באירופה אני חושבת (בגירסה טבעונית כמובן)

בקיצור, בשניה ששי הזכיר לי את הדבר המדהים הזה זה נכנס לרשימה שלי בפלאפון למתכונים לבלוג.

והנה הגיע הזמן שלו לעלות.

שבלולי קינמון והל

קודם כל למי מכם שמפחד משמרים, אל תדאגו!

זה בצק כל כך נעים וקל וכייפי ואיזה כיף לי שעכשיו אני גם יכולה לשים לכם פה לינק לסדנת קינוחים טבעוניים המדהימה שבבית ספר כדי שתוכלו ללמוד הכל לא רק שמרים אלא על קינוחים טבעוניים בכלל! איך חיכיתי לזה 🙂

דבר שני- למי שלא אוהב הל, לא לחשוש, אפשר רק קינמון וזה מדהים גם רק עם קינמון, הבצק הוא הסוד פה, הוא כל כך רך שזה הצגה.

דבר אחרון- אתם לא חייבים לעשות את הקשר המסורתי אתם יכולים לעשות כל צורה של רול שאתם אוהבים וזה יצא מעולה כך או כך.

אז יאללה! אנחנו כולנו נודה לשי שהוא הזכיר לי את המאפה הזה ועכשיו ניגש למטבח ונכין מלא מלא רולים מדהימים… 🙂

שבלולי קינמון והל

שבלולי קינמון והל


הכנות
25 דקות
בישולים
15 דקות
מתי מוכן
עוד שעה וחצי (התפחה)

מה צריך

בצק (20-25 חתיכות)

¼ 3 כוסות קמח כוסמין לבן (או חיטה לבן) + 1 כוס לקימוח ובמידת הצורך

1 כף שמרים יבשים

‏⅓ כוס סוכר חום

¼ כפית מלח

1 כפית כל מרכיב: קינמון, הל טחון (לא חובה)

1 כוס חלב סויה / שקדים מעט חם

5 כפות חמאה טבעונית בטמפרטורת החדר (וגה / נטורינה / מזולה וכו)

מילוי

‏⅓ כוס חמאה טבעונית בטמפרטורת החדר

‏⅓ כוס סוכר חום דביק

1 כפית כל מרכיב: קינמון, הל טחון (לא חובה)

ציפוי

4 כפות מייפל /סילאן

1 כף מים רותחים

1 כפית הל טחון או קינמון

חופן סוכר גבישי או סומסום או מה שבא

מה עושים

בצק

בקערה לערבב את המרכיבים היבשים

להוסיף חלב ולערבב טוב בעזרת כף

ללוש כמה רגעים עד שקצת מתאחד בידיים או במיקסר וו (להוסיף מעט קמח מידי פעם במידת הצורך אם הבצק מאוד מאוד דביק)

להוסיך חמאה טבעונית בשלוש נגלות וללוש עד שאחיד בין כל נגלה ונגלה (להוסיף מעט קמח מידי פעם במידת הצורך אם הבצק מאוד מאוד דביק)

ללוש 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד ואלסטי (לא ללוש יותר מ 5-6 דקות)

התפחה

לעשות כדור מהבצק, לשמן את הכדור ולהניח בקערה גדולה משומנת

לעטוף את הקערה במגבת או ניילון נצמד

להניח במקום חמים ל 45 דקות

מילוי

לערבב את כל המרכיבים לממרח סמיך מאוד, להניח בצד

הכנה

לאחר 45 דקות להוציא מהקערה וללוש קצת על משטח מקומח

לרדד למלבן רחב בעובי חצי ס״מ

למרוח בנדיבות ממרח על כל רחבי הבצק

לקפל דופן אחת של הבצק עד לאמצע המלבן ואת הדופן השניה לקפל מעליה (צפו בוידיאו זה ממש קל)

בעדינות לרדד את המלבן המקופל לאורך ולרוחב

בעזרת סכין חדה לחתוך את המלבן לרוחב לרצועות ברוחב 3 ס״מ

להרים רצועה וטיפה למשוך אותה ככה שהיא קצת תתרחב ותהיה ארוכה יותר ואז לסובב סביב שתי אצבעות ולעשות קשר (צפו בוידיאו)

להניח בתבנית רחבה על נייר אפייה להתפיח 30 דקות במקום חמים

אפייה

להדליק תנור על 200 מעלות לפחות 20 דקות לפני שאתם מכניסים את התבנית לתנור
לאפות 15-17 דקות עד שיציב וזהוב (הם יהיו רכים ביציאה מהתנור)

ציפוי

ברגע שהרולים יצאו מהתנור, לערבב בקערית מייפל מים והל

למשוח את הרולים החמים בנדיבות בציפוי ומיד לפזר מעל סוכר גבישי

להגיש חם

מפחדים מעבודה עם שמרים? רוצים לדעת ללמוד על קינוחים טבעוניים? מזמינה אתכם לסדנת קינוחים טבעוניים מדהימה!



הערות והמרות:

  • אפשר לעשות חצי כמות עם קמח מלא
  • לא חייב הל למי שלא אוהב או אם אין לכם גישה להל (כנ״ל לגבי קינמון)
  • בשביל להשיג את התוצאות הכי טובות אני ממליצה על חמאה טבעונית ולא שמן קוקוס כי הם לא מתנהגים אותו דבר באפייה
  • אי אפשר להכין את המתכון הזה עם שמן רגיל, אם אתם רוצים להכין עם שמן רגיל אתם יכולים להכין את הבצק מהמתכון הבא ולמלא במילוי של המתכון הנוכחי
  • אפשר לעשות בכל צורה אחרת שאתם אוהבים לא חייב את הקשר השוודי המסורתי
  • לשמור על השיש או במקרר בכלי סגור טוב לפחות 3 ימים

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים