יששששש!
איך אני שמחה שהגיע היום של העוגה הזו לעלות….
וואו וואו באמת עם כל הטיזרים שעשיתי לכם בימים האחרונים ברשתות החברתיות אני פשוט מתרגשת ללחוץ אנטר.
בואו נגיד ששי השכן (שמקבל חתיכה שתיים מכל דבר שעולה לבלוג) אמר לי- תקשיבי התעלית על עצמך! זה הדבר הכי לא טבעוני שאי פעם הכנת! חחח 🙂
תאמינו לא לפי דעתי זו מחמאה כי ככה עושים הסברה קולינרית טובה- שטבעונות זו לא התפשרות בשום צורה שהיא, שלא מווותרים על שום דבר אלא רק מרוויחים.
אבל תכלס זה ממש הצחיק אותי שהוא אמר את זה כי מבחינתי העוגה הזו היא שיא הסטראוטיפ הטבעוני שרק אפשר.
יש בה קשיו וקרם קוקוס וכל הדברים הכי טבעוניים בהגדרה.
מה הסוד? שהכל במינונים… אני ממש לא אוהבת עוגות קשיו רואו, לא מתחברת לכובד, לא מתחברת לטעם הברור של הקשיו.
וממש רציתי לעשות אחת כזו שתהיה שונה, שתהיה בטעם קרמי אבל קליל, שלא תהיה ׳עוגת קשיו׳.
ולפי דעתי הצלחתי 🙂
כדי שתצא לכם עוגה טובה וקרמית בבקשה תקפידו לעבד את המילוי של הגלידה עד שהוא באמת חלק חלק ולא גרגירי, גם אם זה יקח 5 דקות למעבד לעבוד רצוף.
שימו לב להערות שלי על קרם הקוקוס, ככול שתקפידו על ההפרדה שלו ולא יהיו נוזלי קוקוס אלא רק שומן, ככה הגלידה תהיה יותר קרמית ופחות קרחית (יש מילה כזו?!)
ודבר אחרון- זו לא עוגה זולה, אני יודעת… המרכיבים בה יקרים יחסית ולכן, עשיתי לכם רשימה של החלפות והמרות להוזלת העוגה בתחתית המתכון.
יאללה, שיהיה סופ״ש מהמם, תהנו!