חריימה טבעוני


היי היי היי!

טוב אז כמה דברים.

קודם כל רציתי לספר לכם שבשל ההרשמה המהירה והמטורפת לארוחה שאני שפית בה ב Eatwith (שתי הארוחות היו סולד אווט אחרי 24 שעות- פסיכים! תודה לכם ממש ממש) נפתח תאריך נוסף!

הוא נפתח אתמול וכרגע נשארו רק 2 מקומות 🙂 אז אם אתם מהירי החלטה…. לינק עם כל הפרטים- כאן

דבר שני ממש שימחתם עם כמה שאהבתם את הבודהה בולס ביום שלישי.

חריימה טבעוני

זה מדהים איך סלט נשמע כזה משעמם ואף אחד לא נכנס למתכונים של סלט כמעט אבל בודהה בול זה עולם אחר לגמרי, הפוסט של הבודהה בולס קיבל את הכי הרבה לייקים מאז שפתחתי את העמוד אינסטגרם של הבלוג.

אז הבנתי את הרמז ויהיו עוד כאלו בעתיד הקרוב מאוד.

ועכשיו לחריימה!!!

מאז שהבלוג נפתח אני מקבלת מכם לפחות הודעה אחת בשבוע אם אפשר מתכון לחריימה.

היה לי קשה לדמיין את עצמי עושה מתכון כזה כי אין לי ולו מושג קלוש לאן אני מכוונת. ומי שביקש ממני יודע שזו גם היתה התשובה שלי אליכם עד עכשיו.

חריימה טבעוני

אבל אז קרו שני דברים.

הראשון הוא שמאז שבועות עם כל הגבינות וכל הקרמים וכל הפשטידות- התחשק לי קציצות ברוטב- בטירוף!

הדבר השני שקרה זה שהיינו ב 416 (בפעם האלף) ולראשונה החלטתי לנסות שם את המנה של החריימה.

לא כי רציתי חריימה אלא כי רציתי קציצות ברוטב וזה היה הכי קרוב.

וזה היה ממש ממש טעים.

אז חשבתי לעצמי- טוב אם בן ואל יכולים גם אני יכולה!

חריימה טבעוני

ניגשתי להתייעץ עם כל מיני מביני דבר (דודות ודודים של חברים מהעדה הנכונה) מה הסיפור של חריימה לא טבעוני ומצויידת בטיפים ניגשתי למשימה להכין חריימה טבעוני.

מלבד אצות נורי שזה כבר די ברור במתכונים של דגים טבעוניים, החלטתי להוסיף עוד 2 מרכיבים שעשו פה לדעתי את כל ההבדל.

לבבות דקל לקציצות, בשביל המרקם הדגי ואצת קומבו לרוטב בשביל הטעם הדגי. אה!

אני לא בטוחה כמה זה באמת מזכיר דג אבל מה שחשוב זה שזה טעים מאוד מאוד מאוד.

עם חלה טרייה בצד- בכלל!

תהנו 🙂

חריימה טבעוני

חריימה טבעוני


הכנות
20 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד 50 דקות

מה צריך

קציצות (15-18 קציצות) 

150 גרם טופו קשה חתוך לקוביות 

4 לבבות דקל (הגלילים מהשימורים) חתוכים לטבעות עבות 

100 גרם אגוזי מלך 

1/3 כוס טחינה גולמית 

1/2 כוס שקד טחון (או שיבולת שועל / פירורי לחם) 

2 דפי אצת נורי חתוכים גס

1/2 כפית כמון 

מלח על פי טעם

רוטב 

1/4 כוס שמן 

4 שיני שום כתושות 

1 גמבה חתוכה לקוביות קטנות 

1/2 פלפל חריף קצוץ (אפשר פחות או יותר לפי טעם אישי) 

200 גרם רסק עגבניות 

2 כפיות פפריקה 

1 כפית כמון 

מלח פלפל על פי טעם 

1/2 לימון סחוט 

3-4 כוסות מים 

1 פרוסה אצת קומבו (לא חובה)

מה עושים

קציצות

במעבד מזון להניח טופו, שקד טחון, אגוזי מלך, טחינה

לעבד למשחה בצקית

להוסיף לבבות דקל, אצות נורי ותבלינים ולעבד בפולסים לתערובת גסה מאוד

לשמן ידיים ולהכין קציצות הדוקות- שימו לב, התערובת אמורה להיות יציבה לחלוטין אם היא מתרפקת- להוסיף עוד טחינה ולעבד עוד במעבד מזון

להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות 15-17 דקות עד שזהוב ויציב

להניח בצד 10 דקות לאחר אפייה בלי לגעת

רוטב

במחבת עמוקה על אש נמוכה בינונית לחמם 1/4 כוס שמן

להוסיף שיני שום כתושות ולערבב ללא הפסקה דקה אחת

להוסיף צ׳ילי קצוץ וגמבה ולערבב ללא הפסקה עד שהגמבה רכה (בערך 4-5 דקות)

להוסיף רסק עגבניות ולערבב 2 דקות

להוסיף תבלינים, אצת קומבו ומים ולערבב

לכסות ולבשל 20 דקות (מידי פעם לבוא לערבב ולבדוק אם צריך עוד מים)

הגשה

להוציא את אצת הקומבו מהרוטב ולהפרד ממנה לשלום

להוסיף את הקציצות לרוטב (אחרי שהן נאפו ונחו 10 דקות אחרי אפייה) *הערה חשובה בתחתית המתכון

לערבב ממש בעדינות, לכסות ולבשל עוד 5-10 דקות על אש נמוכה

להגיש חם עם חלה טרייה בצד, יאמי!
(שימו לב- בהגשה מהמחבת לצלחות ההגשה לא לדקור את הקציצות עם מזלג אלא לדוג אותן בעדינות עם כף רחבה)



הערות והמרות:

  • אם הקציצות ממש רכות אחרי אפייה וקרור של 10 דקות אז לא לבשל אותן ברוטב אלא רק לזלוף רוטב מעליהן בקערות ההגשה
  • קשה לי להגיד לכם כמה יש לזה טעם של דגים אבל זה טעים פחד!
  • במקום לבבות דקל אפשר ג׳ק פרוט או עוד 100 גרם טופו
  • במקום אגוזי מלך אפשר שקד קלוף / קשיו (קצת מורגשים בטעם לדעתי אז פחות ממליצה)
  • לא ממליצה לוותר על האצות כי זה כל הקטע 🙂

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים