אז מעשה שהיה כך היה.
לפני כמה זמן, באמצע הקורונה, ישבנו במרפסת ודיברנו עם שי השכן שהמרפסת שלו צמודה לשלנו והוא חבר ואחד השכנים הכי מוצלחים.
תוך כדי שיחה התגלגלנו לדבר על מאפים ועל דברים טעימים שאנחנו לא יכולים לאכול עכשיו כי תל אביב סגורה ואין חו״ל.
ואז שי שאל אם אנחנו מכירים מאפה כזה של שבלולי קינמון והל שהוא אכל איפשהו בתל אביב…
ישר ידעתי על מה הוא מדבר וכבר ניחשתי איפה הוא אכל את המאפה.
למאפה הזה קוראים קרדמומבולר ואפשר למצוא אותו בשוודיה בכל בית קפה ובכל מקום ובכל פינה.
הייתי בשוודיה עד היום 5 פעמים וזה המאפה האהוב עליי ביותר באירופה אני חושבת (בגירסה טבעונית כמובן)
בקיצור, בשניה ששי הזכיר לי את הדבר המדהים הזה זה נכנס לרשימה שלי בפלאפון למתכונים לבלוג.
והנה הגיע הזמן שלו לעלות.
קודם כל למי מכם שמפחד משמרים, אל תדאגו!
זה בצק כל כך נעים וקל וכייפי ואיזה כיף לי שעכשיו אני גם יכולה לשים לכם פה לינק לסדנת קינוחים טבעוניים המדהימה שבבית ספר כדי שתוכלו ללמוד הכל לא רק שמרים אלא על קינוחים טבעוניים בכלל! איך חיכיתי לזה 🙂
דבר שני- למי שלא אוהב הל, לא לחשוש, אפשר רק קינמון וזה מדהים גם רק עם קינמון, הבצק הוא הסוד פה, הוא כל כך רך שזה הצגה.
דבר אחרון- אתם לא חייבים לעשות את הקשר המסורתי אתם יכולים לעשות כל צורה של רול שאתם אוהבים וזה יצא מעולה כך או כך.
אז יאללה! אנחנו כולנו נודה לשי שהוא הזכיר לי את המאפה הזה ועכשיו ניגש למטבח ונכין מלא מלא רולים מדהימים… 🙂