לחמניות כוסמין מתוקות


יאאאאא לא התאפקתי!

אתמול כבר עלה הלקט המפורסם (מנות טבעוניות לראש השנה) שאני מעלה לפני כל חג מה שאומר שסגרנו לגמרי את המתכונים לחגים.

אבל אז אתמול ראיתי משהו באינסטגרם ולא הצלחתי להתאפק.

לחמניות כוסמין מתוקות טבעוניות ומהממות בצורת ורדים! היש יותר מושלם מזה לחג?

זה הסתדר לי בול גם כי מתן בדיוק נסע לריטרט בצפון לסופ"ש אז הוא לקח את כל הלחמניות איתו לפינת קפה שלהם שם.

הכי כיף שהרבה אנשים נהנים מהדברים שהכנתי. 🙂

לחמניות כוסמין מתוקות

בכל מקרה, אני מקווה שאתם שמחים שלא התאפקתי כי עכשיו יש לנו עוד מתכון מהמם לכבדו החג.

רגע לפני אבל, אני רוצה להגיד לכם כמה דברים:

דבר ראשון תודה רבה רבה על כל האהבה שהערפתם על הבלוג ביומולדת שלו, כמה הודעות משמחות קיבלתי מכם.

איזה תענוג!

במקביל גם המסיבה שעשיתי לבלוג עם כל החברים, הבלוגרים, האנשים האהובים עליי העולם היתה כל כך משמחת ומרגשת.

לחמניות כוסמין מתוקות

ולמי מכם שעוקב אחרי באינסטגרם, השאלון ההיסטורי היה פשוט אחד הדברים הכי משעשעים ומשמחים שאי פעם עשיתי אז תודה לכל מי שהתשתתף.

דבר שני, בתקופה של החגים אני מקבלת מכם המון המון (!) הודעות, אני מנסה לענות על הכל כמה שיותר מהר.

אני לא תמיד מצליחה לענות על המקום אבל מבטיחה שעד החג, אני אענה לכל ההודעות. כבר הצטברו די הרבה 🙂

טוב, זהו להיום, משאירה אתכם עם המתכון המתוק הזה ועם הרבה נשיקות ואהבה.

שיהיה לכולם חג שמח!!!

לחמניות כוסמין מתוקות

לחמניות כוסמין מתוקות


הכנות
30 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
עוד שעתייים וחצי (התפחה)

מה צריך

בצק ( 16 לחמניות)

יבשים

2 כוסות קמח כוסמין לבן / חיטה לבן

1 וחצי כוסות קמח כוסמין מלא / חיטה מלא 

1 כף שמרים יבשים

1/4 כוס סוכר חום 

1/2 כפית מלח

רטובים

1/4 כוס אגבה / מייפל / סילאן

1/4 כוס רסק תפוחים

1 כפית תמצית וניל

1/4 כוס שמן

1/2 עד 2/3 כוס חלב שקדים / סויה מעט חם (חשוב- לא קר)

כמה כפות קמח לקימוח 

זיגוג 

3 כפות אגבה / מייפל 

2 כפות מים רותחים

מה עושים

בצק

במיקסר עם להב הלישה לערבב קמח, שמרים, סוכר ומלח (או בקערה למי שלש בידיים)

להוסיף את כל המרכיבים הרטובים

לעבד 10-12 דקות עד שהבצק אחיד וגמיש (במידת הצורך להוסיף קמח)

לכדרר לכדור אחיד ולהניח בקערה גדולה משומנת

לכסות בניילון נצמד ולהניח במקום חמים כשעה וחצי עד שעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו

הכנה

לאחר ההתפחה להוציא את הבצק מהקערה וללוש קצת כדי להוציא ממנו את האוויר

לרדד לעובי 1/2 ס״מ ולקרוץ עיגולים בקוטר 8 ס"מ 

להניח 4 עיגולים אחד על השני שכל עיגול מסתיר רבע מהעיגול שמתחתיו (צפו בוידיאו ההסברה הקצר) 

לגלגל או מהצד הקרוב אליכם קדימה, או מהצד הרחוק אליכם אחורה (כל גלגול יוצר צורה אחרת) 

להניח בתבנית קאפקייק משומנת היטב

(הלחמניות צריכות להיות קטנות ביחס לגומת הקאפקייק, אחרת לא יהיה להן מקום לתפוח ויצא לכם עוגיות בצורה משונה) 

לכסות ולהתפיח עוד חצי שעה 

לאפות על 170 מעלות 18-22 דקות עד שזהוב כהה 

זיגוג 

בקערית לערבב אגבה ומים רותחים 

ברגע שהלחמניות יוצאות מהתנור למשוח בזיגוג 

להגיש חם או קר 



הערות והמרות:

  • לא ממליצה לעשות רק מקמח מלא
  • לא ניסיתי עדיין עם קמח נטול גלוטן אבל יש שאומרים שזה עובד סבבה עם תמי
  • את רסק בתפוחים אפשר להחליף בטחינה / בננה אבל אני ממליצה להכין עם רסק תפוחים

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים