עוגת קרפים מטורפת


שלום לכולם.

כותבת את הפוסט הזה בשעה 00:18 לא אופייני!

מה שקרה זה שאחר הצהריים ישבתי עם חברה בבית קפה ושתינו את האפוגטו האהוב עליי בעולם.

אבל- שכחתי לבקש נטול קפיאין….

למי שלא יודע, אני מהאנשים ששותים חצי כוס קפה ולא מפסיקים לדבר חמש שעות רצוף על מאה קמ״ש.

קיצור עברו כבר איזה 7 שעות ואני רחוקה אלפי שנות אור מלישון.

אז מה עושים כשיש מלא אנרגיה וזמן ולילה? אה! עורכים את הפוסט של מחר במקום מחר- היום באמצע הלילה.

זה כה לא אופייני לי, אני סוגרת את הבסטה של הבלוג בערך בשמונה כל ערב.

ממש מקפידה להפסיק לעבוד ואפילו להפסיק לענות להודעות מעוקבים ברשתות החברתיות מארוחת ערב והלאה.

אחרת פשוט אין לזה גבול, הריי זה לא שאני מחתימה כרטיס והולכת הביתה 🙂 אני עובדת מהבית וחיה חצי מהזמן בעולם הוירטואלי.

אז וואלה- בורא פרי הקפאין.

עוגת קרפים מטורפת

ועכשיו למה שיותר מעניין… הפוסט שעולה היום (זה כבר היום כי עבר 12!)

כמעט בכל פעם ששאלתי אתכם איזו עוגה הייתם רוצים כמה מכם אמרו עוגת קרפים טבעונית.

כל פעם ששאלתי איזו עוגה אתם רוצים לחג האהבה / טו באב, בערך מאה ביקשו עוגת קרפים מטורפת ככול הניתן.

והנה, הגיע לו טו באב, ושוב שאלתי ושוב מלא מלא הודעות על עוגת קרפים.

עוגת קרפים מטורפת

שמתי סינר, כיוונתי מצלמה, לחצתי פליי והנה היא:

המדהימה, המרשימה, הטעימה, היפה מכולן שאין לתאר- עוגת קרפים טבעונית שגורמת לי לחייך.

תהנו מלא מלא.

חג אהבה שמח, אמרתי לכם כבר כמה אני אוהבת אתכם?! 🙂

עוגת קרפים מטורפת

עוגת קרפים מטורפת


הכנות
20 דקות
בישולים
25 דקות
מתי מוכן
עוד 45 דקות

מה צריך

קרפים

3 כוסות חלב סויה / שקדים

2 וחצי כוסות קמח כוסמין לבן / חיטה לבן

3 כפות שמן קוקוס / רגיל

2 כפיות תמצית וניל

1/3 כוס רסק תפוחים / מחית בננות (פחות ממליצה על בננות כי זה מורגש בטעם)

3-4 כפות סוכר חום

קרם וניל 

300 גרם גבינת שמנת טבעונית (קשה ככול הניתן) (אופציה נוספת בתחתית המתכון)

1/2 כוס קרם קוקוס מופרד (אפשר גם עוד גבינת שמנת במקום- הסבר לגבי הפרדה בתחתית המתכון)

1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס מייפל (או כל ממתיק אחר)

גנאש שוקולד 

1/2 כוס קרם קוקוס (אין צורך להפריד)

100 גרם שוקולד מריר

קישוטים

כאהבת נפשכם- תתפרעו

מה עושים

קרפים

להניח את כל המרכיבים בבלנדר

לעבד לבלילה חלקה לחלוטין וסמיכה

לשפוך מעט בלילה על מחבת נונסטיק רחבה חמה (חשוב מאוד שזה יהיה נונסטיק ולא צריך שמן)

להטות את המחבת באוויר בצורה מעגלית ליצירת קרפ דק ועגול (הראשון תמיד נהרס זה חוק טבע בל יעבור)

חוזר חלילה עד שנגמרת הבלילה- לתת לקרפים להתקרר לפני הרכבת העוגה

קרם וניל

להניח את כל מרכיבי הקרם בקערה

בעזרת מקציף חשמלי להקציף לקרם אוורירי ותפוח

לשמור בקרור עד הרכבת העוגה

גנאש

בסיר או במיקרו להרתיח קרם קוקוס

להוסיף שוקולד מריר ולהניח בצד 4-5 דקות

אחרי 4-5 דקות לערבב טוב טוב עד שאחיד לחלוטין

להניח 10 דקות במקרר

הכנה

להניח קרפ אחד על הכלי שבו אתם הולכים להגיש / לאחסן את העוגה

למרוח שכבה דקה של קרם ומעל זה עוד קרפ וחוזר חלילה

לשפוך מעל הקרפ האחרון גנאש בנדיבות ולקשט על פי הדימיון שלכם

להניח במקרר 10 דקות להתייצבות ולהגיש



הערות והמרות:

  • אם אתם לא רוצים להשתמש בגבינה קנויה אתם יכולים להכין את הקרם הבא במקום הקרם שבמתכון הנוכחי
  • לא ממליצה להכין עם קמח מלא- אפשר חצי חצי מלא ולבן
  • להפרדת קרם הקוקוס יש לשים במקרר פחית או קרטון של קרם קוקוס 20% שומן ומעלה במשך 24 שעות. אחרי 24 שעות לפתוח בעדינות את החלק העליון של הפחית / קרטון ולהוציא רק את החלק הקשה מאוד שהצטבר בחלק העליון (את הנוזל אפשר להקפיא בתבנית קרח ולזרוק אחר כך לשייקים וקארי וכדומה
  • לא נסיתי עם קמח נטול גלוטן אבל אני מאמינה שזה יעבוד טוב עם תמי וקמחים בסגנון
  • להוציא מהמקרר 20 דקות לפני הגשה

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים