חנוכה שמח יפות ויפים!
זהו, הגיע הזמן סופית ורישמית להתחיל עם המתכונים לחנוכה.
בכל חג אחר אני מתחילה הרבה יותר מוקדם אבל חנוכה זה חג קצת אחר.
המתכונים המתוקים לחנוכה די מצומצמים, זאת אומרת גולת הכותרת של החג הזה זה הסופגניות בסופו של דבר.
ואם נודה על האמת… רוב הא.נשים אוהבים ואוהבות את הסופגניות הרגילות והקלאסיות ככה שמתכון אחד מוצלח די סוגר את החג הזה.
יש כמובן מתכון לסופגניות אשל טבעוניות שכבר עשיתי שנה שעברה ויש גם דונאטס וכו אבל תכלס, הסופגניות זה הקטע של החג הזה.
עוד בעיה קטנה עם חנוכה בשבילי זה שאני לא אוהבת מטוגן… חוץ מצ׳יפס אין כמעט שום דבר מטוגן שאני אוהבת (כן כן גם לא פלאפל וכו)
זה לא הופך אותי לאיזה בריאותיסטית כן? אני בכיף אוכל 10 בורקס אם תהיה לי הזדמנות 😂 פשוט לא אוהבת מטוגן.
עכשיו, ברור ברור שאפשר לאפות מתכונים לחנוכה אבל אבל אבל… זה פשוט לא אותו דבר.
אז השנה כמו כל שנה, דחיתי את תחילת המתכונים לחנוכה ממש לקירבת החג כדי להשאיר לי בדיוק זמן להתרכז רק במתכונים הכי מנצחים ושהכי הרבה ביקשתן.
והשנה באמת שהיו ממש ממש ממש הרבה בקשות למתכון לצ׳ורוס טבעוני.
למען, מעולם לא יצא לי לאכול צ׳ורוס טבעוני.
פעם אחרונה שאכלתי צ׳ורוס היה ממש אבל ממש מזמן, בשנה הראשונה שגרתי בלונדון, בשוק בנוטינג היל.
זוכרת את זה ממש כי היה פברואר והיה כ״כ קר שאין לתאר וקיבלנו מין כוס קטנטנה עם שוקולד חם והשוקולד הוציא מלא אדים והייתי צריכה להוריד את הכפפה בשביל לאכול ולא הייתי בטוחה שזה שווה את זה חחח
אז להלן תיקון! צ׳ורוס טבעוני חם שטובלים בגנאש שוקולד חם חם וטעים טעים.
מתכון כייפי, משמח וקליל לכבוד חג השמן 😜