GIFT CARD התחבר/י

צ׳ורוס טבעוני


חנוכה שמח יפות ויפים!

זהו, הגיע הזמן סופית ורישמית להתחיל עם המתכונים לחנוכה.

בכל חג אחר אני מתחילה הרבה יותר מוקדם אבל חנוכה זה חג קצת אחר.

המתכונים המתוקים לחנוכה די מצומצמים, זאת אומרת גולת הכותרת של החג הזה זה הסופגניות בסופו של דבר.

ואם נודה על האמת… רוב הא.נשים אוהבים ואוהבות את הסופגניות הרגילות והקלאסיות ככה שמתכון אחד מוצלח די סוגר את החג הזה.

יש כמובן מתכון לסופגניות אשל טבעוניות שכבר עשיתי שנה שעברה ויש גם דונאטס וכו אבל תכלס, הסופגניות זה הקטע של החג הזה.

עוד בעיה קטנה עם חנוכה בשבילי זה שאני לא אוהבת מטוגן… חוץ מצ׳יפס אין כמעט שום דבר מטוגן שאני אוהבת (כן כן גם לא פלאפל וכו)

צ׳ורוס טבעוני

זה לא הופך אותי לאיזה בריאותיסטית כן? אני בכיף אוכל 10 בורקס אם תהיה לי הזדמנות 😂 פשוט לא אוהבת מטוגן.

עכשיו, ברור ברור שאפשר לאפות מתכונים לחנוכה אבל אבל אבל… זה פשוט לא אותו דבר.

אז השנה כמו כל שנה, דחיתי את תחילת המתכונים לחנוכה ממש לקירבת החג כדי להשאיר לי בדיוק זמן להתרכז רק במתכונים הכי מנצחים ושהכי הרבה ביקשתן.

והשנה באמת שהיו ממש ממש ממש הרבה בקשות למתכון לצ׳ורוס טבעוני.

צ׳ורוס טבעוני

למען, מעולם לא יצא לי לאכול צ׳ורוס טבעוני.

פעם אחרונה שאכלתי צ׳ורוס היה ממש אבל ממש מזמן, בשנה הראשונה שגרתי בלונדון, בשוק בנוטינג היל.

זוכרת את זה ממש כי היה פברואר והיה כ״כ קר שאין לתאר וקיבלנו מין כוס קטנטנה עם שוקולד חם והשוקולד הוציא מלא אדים והייתי צריכה להוריד את הכפפה בשביל לאכול ולא הייתי בטוחה שזה שווה את זה חחח

אז להלן תיקון! צ׳ורוס טבעוני חם שטובלים בגנאש שוקולד חם חם וטעים טעים.

מתכון כייפי, משמח וקליל לכבוד חג השמן 😜

צ׳ורוס טבעוני

צ׳ורוס טבעוני


הכנות
20 דקות
בישולים
15 דקות
מתי מוכן
עוד 35 דקות

מה צריך

בצק (20-25 חתיכות)

500 מ״ל מים

⅓ כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

2 כפות שמן

½ כפית מלח

250 גרם קמח (2 כוסות)

3-4 כוסות שמן לטיגון

ציפוי

⅓ כוס סוכר

½ כפית קינמון (לא חובה)

מה עושים

בצק

מלבד הקמח בסיר לערבב את כל חומרי הבצק

להביא לרתיחה ולבשל עוד דקה

לכבות את האש ולהוסיף קמח

לערבב ללא הפסקה עד שמתקבל בצק אחיד

להעביר לשקית זילוף עם צנטר משונן*

לזלוף צ׳ורוסים על נייר אפייה

טיגון

בסיר מאוד רחב ועמוק לחמם שמן ל 180 מעלות

להעביר את הצ׳ורוסים לשמן החם (לא את כולם, כמה שפחות בכל נגלה ככה יותר טוב, הם צריכים מקום)

לטגן 10 דקות לפחות עד ששחום מכל הצדדים (מידי פעם להפוך אותם בעדינות)

להעביר למשטח העבודה על נייר סופג ולחכות 2 דקות

ציפוי

אחרי 2 דקות כשהצ׳ורוס עדיין חמים להעביר אחד אחד לצלוחית סוכר וקינמון ולגלגל

להגיש מיד עם גנאש שוקולד חם בצד



הערות והמרות:

  • שימו לב כשאתן מעבירות לשקית זילוף שיהיה כמה שפחות בועות אוויר בבצק, בועות אוויר מתפוצצות בטיגון והורסות את הצורה היפה של הצ׳ורוס
  • לא ניסיתי עם קמח נטול גלוטן, לדעתי יעבוד עם תמי אבל לא בטוחה לגבי המרקם
  • בגדול אפשר למשוח בשמן ולאפות במקום לטגן (180 מעלות עד ששחום) אבל בעיני זה יצא הרבה פחות שווה
  • אפשר להגיש עם כל רוטב טעים אחר בצד
  • כמו כל דבר מטוגן- הצ׳ורוס הכי טעימים יש מהטיגון, ככול שעובר הזמן הם סופחים לחות ומאבדים מהאפקט

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים