GIFT CARD התחבר/י

פודינג צ'יה טבעוני


היי חברים יקרים.
השבוע היה לי שבוע מאתגר.
כל מיני דברים שאני רוצה שיקרו אבל לא יכולה לשלוט בהם, לא קורים בקצב שלי.
לשמחתי, בשנים האחרונות אני לומדת בלי סוף ומתרגלת המון- שחרור.
למדתי לשחרר, לסמוך על מה שמסביבי ולתת לדברים לקרות.
למדתי (ועוד איך) שדברים קורים כשהם צריכים לקרות, ולא בקטע מיסטי אלא פשוט בקטע מעשי מציאותי.
כשהם קורים אז קורים, וכשהם לא אז לא.
ולנו אין הרבה מה לעשות חוץ מלצוף על פני הזרם של הנהר שלנו, לתת למים לזרום ולדברים לקרות.
כדי להמתיק את השבוע המתוק גם ככה, החלטתי להכין קינוח מהפרי האהוב עליי בעולם.
תותים.

פודינג צ'יה טבעוני וניל ותותים

ההכנות לקינוח הן כל כך פשוטות שאני מרגישה שכמעט ואין לי מה להגיד…
אז ממש בכמה מילים 🙂
לקערה גדולה לשפוך 2 כוסות קרם קוקוס.
אני ממליצה על קרם 17% שומן ומעלה ואין צורך להפריד את החלק השמן.
פשוט 2 כוסות של כל תכולת הקרטון/ קופסאת השימורים.
לקרם הקוקוס להוסיף:
בהדרגה 1/3 כוס זרעי צ'יה (להוסיף כף כל פעם ולערבב, כך לא יווצרו גושים)
1/4 כוס סירופ אגבה (או מייפל או סוכר חום מומס)
1 כפית תמצית וניל
לערבב טוב טוב.

פודינג צ'יה טבעוני וניל ותותים

את הקערה להניח בצד כעשר דקות.
כל כמה דקות לבוא ולערבב את התערובת.
לא לוותר על השלב הזה בבקשה.

פודינג צ'יה טבעוני וניל ותותים

אחרי עשר דקות להכניס את הקערה למקרר ל 20 דקות לפחות להתייצבות.
אחרי שהפודינג יציב, להוציא את הקערה מהמקרר.
להעביר כפות גדושות של פודינג לכלי הגשה מתאימים.
אני מיליתי קעריות סופלה והתערובת הספיקה בדיוק ל 4.

פודינג צ'יה טבעוני וניל ותותים

את החלק של הקישוט חשוב להכין קרוב לזמן ההגשה, כדי שהקוקוס לא יתרכך והתותים לא ישקעו בפודינג.
אז לקישוט- בחרו לכם כמה תותים יפים וטריים ופרסו אותם לפרוסות דקות.
הניחו בעדינות כמה פרוסות בכל קערית.
פזרו קוקוס קלוי ומעל פזרו שבבי קוקוס.
הגישו קר.

פודינג צ'יה טבעוני וניל ותותים

כמו שפאיו האחיין הפיצקי שלי אומר כשאני שואלת אותו איך היה התות שהוא אכל-
שיהיה לכם שבוע מתוק- מתוק.
ואל תשכחו לזרום…

פודינג צ'יה טבעוני


הכנות
5 דקות
בישולים
ללא
מתי מוכן
עוד 20 דקות

מה צריך

פודינג (4 קעריות סופלה)

2/3 1 כוסות קרם קוקוס / חלב סויה / שקדים / אורז

1/2 כוס זרעי צ'יה

2-3 כפות סירופ אגבה/ מייפל

1/2 כפית תמצית וניל

תוספות

2-3 תותים או כל פרי אחר

חופן גדושה קוקוס קלוי

רוצים להוסיף גם גרנולה? הנה מתכון להכנה ביתית

מה עושים

פודינג

לקערה גדולה לשפוך קרם קוקוס / חלב טבעוני

בהדרגה להעביר לקערה את זרעי הצ'יה, כף לערבב ואז עוד כף ולערבב

להוסיף סירופ אגבה / מייפל ותמצית וניל ולערבב טוב

להניח את הקערה בצד כעשר דקות וכל כמה דקות לבוא ולערבב את התערובת

לאחר עשר דקות להכניס למקרר ל 20 דקות  להתייצבות (בזמן הזה אין צורך לערבב יותר)

תוספות

לפרוס תותים לפרוסות דקות

להניח בעדינות כמה פרוסות בכל קערית

לפזר קוקוס קלוי ומעל שבבי קוקוס או כל תוספת אחרת

להגיש קר

יאמי



בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים