שלום חברים יקרים.
בחזרה להודו? יאללה הרבה זמן לא היינו שם.
היום עולה מתכון שמעולם לא אכלתי בגירסה המקורית שלו.
לפני כמה ימים עוקבת שאלה אותי איך אני ניגשת בכלל לטבעון מתכונים של דברים שמעולם לא אכלתי.
וזו שאלה מעולה בעיני וממש מעניינת.
אני חושבת שלהגיע לטעם של משהו שאף פעם לא טעמת, רק מהבנה של מרקמים ושילובי טעמים נכונים זה תכלס די פסיכי.
עד לא מזמן זה היה נראה לי ממש טבעי והגיוני אבל ככול שעובר הזמן ואני יותר מתעמקת בתהליך שאני עושה כשאני מטבענת מתכון, אני מבינה שתכלס, זה כנראה לב ההבנה של אוכל.
פה כנראה טמון הכל- היכולת להבין ולהרגיש טעמים, לשלב נכון חומרי גלם כדי להגיע לתוצאות גם אם מעולם לא טעמת אותם בעצמך.
זה מרגש, באמת.
אז היום מה? היום עולה מתכון שמבוסס על מתכון הודי בשם צ׳קן באטר מסאלה.
אני מעולם לא אכלתי את המקורי ואני גם חושבת שהמתכון הזה בוודאי מאוד שונה מהמקורי כי לטופו ולעוף (חמוד מסכן) בטוח אין את אותו המרקם.
אבל הקונספט של המתכון הוא אותו הקונספט וההודיות פה בשיאה!
הרעיון למתכון הגיעה בכלל מדניאל (sweet petite vegan) שאיתה אני מבלה לא מעט זמן.
ולפני כמה זמן שהיא היתה פה בארוחת ערב דיברנו שוב על הודו.
היא סיפרה לי שלפני הטבעונות צ׳קן באטר מסאלה היתה אחת המנות האהובות עליה.
כמה ימים אחר כך כששאלתי בסטורי מה בא לכם שאני אכין עם טופו כמה עוקבים אמרו טופו באטר מסאלה והבנתי שיש לנו פה מתכון!
אז הנה הוא- סמיך, טעים, חמאתי והודי להפליא.
תהנו המון!