פטוצ׳יני אלפרדו טבעוני


היי לכולם.

היום אנחנו עושים טיול חזרה בזמן…

לפני בערך שבוע העליתי סטורי באינסטגרם של ארוחת הערב שלי שהיתה במקרה אלתור מדהים של פטוצ׳יני אלפרדו טבעוני הלא הוא פטוצ׳יני ברוטב שמנת פטריות.

אחרי כמה דקות התחיל רצף של מיליון טלאפים הודעות שכולן מבקשות אותו הדבר- מתכון!

חלק מהאנשים גם צחקו עליי שאנחנו לא ב 1998 וזה בהחלט נכון אבל…. מה לעשות שפטוצ׳יני אלפרדו זה טעים בטירוף?

אז החלטתי שאין בכלל ספק ואני מכינה לבלוג גירסה טבעונית למתכון הכה אהוב הזה.

עכשיו, אתם זוכרים את המתכון לספגטי ברוטב רוזה? במתכון ההוא החלטתי לעשות מעשה והשתמשתי בקרם קוקוס בשביל השמנת.

פטוצ׳יני אלפרדו טבעוני

התוצאה היתה פסיכית ועד עכשיו אני מקבלת הודעות מאנשים שמכינים את המתכון שפשוט לא מאמינים שאשכרה אין טעם של קוקוס לרוטב.

אז… החלטתי לנסות ולשחזר את ההצלחה. והצלחתי!

גם במתכון של הפטוצ׳יני הנהדר הזה, בחרתי להשתמש בקרם קוקוס בשביל השמנת.

אני לא יודעת להסביר את הקסם הזה אבל אחרי כל הבישולים והעירבובים וכל הדברים הטעימים שיש ברוטב, הטעם של קרם הקוקוס פשוט הופך להיות טעם של רוטב שמנת קלאסי.

זה כל כך כל כך טעים!

פטוצ׳יני אלפרדו טבעוני

כדי להשאר נאמנה לשנות התשעים, החלטתי ללכת על הקלאסיקה פה ולהתמקד בפטריות.

לקחתי ביס ועפתי לגיל 16 שהיינו יוצאים ביום שישי בערב לתל אביב ולפני זה אוכלים בקופי טרי בכפר סבא (מי פה שמהאיזור ממש יבין אותי עכשיו!)

בכל מקרה, בגלל שאנחנו בשנת 2019 אתם יכולים לעשות פיוז׳ן ולהוסיף מה שבא לכם- אספרגוס, ברוקולי, אפונה ועוד ועוד…

העיקר פה זה הרוטב, הסמיך והקרמי והמפנק!

מקווה שנהניתם בטיול שלנו בזמן ורוצו להכין לצהריים- יאמי 🙂

צ׳או.

פטוצ׳יני אלפרדו טבעוני

פטוצ׳יני אלפרדו טבעוני


הכנות
5 דקות
בישולים
10 דקות
מתי מוכן
עוד 15 דקות

מה צריך

רוטב

1 כף שמן קוקוס

2 שיני שום כתושות

500 גרם פטריות שפמניון / פורטובלו פרוסות דק

1 כוס קרם קוקוס (לא מורגש ברוטב, תסמכו עליי!)

1/2 כוס חלב שקדים / סויה

2-3 כפות שבבי שמרי בירה

1 כפית קמח טפיוקה / קורנפלור + 2 כפות מים

מלח פלפל על פי טעם

פטוצ׳יני

1 חבילה פטוציני לבחירתכם (אני השתמשתי בפטוצי׳ני מכוסמין מלא)

מה עושים

רוטב

במחבת עמוקה לחמם שמן קוקוס

להוסיף שיני שום כתושות ולערבב חצי דקה- דקה (להקפיד שלא ישרף!)

להוסיף פטריות ולבשל עד שהפטריות מגירות נוזלים ומצטמצמות

להוסיף קרם קוקוס וחלב שקדים ולבשל 3-4 דקות

בקערית לערבב קמח טפיוקה ומים ולהוסיף למחבת

לערבב טוב ולבשל עד שמסמיך

להוסיף שמרי בירה ולבשל עוד 2-3 דקות

להוסיף מלח פלפל, לערבב ולכבות את האש

פטוצ׳יני

לבשל על פי ההוראות של החבילה ולסנן מהמים

להעביר למחבת עם הרוטב, לערבב טוב כמה רגעים על אש קטנה

להגיש מיד ולקשט במעט פטרוזיליה קצוצה ושמרי בירה

בואו להכין איתי ביחד! יאיי 🙂



הערות והמרות:

  • הטעם של שמן וקרם הקוקוס לא מורגש במתכון, נשבעת
  • אם אתם לא אוהבים שמרי בירה אפשר לוותר אבל חבל בעיני
  • קרם הקוקוס הוא כל הלב של המתכון ולכן אין לו תחליף ראוי (שמנת צימחית זה לא תחליף במחינתי 🙂 )
  • אתם יכולים להוסיף אפונה, אספרגוס, בטטה, ברוקולי ועוד ועוד
  • כמו כל פסטה, ממליצה לאכול מיד ובאותו היום

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים