פנקוטה רימונים


טוב כולם מוכנים?

כי אנחנו מגיעים לחלק הכי כייפי בטירוף המתכונים לחגים… הקינוחים.

כשהתחלתי להעלות את המתכונים לחגים העליתי קינוח אחד, רולדת התפוחים הנהדרת, וזה היה רק טיזר קטן בשביל התחלה.

היום עולה הקינוח השני שהוא כמובן פנקוטה רימונים טבעונית מהממת וביום שני, גולת הכותרת לערב ראש השנה…
לא מגלה לכם מה זה אבל בואו נגיד שהולך להיות טעים.

פנקוטה רימונים

אבל לפני שנדבר על המתכון של היום יש לי משהו כייפי לספר לכם.

אני מניחה שחלק מכם בטח יודע שיש הרבה דברים שאני עושה מאחורי הקלעים.

דברים שהם תוצר של הבלוג אבל לא קשורים ישירות לבלוג- כמו צילומי אוכל לחברות מסחריות גדולות או סטיילינג של אוכל להפקות שונות, או סדנאות צילום שאני מעבירה וכדומה.

ולאחרונה קרה דבר משמח ביותר, בחורה מקסימה במיוחד שנכנסה לחיי, ביקשה ממני לבנות לה ערוץ יוטיוב.

פנקוטה רימונים

זה לא רק משמח ברמות כי זה כיף שמישהו כל כך אוהב את מה שאתה עושה שהוא סומך עלייך שתקים לו ערוץ מהמם, זה גם מרגש כי הערוץ שלי כולה בן שנה.

בכל מקרה, הפרוייקט יצא לדרך והיום עלה הוידיאו הראשון אצלה בערוץ.

הערוץ שלה לא טבעוני, הוא רק צמחוני, ולכן אני לא ממהרת לשים לכם פה לינק לוידאו.

אבל המון דברים בעמוד שלה (בריאלי) טבעוניים וכבר צילמו 2 מתכונים טבעוניים אצלה שיעלו בשבוע הבא, אז זה בהחלט משמח.

אז זהו, רק רציתי להגיד לכם שאני ביום של התרגשויות בגלל זה 🙂

טוב ואחרי כל זה- פנקוטה? יאללה!

יפה וקלילה ומרשימה וטבעונית ונטולת גלוטן וקיצור… מושלמת למידי לערב חג.

תהנו מלא!

רוצים עוד רעיון לקינוח לחג? הנה אחד מהמם- פאי תפוחים טבעוני

פנקוטה רימונים

פנקוטה רימונים


הכנות
10 דקות
בישולים
10 דקות
מתי מוכן
עוד שעה וחצי קרור

מה צריך

פנקוטה (6 כוסות של 100 מ״ל)

1 כפית אבקת אגר אגר

1/4 כוס מים

4 כוסות קרם קוקוס

1/2 כוס סירופ אגבה / מייפל (מייפל יצבע את הפנקוטה בחום)

פודינג רימונים

שליש כפית אבקת אגר אגר

1/4 כוס מים

1 ורבע כוסות מיץ רימונים / אוכמניות / פטל

3 כפות סוכר חום

גרעינים מחצי רימון

מה עושים

פנקוטה

בסיר נונסטיק להניח מים ואגר אגר ולערבב מעט

להוסיף קרם קוקוס ואגבה לערבב ולהביא לרתיחה

למלא 2/3 גובה כוסות הגשה

להניח במקרר עד שמתייצב וקר לחלוטין

פודינג רימונים

בסיר נונסטיק להניח מים ואגר אגר ולערבב מעט

להוסיף מיץ וסוכר ולהביא לרתיחה

להוסיף גרעיני רימון, לערבב ולכבות את האש

לקרר כמה רגעים

הכנה

להוציא את כוסות ההגשה מהמקרר

למלא בפודינג

לקרר לחלוטין עד הגשה



הערות והמרות:

  • במקום קרם קוקוס אפשר כל חלב טבעוני שאתם אוהבים
  • למיץ רימונים יש צבע קצת עכור אז אם בא לכם צבע בוהק יותר לכו על מיץ אוכמניות
  • לאגר אגר אין תחליף
  • אם את משתמשים בשבבי אגר אגר שימו כמות כפולה ממה שמופיע במתכון

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים