טופו באטר מסאלה


שלום חברים יקרים.

בחזרה להודו? יאללה הרבה זמן לא היינו שם.

היום עולה מתכון שמעולם לא אכלתי בגירסה המקורית שלו.

לפני כמה ימים עוקבת שאלה אותי איך אני ניגשת בכלל לטבעון מתכונים של דברים שמעולם לא אכלתי.

וזו שאלה מעולה בעיני וממש מעניינת.

אני חושבת שלהגיע לטעם של משהו שאף פעם לא טעמת, רק מהבנה של מרקמים ושילובי טעמים נכונים זה תכלס די פסיכי.

טופו באטר מסאלה

עד לא מזמן זה היה נראה לי ממש טבעי והגיוני אבל ככול שעובר הזמן ואני יותר מתעמקת בתהליך שאני עושה כשאני מטבענת מתכון, אני מבינה שתכלס, זה כנראה לב ההבנה של אוכל.

פה כנראה טמון הכל- היכולת להבין ולהרגיש טעמים, לשלב נכון חומרי גלם כדי להגיע לתוצאות גם אם מעולם לא טעמת אותם בעצמך.

זה מרגש, באמת.

אז היום מה? היום עולה מתכון שמבוסס על מתכון הודי בשם צ׳קן באטר מסאלה.

אני מעולם לא אכלתי את המקורי ואני גם חושבת שהמתכון הזה בוודאי מאוד שונה מהמקורי כי לטופו ולעוף (חמוד מסכן) בטוח אין את אותו המרקם.

אבל הקונספט של המתכון הוא אותו הקונספט וההודיות פה בשיאה!

טופו באטר מסאלה

הרעיון למתכון הגיעה בכלל מדניאל (sweet petite vegan) שאיתה אני מבלה לא מעט זמן.

ולפני כמה זמן שהיא היתה פה בארוחת ערב דיברנו שוב על הודו.

היא סיפרה לי שלפני הטבעונות צ׳קן באטר מסאלה היתה אחת המנות האהובות עליה.

כמה ימים אחר כך כששאלתי בסטורי מה בא לכם שאני אכין עם טופו כמה עוקבים אמרו טופו באטר מסאלה והבנתי שיש לנו פה מתכון!

אז הנה הוא- סמיך, טעים, חמאתי והודי להפליא.

תהנו המון!

טופו באטר מסאלה

טופו באטר מסאלה


הכנות
20 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
עוד 40 דקות

מה צריך

אורז

1 כף חמאה טבעונית / שמן קוקוס

1 כוס אורז בסמטי

1/2 כפית מלח

1 כפית כמון

¾ 1 כוסות מים

טופו

300 גרם טופו קשה

1 כף חמאה טבעונית / שמן קוקוס

קארי

2 כפות חמאה טבעונית / שמן קוקוס

1 בצל קצוץ

3 שיני שום

3-4 כפות משחת קארי מסאלה או 1 כף אבקת קארי לבחירתכם (להכנת משחת קארי ביתית- משחת קארי מסאלה)

½ כוס יוגורט טבעוני / גבינה לבנה טבעונית / קרם קוקוס

4 כפות רסק עגבניות אורגני

½ עד 1 כוס מים

מלח על פי טעם

להגשה

חופן כוסברה

כף יוגורט טבעוני (לא חובה)

מה עושים

אורז

בסיר לחמם חמאה / שמן קוקוס

להוסיף אורז ולערבב טוב

להוסיך מלח וכמון ולערבב טוב

להוסיף מים, לערבב ולכסות

לבשל 10 דקות, לכבות את האש להשאיר מכוסה עוד 10 דקות

טופו

על מחבת לחמם חמאה / שמן קוקוס

להוסיף טופו חתוך עם הידיים לכל מיני גדלים

לערבב על אש גבוהה עד שצרוב וזהוב מכל הכיוונים

להניח בצד

קארי

במחבת עמוקה ורחבה לחמם חמאה / שמן קוקוס

להוסיף בצל ולטגן עד שזהוב

להוסיף שום ולערבב דקה- שתיים

להוסיף משחת קארי ולערבב טוב כמה דקות

להוסיף יוגורט ולערבב טוב כמה רגעים

להוסיף רסק עגבניות ולערבב טוב כמה רגעים

להוסיף את הטופו ולערבב טוב

להוסיף ½ כוס מים ומלח רק במידה ומשחת הקארי לא מלוחה מספיק

לערבב ולבשל 5-7 דקות ( אם הקארי ממש ממש סמיך אפשר להוסיף עוד מים

הגשה

להעביר אורז לקערות הגשה

להניח מעל כפות גדושות קארי

לפזר מעל כוסברה ולהניח במרכז כפית יוגורט טבעוני

להגיש חם



הערות והמרות:

  • אתם יכולים לשים כל משחת קארי אבל קחו בחשבון שהטעמים שונים (הודו, תאילנד)
  • אפשר להוסיף מלא ירקות- ברוקולי, אפונה, כרובית, שעועית ירוקה ועוד ועוד
  • במקום מים אפשר קרם קוקוס למי שרוצה ממש סמיך וקרמי
  • במקום חמאה טבעונית או שמן קוקוס אפשר שמן בישול רגיל

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים