יש מתכונים שבאמת ממש מרגשים אותי.
עכשיו, אני יודעת שחלקכם אולי ירימו גבה- מה כבר יכול להיות מרגש בפרנץ טוסט?
או כמו שקוראים לו בארץ- לחם מטוגן…
מה כבר יכול להיות מיוחד בפרוסת חלה מטוגנת? אה אה! אז אני אסביר לכם.
שתי סיבות (או בעצם שלוש) למה המתכון הזה כל כך שימח אותי.
סיבה ראשונה- כמה שזה קל להכין פרנץ טוסט, להכין פרנץ טוסט טבעוני זה סיפור אחר לגמרי.
זה לא כמו חביתה שאפשר לערבב כמה קמחי קטניות ולקוות לטוב. פה מדובר במשהו אחר.
בשילוב קדוש של קריספי ורך, מתוק וטיפונת מלוח, חמאתי להפליא אבל לא שוחה בשמן- ואת כל הסיפור הזה מחזיקות ביצים טרופות…
אז להכין כזה טבעוני ושהוא יהיה הצלחה- מאוד מאוד משמח.
סיבה שניה שהמתכון הזה גרם לי לחייך מאוזן עד אוזן היא, ואני בטוחה שהרבה מכם יתחברו, זה מה שהיינו אוכלים כשהיינו קטנים!
עשיתי ביס אחד בדבר הזה ובום- חזרתי לכוכב יאיר, אני אחותי ואחי יושבים על הכיסאות הגבוהים בדפלק מעץ במטבח, רגליים מתנדנדות באוויר, וכל אחד מחכה לצלחת שלו עם לחם מטוגן מתוק וגבינה לבנה מעל.
בהסתכלות לאחור הזכרונות האלו גם קצת מעציבים וזה כנראה מה שהכי קשה בלהיות טבעוני… שזכרונות מתוקים מתערבבים עם הידיעה שאכלת ביצים וגבינה ואף אחד לא הסביר לך את האמת שמאחורי זה. בכל מקרה, זה נושא אחר 🙂
והסיבה השלישית שהמתכון הזה ריגש אותי? הטעם! אני ממליצה לכם לצפות בוידיאו בתחתית המתכון אם אתם רוצים לראות איך אני כמעט בוכה אחרי שלקחתי ביס.
באמת חברים, אני לא מגזימה, זה יצא מאוד מאוד מאוד (!) טעים וזה מה שהכי חשוב.
איזה כיף אה? יש לנו עוד מתכון לארוחות של שבת בבוקר 🙂 נשיקות לכולם.