טארט שוקולד טבעוני


היי היי

וואו איך עבר עוד שבוע אה?

השבוע קרה לי משהו נחמד מאוד.

יש לי חברה מאוד מאוד טובה שגרה במושב מהמם שלצערי ממש לא קרוב לתל אביב.

אז כשאנחנו נפגשות זה או פה בעיר או אצלה בבית או לפעמים באיזו עיר בדרך.

אז איכשהו אתמול, התגלגלנו להפגש בקניון במודיעין.

טארט שוקולד טבעוני

אז חוץ מזה שמצאתי מתנה למתן שחיפשתי כבר מלא זמן (נעליי בית בצורת חיה במידה 45!) וגם מצאתי לי נעליים מהממות שאשכרה יכולתי לקנות כי הן לא מעור (!!) היה לי עוד משהו שממש שימח אותי.

שתינו היינו ממש רעבות והתחלנו להסתובב ולחפש מה לאכול.

ומה אני אגיד לכם? מרוב מבחר לא ידענו מה להחליט!

זה הכי קלישאה שיש בעולם ותסלחו לי על זה כן אבל… אם הייתם אומרים לי לפני 11 שנה שיום אחד אני אסתובב בקניון במודיעין ובכל בית קפה יהיה תפריט טבעוני נפרד ומכובד, באמת שלא הייתי מאמינה לכם.

אבל וואלה… 🙂 מרגש נכון?

טארט שוקולד טבעוני

חוץ מזה ביום שלישי העברתי את סדנת האפייה הטבעונית הראשונה והיה פשוט מושלם.

כמעט כל המשתתפים היו עוקבים של הבלוג, היתה סדנא מלאה בלמידה, שאלות, ומלא צחוקים!

ובעקבות סדנת הקינוחים… התעורר בי חשק לפנק אתכם בקינוח מיוחד וטעים ביותר.

אז היום עולה לבלוג טארט שוקולד טבעוני עם בצק פריך בקישוטי שקדים קלויים ומלח גס.

הוא יותר מידי יפה בשביל לאכול אה?

תהנו ושתהיה שבת מהממת.

נשיקות!

טארט שוקולד טבעוני

טארט שוקולד טבעוני


הכנות
20 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד שש שעות קרור

מה צריך

בצק תבנית 20-22 ס״מ (לבצק ללא גלוטן לחצו כאן)

2 וחצי כוסות קמח כוסמין לבן / חיטה לבן

1/2 כפית מלח 

2 כפות סוכר חום 

3/4 כוס שמן קוקוס קר מגובש 

1/2 כוס מי קרח 

מילוי

300 גרם שוקולד מריר

1 כוס קרם קוקוס מופרד (הסבר בתחתית המתכון)

1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס סוכר חום או כל ממתיק אחר

1 כף ליקר שקדים (לא חובה)

תוספות וקישוטים 

150 גרם שקדים פרוסים קלויים (אפשר לקלות לבד על מחבת כמה רגעים)

חופן שקד קלוי עם הקליפה, מרוסק

1 כפית מלח גס

מה עושים

בצק

במעבד מזון עם וו הלישה להניח קמח, מלח וסוכר 

לעבד כמה רגעים 

לפזר כפות שמן קוקוס ברחבי המעבד ולעבד עד לקבלת פירורים שנראים כמו חול ים 

להוסיף 4 כפות מי קרח ולעבד כמה רגעים 

להוסיף כף מי קרח כל פעם עד שמתקבלת תערובת פירורית שניתן לעשות ממנה כדור קטן בטקסטורה של פלסטלינה 

להעביר למשטח העבודה וללוש ממש קצת רק עד שמתקבל גוש אחיד 

לעטוף בניילון נצמד ולהניח במקרר 20 דקות (לא יותר!)

לאחר 20 דקות, להדליק תנור על 170 מעלות 

לשחרר את הבצק מהניילון ולחמם את הבצק מעט עם הידיים 

לרדד לעובי של 1/2 ס"מ ולקרוץ עיגול בקוטר 24 ס"מ

להעביר לתבנית 22 ס״מ ולהדק לדפנות ולתחתית

לחורר את התחתית בעזרת מזלג 

להכניס מיד לתנור ולאפות 20-25 דקות עד שהבצק ממש מעט מזהיב

להוציא מהתנור ולהניח להתקרר 

מילוי

להניח את כל מרכיבי המילוי בסיר קטן

לבשל תוך כדי ערבוב עד המסה, ברגע שאחיד ומומס להוריד מהאש

הכנה

על הבצק האפוי לפזר 100 גרם שקדים פרוסים קלויים

לשפוך מעל חצי מכמות המילוי ולערבב קצת בעזרת כפית כך שהמילוי והשקדים יתערבבו

לשפוך מעל את כל שאר המילוי

לקשט בשארית השקדים הקלויים, השקד המרוסק והמלח הגס

להעביר למקרר עד להתייצבות מוחלטת (לי לקח 6 שעות)

להוציא מהמקרר 10 דקות לפני הגשה ולהגיש קר



הערות והמרות:

  • אני לא ממליצה לשנות שום דבר בבצק אם אתם רוצים שיהיו תוצאות טובות
  • כמות הנוזלים בבצק משתנה מאוד בהתאם לעונות השנה (בחורף צריך יותר נוזלים)
  • אפשר לעשות כל מילוי אחר שאתם אוהבים
  • לקרם הקוקוס אין ממש תחליף שיהיה מספיק קרמי אבל אתם יכולים לנסות אם טחינה או חמאת אגוזים אחרת (זה יהיה משמעותית יותר כבד)
  • אפשר לקשט בכל מיני קישוטים כייפים כמו תותים, חמאת בוטנים, קוקוס קלוי ועוד ועוד

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים