GIFT CARD התחבר/י

פרנץ׳ טוסט טבעוני


יש מתכונים שבאמת ממש מרגשים אותי.

עכשיו, אני יודעת שחלקכם אולי ירימו גבה- מה כבר יכול להיות מרגש בפרנץ טוסט?

או כמו שקוראים לו בארץ- לחם מטוגן…

מה כבר יכול להיות מיוחד בפרוסת חלה מטוגנת? אה אה! אז אני אסביר לכם.

שתי סיבות (או בעצם שלוש) למה המתכון הזה כל כך שימח אותי.

סיבה ראשונה- כמה שזה קל להכין פרנץ טוסט, להכין פרנץ טוסט טבעוני זה סיפור אחר לגמרי.

פרנץ טוסט טבעוני

זה לא כמו חביתה שאפשר לערבב כמה קמחי קטניות ולקוות לטוב. פה מדובר במשהו אחר.

בשילוב קדוש של קריספי ורך, מתוק וטיפונת מלוח, חמאתי להפליא אבל לא שוחה בשמן- ואת כל הסיפור הזה מחזיקות ביצים טרופות…

אז להכין כזה טבעוני ושהוא יהיה הצלחה- מאוד מאוד משמח.

סיבה שניה שהמתכון הזה גרם לי לחייך מאוזן עד אוזן היא, ואני בטוחה שהרבה מכם יתחברו, זה מה שהיינו אוכלים כשהיינו קטנים!

עשיתי ביס אחד בדבר הזה ובום- חזרתי לכוכב יאיר, אני אחותי ואחי יושבים על הכיסאות הגבוהים בדפלק מעץ במטבח, רגליים מתנדנדות באוויר, וכל אחד מחכה לצלחת שלו עם לחם מטוגן מתוק וגבינה לבנה מעל.

פרנץ טוסט טבעוני

בהסתכלות לאחור הזכרונות האלו גם קצת מעציבים וזה כנראה מה שהכי קשה בלהיות טבעוני… שזכרונות מתוקים מתערבבים עם הידיעה שאכלת ביצים וגבינה ואף אחד לא הסביר לך את האמת שמאחורי זה. בכל מקרה, זה נושא אחר 🙂

והסיבה השלישית שהמתכון הזה ריגש אותי? הטעם! אני ממליצה לכם לצפות בוידיאו בתחתית המתכון אם אתם רוצים לראות איך אני כמעט בוכה אחרי שלקחתי ביס.

באמת חברים, אני לא מגזימה, זה יצא מאוד מאוד מאוד (!) טעים וזה מה שהכי חשוב.

איזה כיף אה? יש לנו עוד מתכון לארוחות של שבת בבוקר 🙂 נשיקות לכולם.

פרנץ טוסט טבעוני

פרנץ׳ טוסט טבעוני


הכנות
10 דקות
בישולים
10 דקות
מתי מוכן
עוד 20 דקות

מה צריך

טוסט

10-12 פרוסות חלה

בלילה

2 כפות קורנפלור + 4 כפות חלב סויה / שקדים

1 כוס חלב סויה וניל / שקדים וניל (או להוסיף 1 כפית תמצית וניל לבלילה)

1/2 כוס קרם קוקוס (או עוד חלב סויה / שקדים)

1 כף אבקת שמרי בירה (תסמכו עליי…)

2-3 כפות סירופ מייפל

חמאה טבעונית לטיגון (אפשר להכין לבד או להשתמש בקנויה כמו של וגה וכדומה)

קישוטים

סירופ מייפל

גבינת שמנת לבנה (להכנה ביתית)

פירות העונה

מה עושים

בלילה

בקערית לערבב קורנפלור, אבקת שמרי בירה וארבע כפות חלב סויה

בקערה נוספת לערבב את כל שאר המרכיבים

להוסיף את תערובת הקורנפלור ולערבב טוב

הכנה

על מחבת נונסטיק (חשוב) על אש בינונית לחמם 2 כפות חמאה טבעונית

לחצות את פרוסות החלה לחצאים

לטבול בבלילה לרגע וקצת ולהעביר למחבת

לטגן 2-3 דקות מכל צד עד ששחום (להוסיף חמאה במידת הצורך)

הגשה

להעביר לצלחת הגשה

לפנק במייפל, פירות וגבינת שמנת טבעונית ולהגיש מיד



הערות והמרות:

  • לא חייב שמרי בירה אבל זה ממש מוסיף (אפשר גם שבבי שמרי בירה בכמות כפולה)
  • אפשר חלה מקמח מלא / כוסמין מלא ואפשר גם לחמניה או כל לחם רך

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים