GIFT CARD התחבר/י

סופגניות אשל טבעוניות


טוב אז 4 שנים הבלוג באוויר ו 4 שנים לא הסכמתי להעלות מתכונים מטוגנים לבלוג.

למה? מכמה סיבות. אני לא כל כך אוהבת לטגן ואני לא כל כך אוהבת אוכל מטוגן.
אבל אני כן מידי פעם מטגנת בבית כשיש ארוחות משפחתיות וכדומה (ואני עושה את זה עם כובע של מקלחת על הראש, כן כן, זו הדרך הכי בטוחה לשמור על השיער במהלך טיגונים וזה משנה חיים! חחח)
אני לא אוהבת טיגון גם כי זה לא הכי בריא כמובן והיה לי צורך להראות ולהוכיח שיש גם דרך אחרת.

סופגניות אשל טבעוניות

אז מה קרה השנה? פשוט… כבר הוכחתי.

זהו, אנחנו יודעים שאפשר לאפות סופגניות טבעוניות ושזה יוצא סבבה לגמרי גם אפוי.

אני מרגישה שזה קצת כמו שאומרים על אנשים מבוגרים, שעם הגיל פחות מתעקשים על דברים קטנים? אז קצת כזה לגבי לא להעלות מתכונים עם טיגון בחנוכה.
וואלה, שיחחרתי, חנוכה. זה באמת חג של שמן ובאמת שרוב האנשים, ממש אוהבים אוכל מטוגן.
ובינינו ממש כיף לי ששיחררתי. כאילו אני מרגישה עכשיו הרבה יותר חלק מהחבר׳ה! 🙂

סופגניות אשל טבעוניותה

אז עם כבר החלטנו לטגן השנה בבלוג לא נתחיל מהמתכון שהכי הרבה ביקשת ממני?
סופגניות אשל טבעוניות, יס יס יס!
אוי כמה כייפיות שהן יצאו.

הן ממש רכות ואני חייבת להגיד שהשמן ממש לא נכנס פנימה והן לא מרגישות כבדות בכלל.

אני גם מאוד אוהבת את זה שהן קטנות יותר, זה כל כך הרבה יותר הגיוני בעיני.

אני בחרתי להשאיר אותן בלי מילוי אלא להגיש מילוי בצד, אבל תרגישו חופשי למלא בכל מילוי טעים שמתחשק לכם.

יאללה, חנוכה שמח לכולם 🙂

רוצים מתכון לסופגניות אפויות? תעיפו מבט פה- סופגניות טבעוניות

סופגניות אשל טבעוניות

סופגניות אשל טבעוניות


הכנות
15 דקות
בישולים
15 דקות
מתי מוכן
עוד חצי שעה

מה צריך

סופגניות (15-18 חתיכות תלוי בגודל)

3 כוסות קמח כוסמין לבן / חיטה לבן 
½ כוס סוכר חום
2 כפיות אבקת אפייה

קורט מלח

500 מל יוגורט טבעוני (אפשר להכין לבד או לקנות בכל סופר בימינו- יאיי!) 
⅓ כוס רסק תפוחים
2 כפות שמן
2 כפיות תמצית וניל

1 ליטר שמן לטיגון

קישוט

אבקת סוכר 

מה עושים

סופגניות

בסיר עמוק להביא לרתיחה שמן 

להנמיך לאש בינונית 

לערבב את כל מרכיבי הסופגניות בקערה 

הבצק אמור להיות מאוד דביק ורטוב 

להעביר כפות בלילה לשמן החם בעזרת כף גלידה או שתי כפות 

להפוך מידי פעם

כשהסופגניות כהות וזהובות מכל הכיוונים להעביר לנייר סופג 

לקרר קצת או לחלוטין (תלוי איך אתם אוהבים את הסופגניה שלכם) 

לפזר מעל אבקת סוכר ולהגיש (מוש!!!) 



הערות והמרות:

  • אפשר להחליף שליש מכמות הקמח לקמח מלא 
  • לא ניסיתי עם קמח ללא גלוטן 🙂
  • אם אין לכם יוגורט טבעוני אני חושבת שזה יעבוד גם עם גבינה לבנה טבעונית (לא גבינת שמנת! גבינה נוזלית כמו גבינה לבנה) 
  • אם אתם אוהבים מילוי בפנים תרגישו חופשי למלא אותן בכל טוב 

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים