GIFT CARD התחבר/י

לביבות מתוקות


היי! חנוכה שמח לכולם 🙂

זהו, אנחנו רישמית בחנוכה והדלקות הנרות החלו וכבר אפשר להכין אוכל של חנוכה ושזה יהיה לגיטימי.

אני יודעת שרוב האנשים גדלו על לביבות מלוחות, וגם אצלנו בבית כשהייתי קטנה היו לביבות מלוחות עם גבינה אבל גולת הכותרת היתה דווקא הלביבות המתוקות.

אני ממש זוכרת את זה, כשהיה יורד גשם בחוץ (מישהו זוכר בכלל מה זה גשם?!) ולא היינו בבי״ס ואמא שלי היתה מכינה לביבות מתוקות מתפוחי עץ וקינמון.

זוכרת את הריח שהיה בבית, זוכרת את הטעם המפנק וזוכרת את החום הזה, מול הנרות של החנוכיה.

לביבות מתוקות

השנה החלטתי בין כל הלביבות המלוחות להכין מתכון ללביבו, מתוקות טבעוניות, כמו שאמא שלי היתה עושה, רק שאז זה לא היה טבעוני.

הן יצאו נהדרות, פשוט בטעם של ילדות.

יש לנו מסורת של שנים במשפחה, מאז שהיינו קטנים, שפעם אחת כל חנוכה אנחנו עושים תמונה משפחתית מסורתית ליד הנרות.

עם השנים, גדלנו חלקנו עזבנו את הארץ, חלקנו חזרנו, אבל כל שנה גם אם זה אומר שמישהו מאיתנו משתתף רק בוירטואלי, אנחנו מקפידים על התמונה.

לביבות מתוקות

בשנים האחרונות יש גם אחיינים והמסורת עדיין נמשכת.

זה כיף הדברים האלו, שכל כך מרגישים טבעי, שכל כך מרגישים בית.

יאללה ועכשיו בואו נכין לביבות מתוקות לחנוכה-

תפוחי עץ, קינמון, צימוקים- טעים טעים טעים.

חג שמח!

רוצים מתכון ללביבות אפויות בתנור? נסו את אלו- לביבות טבעוניות אפויות

לביבות מתוקות

לביבות מתוקות


הכנות
15 דקות
בישולים
15 דקות
מתי מוכן
עוד חצי שעה

מה צריך

לביבות (8-10 חתיכות)

4 תפוחי עץ קלופים מגורדים

2 כפות מיץ לימון

1/4 כוס סוכר חום + עוד 3 כפות (בנפרד)

1 כפית תמצית וניל

1 כפית קינמון

3 כפות רסק תפוחים

3 כפות קמח לבחירתכם

חופן צימוקים (לא חובה)

לטיגון

4 כפות שמן בישול

4 כפות שמן קוקוס (או עוד שמן בישול)

קישוט

אבקת סוכר וקינמון

מה עושים

לביבות

בקערה לערבב תפוחים, מיץ לימון ורבע כוס סוכר

להניח בצד 10 דקות

לאחר 10 דקות להטות את הקערה ולשפוך ממנה את הנוזלים

להעביר את התפוחים למגבת או שקית בד ולסחוט את כל הנוזלים

להעביר לקערה נקייה ולהוסיף 3 כפות סוכר חום ואת כל שאר מרכיבי הלביבות

לערבב טוב

על מחבת נונסטיק לחמם שמן רגיל ושמן קוקוס

להעביר לביבות בעובי 1 ס״מ ולטגן טוב משני הצדדים

להעביר לנייר סופג ולקרר

הגשה

לפני הגשה לפזר מעל כל לביבה אבקת סוכר ומעט קינמון ולהגיש



הערות והמרות:

  • במקום תפוחי עץ אפשר אגס / בטטה
  • אפשר עם קמח ללא גלוטן
  • אפשר לאפות (למשוח בשמן כל לביבה, לאפות על 190 מעלות 10 דקות לפחות כל צד)

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים