קציצות ברוטב שמנת פטריות


צהריים טובים לכולם.

וואו טוב איזה שבוע היה לי.

לארח חבר כל כך קרוב זה מרגש, כיף, אינטנסיבי וסוג של משוגע.

5 שנים לא התראינו וזה כאילו לא עבר יום.

למי מכם שלא יודע על מה אני מדברת, נאייל, שהוא אחד החברים הכי טובים שלי בעולם (שהיה הבן זוג שלי במשך 5 שנים) הגיע לארץ לבקר אותי ואת מתן מאוסטרליה.

קציצות ברוטב שמנת פטריות

היה לנו שבוע עם מלא הרפתקאות, המון (המון!) אוכל, המון צחוקים והמון שיחות לתוך הלילה.

אתמול בערב הוא נסע ואיתו כמובן הגיעה עצבות אבל גם ידיעה שאנחנו מתראים כנראה בינואר שזה ממש ממש משמח!

בכל מקרה, בתוך כל הביקור הזה עוד עבדתי כמובן, הייתי קצת פחות זמינה אבל הצלחתי לענות גם על כמעט רוב השאלות שלכם וההודעות המקסימות שלכם.

והנה, ביום הזוי של- יום אחרי בחירות, אני חוזרת בפול פאוור למתכונים שלנו לחגים.

ואנחנו ממשיכים בעיקריות לפני שמחר אנחנו עוברים לקינוחים.

קציצות ברוטב שמנת פטריות

אז מה יש לנו כאן היום?

או וואו. החלטתי להכין לנו מתכון לקציצות כי מה זה ערב חג בלי קציצות?

ואם אפשר קציצות טבעוניות אז בכלל טוב ואם אפשר קציצות ברוטב שמנת פטריות אז בכלל בכלל טוב.

ואם אפשר נטול גלוטן אז בכלללללל 🙂

בכל מקרה, הלכתי פה על אינטייק שלי לביף סטרוגונף טבעוני, עם רוטב פטריות מוקרם ואני מאוד מאוד מרוצה.

נכון עכשיו אתם לא יודעים כבר מה להחליט ואיזו מנה להכין לחג?!

חכו חכו, עוד לא סיימתי…

*המתכון בשיתוף סויה תנובה

רוצים עוד מתכונים כייפים לערב חג? מה דעתכם על זה- קבבים טבעוניים

קציצות ברוטב שמנת פטריות

קציצות ברוטב שמנת פטריות


הכנות
25 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
עוד 45 דקות

מה צריך

קציצות (15-20 חתיכות)

1 חבילה טופו בתיבול פרובנס (של תנובה) חתוכה לרבעים

1/2 כוס קשיו טבעי

1 בצל חתוך גס

חופן פטרוזיליה קצוצה גס

3 שיני שום חצויות

1/2 כוס שיבולת שועל (נטולת גלוטן במידת הצורך)

3 כפות טחינה גולמית / שקדיה

מלח פלפל על פי טעם

רוטב

כמה כפות שמן קוקוס / רגיל

1 בצל גדול קצוץ

3 שיני שום פרוסות דק

200 גרם פטריות פרוסות דק

400 מ״ל קרם קוקוס (לא מורגש בטעם נשבעת)

2 כפות אבקת שמרי בירה

מלח פלפל על פי טעם

קישוט

עלי פטרוזיליה קצוצים

מה עושים

קציצות

להדליק תנור על 180 מעלות

במעבד מזון להניח את כל המרכיבים ולעבד עד לקבלת בלילה אחידה

להרטיב או לשמן ידיים ולכדרדר קציצות בגודל כדור פלאפל

להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה

לאפות 18-20 דקות עד שהקציצות יציבות, סדוקות מעט וזהובות

רוטב

במחבת רחבה לחמם כמה כפות שמן (ממליצה קוקוס)

לטגן בצל עד שזהוב

להוסיף שום ולטגן תוך כדי ערבוב עד שזהוב

להוסיף פטריות ולטגן עד שכל הנוזלים מתאדים והפטריות נצרבות ומשחימות

להוסיף קרם קוקוס, שמרי בירה, מלח ופלפל ולבשל עד שמסמיך

הגשה

להעביר את הקציצות למחבת עם הרוטב לערבב בעדינות

להגיש חם על אורז או פירה



הערות והמרות:

  • אפשר להשתמש בטופו רגיל אבל קחו בחשבון שהטופו פרובנס מתובל אז אם החלפתם לטופו רגיל כדאי להוסיף תבלינים
  • את הקשיו אפשר להחליף בכל אגוז אחר קלוף
  • את קרם הקוקוס אפשר להחליף בשמנת סויה / שמנת אורז
  • את שיבולת השועל אפשר להחליף בפירורי לחם

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים