מאפה שמש גבינות


שלום לכולם!

קודם כל אם אתם עוקבים אחריי ברשתות החברתיות אתם בטח כבר יודעים שאני כרגע בסיני.

אני ומתן משתדלים לרדת לסיני פעמיים בשנה.

אין לתאר את הרוגע, השקט, החופש, המים, ההרים, היופי האינסופי של סיני.

אז גם השנה, בין פסח לשבועות שהכי רגוע שם, אנחנו נוסעים לנו לנשום קצת אוויר נקי ולהתאוורר מהחיים התל אביבים.

אבל, כמו בכל פעם שאני לא בארץ, אני דואגת להכין לכם הכלללל מראש.

והפעם בכלל כי השנה אנחנו מתחילים את מרתון שבועות מוקדם מהרגיל.

מאפה שמש גבינות

פשוט יש לי יותר מידי רעיונות מדהימים לשבועות השנה אז החלטתי להתחיל אפילו יותר מוקדם להפציץ אתכם במתכונים לחג.

והיום? היום עולה אחד המאפים שהכי הכי רציתי שכבר יהיו בבלוג פשוט כי…. תראו איזה יפה הוא!!!

המאפה הזה, מאפה השמש, כבש את הרשת לפי דעתי לפני בערך שנתיים?

ומאז אני זוממת להכין גירסה טבעונית שלו והנה הגיע היום.

את המתכון הזה הכנתי עם תמר שורצברד בעלת הבלוג המהמם עיניים גדולות.

מאפה שמש גבינות

אתם בטח זוכרים שהכנו ביחד מק אנד צ׳יז טבעוני ועכשיו הגיע הזמן למתכון השני והמושלם שהכנו יחד- מאפה שמש עם גבינה טבעונית, פסטו, צנוברים ועוד הפתעות.

הבצק יצא כל כך פריך שזה לא יאומן והמילוי בכלל ליגה.

עכשיו- אם אין לכם כוח להכין את המאפה בצורה של שמש אתם יכולים פשוט להכין מכל הסיפור הזה בוריקיטס! אה!

בהמשך מרתון שבועות אתם יכולים לצפות ללא מעט קינוחים, לא מעט מלוחים וגולת כותרת אחת שתעלה לקראת החג… ממממ מעניין מה זה יהיה 🙂 🙂

בנתיים, נשיקות מחצי האי…

מאפה שמש גבינות

מאפה שמש גבינות


הכנות
20 דקות
בישולים
40 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

מילוי

1/4 כוס שקד פרוס

1/4 כוס קשיו

200 גרם טופו משי (קרטון כחול)

1/3 כוס פתיתי שמרי בירה (אפשר אבקה בחצי הכמות)

3-5 כפות פסטו

חופן צנוברים

2 שיני שום כתושות

מלח על פי טעם

בצק

2 וחצי כוסות קמח כוסמין לבן 

1 כפית חומץ 

1/2 כפית מלח 

1/2 כוס שמן (אפשר זית)

1/3 עד 1/2 כוס מים חמים 

ציפוי 

3 כפות שמן 

קמצוץ כורכום (לא חובה) 

1 כפית קורנפלור 

חופן סומסום 

מה עושים

מילוי (אני ממש ממש ממליצה לצפות בוידיאו בתחתית המתכון)

בבלנדר או מעבד מזון לעבד למשחה חלקה טופו משי, שמרי בירה, שקדים וקשיו

להעביר לקערה, להוסיף פסטו וצנוברים ולערבב ממש קצת, להניח במקרר

בצק

להדליק תנור על 180 מעלות

מלבד המים, בקערה לערבב את כל מרכיבי הבצק

להוסיף מים בהדרגה (כף כל פעם) וללוש עד לקבלת בצק שומני וגמיש

הכנה

לחלק את הבצק לשני חלקים ולקמח את משטח העבודה

לרדד גוש בצק אחד לעיגול בעובי 1/2 ס״מ ולהניח על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה

להניח צלחת גדולה במרכז העיגול ובעזרת סכין לחתוך עיגול ישר בגודל הצלחת

להניח במרכז העיגול קערית הפוכה וללחוץ טוב

למלא מילוי בתוך העיגול המרכזי (שסימנו עם הקערית)

להניח כפות כפות של מילוי כטבעת סביב המילוי המרכזי (זה הרבה יותר קל ממה שזה נשמע- פשוט תצפו בוידיאו חחח)

לרדד את החלק השני של הבצק ולחזור על הפעולה עם הצלחת

להניח את העיגול של הבצק שעכשיו רידדנו על העיגול של הבצק עם המילוי

להניח את הקערית (זו שהשתמשנו בה קודם לסמן את העיגול המרכזי) על הבצק מעל העיגול המרכזי וללחוץ טוב

לחורר את העיגול המרכזי בעזרת מזלג

בעזרת סכין לחתוך קרניים בטבעת שסביב העיגול המרכזי

לגלגל כל קרן כך שהמילוי מבצבץ ולהדק טוב טוב את הקצוות

ציפוי

בקערית לערבב שמן, כורכום, קורנפלור

למשוח את השמש ולפזר מעל סומסום

לאפות 40-45 דקות עד שזהוב, לקרר מעט ולהגיש



הערות והמרות:

  • אפשר חצי חצי קמח לבן ומלא (כוסמין או חיטה)
  • במקום קשיו אפשר עוד שקדים ובמקום שקדים אפשר עוד קשיו
  • במקום קשיו או שקדים אפשר טופו קשה מפורר באותה הכמות
  • אין תחליף לשמרי בירה וזה מוסיף המון המון למתכון
  • במקום פסטו אפשר כל דבר אחר שאתם אוהבים לדוגמא- זיתים, פלפל קלוי, עגבניות מיובשות ועוד

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים