GIFT CARD התחבר/י

עוגת ביסקווטים טבעונית


שלום לכולם.

אני לא יודעת בכלל איפה להתחיל.

תאמינו לי שאם זה לא היה בלוג שבו אמורים להיות פוסטים עם תוכן ומלל, הייתי פשוט שמה פה תמונה אחת ואומרת לכם- וואו!

אז מה… בעצם… קרה פה היום?

אוקי אוקי אז ככה-

ביום שני כפי שאתם יודעים פירסמתי פה עוגת אפרסקים נהדרת.

עכשיו בדרך כלל אני ממש מקפידה לא להעלות שתי עוגות בשבוע- אם עלתה עוגה בתחילת השבוע, בסוף השבוע עולה עיקרית.

עוגת ביסקווטים טבעונית

אבל במשך השבוע חשבתי הרבה מאוד על מה יעלה היום לבלוג ובאופן מפתיע- כל מה שעלה לי לראש היו קינוחים.

אני חושבת שזה שילוב של החום הזה וזה שלא מתחשק לי מנות עיקריות וגם זה שהקינוחים של הקיץ כל כך יפים 🙂

בכל מקרה, עד אתמול עוד חשבתי שאני כן אכין מנה עיקרית כלשהי, אולי אפילו איזה סלט (מצחיק בהתחשב במה שבסוף כן עלה!).

אז איפה חלה התפנית?

אתמול נסעתי ליום כיף עם אמא שלי. מידי כמה שבועות אני נוסעת להורים שלי ליום שכזה.

אני ואמא מסתובבות לנו בחניות וקונות לי כל מיני כלים כייפים לבלוג לצילומים, היא הפרטנרית הכי טובה לקניות של מציאות לבלוג.

עוגת ביסקווטים טבעונית

אחר כך אנחנו עושות סיבוב בגדים קצר ואז יושבות לקפה. אתמול לשמחתי גם אבא שלי היה בבית והצטרף אלינו לבית קפה.

כשישבנו לאכול דיברנו על כל מיני דברים ושאלתי את אמא מה לדעתה הוא מתכון הכי של קיץ.

אז חוץ מפירות פתאום עלתה עוגת ביסקוויטים, יש את זה ביותר אמא?!

פתאום חשבתי על כל הילדים שבחופש גדול, ובכלל על כל האנשים שאוהבים עוגות מפנקות קרות וטעימות של קיץ והחלטתי שאני חייבת להכין מתכון לעוגת ביסקוויטים טבעונית.

אז חזרתי הביתה מההורים אחר הצהריים והתחלתי לעבוד על מתכון.

אוי אוי אוי מה שקרה פה זה לא יאומן.

עוגת ביסקווטים טבעונית

חמש שכבות של ביסקווטים, קצפת טבעונית עם פודינג טבעוני, גנאש שוקולד ועוד הפתעות.

בלי אינסטנט פודינג ובלי קצפת צימחית, כן כן כן 🙂

אני יכולה לספר לכם שמתן לקח את העוגה היום על הבוקר לעבודה, ואני כל הבוקר מקבלת הודעות מהחברה' שלו בעבודה שהם פשוט בהלם מכמה שזה טעים.

איזה כיף!

יאללה שיהיה סופ"ש מהמם וטעים לכולכם.

עוגת ביסקווטים טבעונית

עוגת ביסקווטים טבעונית


הכנות
25 דקות
בישולים
5 דקות
מתי מוכן
עוד 5 שעות קרור

מה צריך

פודינג (תבנית קפיצית 24 ס"מ)

2 כפיות טפיוקה / קורנפלור  + 1/3 כוס חלב סויה / שקדים
2 כפיות תמצית וניל
2 כפות סירופ אגבה / מייפל
2/3 כוס חלב סויה / שקדים

קצפת

 2 כוסות קרם קוקוס מופרד (הסבר בתחתית המתכון)
1/4 כוס סירופ אגבה / מייפל

ביסקוויטים

400 גרם ביסקוויטים מכוסמין מלא (להכנה ביתית- מתכון)
1 כוס חלב סויה / שקדים

גנאש

80 גרם שוקולד מריר
1/3 כוס קרם קוקוס – לא חייב להפריד
מה עושים

פודינג

בכוס לערבב 1/3 כוס חלב סויה וטפיוקה
בסיר להניח 2/3 חלב סויה, אגבה ווניל
לחמם על אש בינונית תוך כדי ערבוב
להוסיף את תערובת הטפיוקה וחלב הסויה ולערבב
לבשל כמה דקות תוך כדי ערבוב עד שמסמיך
להעביר לקערה, לכסות ולקרר לחלוטין במקרר

קצפת

בעזרת מקציף חשמלי להקציף קרם קוקוס עד שסמיך וקרמי (לא להקציף יותר מידי)
להוסיף אגבה ולהקציף כמה רגעים
להוסיף את הפודינג בהדרגה תוך כדי הקצפה עד שתפוח וקרמי

הכנת השכבות

שכבה ראשונה– לטבול כל ביסקוויט בחלב סויה לכמה שניות
להניח בתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה עד שכל התחתית תהיה מכוסה בביסקוויטים (אני ממליצה לעשות 2 שכבות של ביסקוויטים אחד על השני)
שכבה שניה– להעביר חצי מכמות הקצפת מעל הביסקוויטים וליישר בעדינות
שכבה שלישית– להניח בעדינות מעל הקצפת ביסקוויטים טבולים בחלב סויה
שכבה רביעית– להעביר מעל לביסקווטים את שאר הקצפת וליישר
שכבה חמישית– להניח מעל לקצפת ביסקווטים טבולים בחלב סויה
להניח במקרר לרבע שעה

גאנש והגשה

בסיר קטן להמיס יחד שוקולד וקרם קוקוס
לשפוך את השוקולד מעל שכבת הביסקוויטים העליונה וליישר (אפשר לקשט בביסקווטים מרוסקים בשביל הדאווין)
להחזיר למקרר לחמש שעות לפחות
להוציא מהמקרר רק לפני הגשה, לחלץ מהתבנית ולהגיש

הערות והמרות:

  • לתבנית מלבנית 40 ס"מ יש להכפיל כמויות
  • על מנת להפריד את קרם הקוקוס יש לשים במקרר 2 פחיות או קרטון של קרם קוקוס 18% שומן ומעלה
    לאחר 4-5 שעות להוציא מהמקרר בעדינות, לפתוח בלי לנענע את הפחית ולהוציא רק את החלק השמן הקשה שהצטבר בחלק העליון של הפחית/ קרטון.
    כמות הקרם הקשה שתצא מכל פחית תלויה בחברה שקניתם- ככה שעדיף תמיד לשים 2-3 פחות במקרר כדי שבטוח יהיה לכם מספיק ל 2 כוסות מדידה.
  • מנסיון אישי שלי- קרטון לבן (לא ירוק!) 1 ליטר של Aroy-D מוציא הכי הרבה קרם קשה (משמעותית יותר מכל השאר)
  • הקצפת במתכון בכוונה לא עשויה מקצפת צימחית או אינסטנט פודינג, אני מניחה שאלו יעבדו גם אבל לא ניסיתי כי אני לא משתמשת כידוע 🙂
  • אפשר להשתמש בביסקוויטים קנויים כמובן (או נטולי גלוטן אבל שימו לב שבדרך כלל בארץ יש בנטול גלוטן ביצים)
  • קרם הקוקוס הוא הכרחי במתכון הזה בכל השלבים שבהם הוא מופיע- הוא לא מורגש בטעם (אבל מי שלא סובל קוקוס כן ירגיש 🙂


בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים