עוגת גלידה פקאן


יששששש!

איך אני שמחה שהגיע היום של העוגה הזו לעלות….

וואו וואו באמת עם כל הטיזרים שעשיתי לכם בימים האחרונים ברשתות החברתיות אני פשוט מתרגשת ללחוץ אנטר.

בואו נגיד ששי השכן (שמקבל חתיכה שתיים מכל דבר שעולה לבלוג) אמר לי- תקשיבי התעלית על עצמך! זה הדבר הכי לא טבעוני שאי פעם הכנת! חחח 🙂

תאמינו לא לפי דעתי זו מחמאה כי ככה עושים הסברה קולינרית טובה- שטבעונות זו לא התפשרות בשום צורה שהיא, שלא מווותרים על שום דבר אלא רק מרוויחים.

עוגת גלידה פקאן

אבל תכלס זה ממש הצחיק אותי שהוא אמר את זה כי מבחינתי העוגה הזו היא שיא הסטראוטיפ הטבעוני שרק אפשר.

יש בה קשיו וקרם קוקוס וכל הדברים הכי טבעוניים בהגדרה.

מה הסוד? שהכל במינונים… אני ממש לא אוהבת עוגות קשיו רואו, לא מתחברת לכובד, לא מתחברת לטעם הברור של הקשיו.

וממש רציתי לעשות אחת כזו שתהיה שונה, שתהיה בטעם קרמי אבל קליל, שלא תהיה ׳עוגת קשיו׳.

ולפי דעתי הצלחתי 🙂

עוגת גלידה פקאן

כדי שתצא לכם עוגה טובה וקרמית בבקשה תקפידו לעבד את המילוי של הגלידה עד שהוא באמת חלק חלק ולא גרגירי, גם אם זה יקח 5 דקות למעבד לעבוד רצוף.

שימו לב להערות שלי על קרם הקוקוס, ככול שתקפידו על ההפרדה שלו ולא יהיו נוזלי קוקוס אלא רק שומן, ככה הגלידה תהיה יותר קרמית ופחות קרחית (יש מילה כזו?!)

ודבר אחרון- זו לא עוגה זולה, אני יודעת… המרכיבים בה יקרים יחסית ולכן, עשיתי לכם רשימה של החלפות והמרות להוזלת העוגה בתחתית המתכון.

יאללה, שיהיה סופ״ש מהמם, תהנו!

עוגת גלידה פקאן

עוגת גלידה פקאן


הכנות
20 דקות
בישולים
ללא
מתי מוכן
עוד 3 שעות (קרור)

מה צריך

קלתית (תבנית קפיצית 22 ס״מ) 

250 גרם ביסקוויטים שבורים גס (להכנה ביתית לחצו כאן)

1/3 כוס חמאת אגוזים (לוז, טחינה, שקדיה וכדומה)

גלידה (הערות להוזלת המרכיבים, בתחתית המתכון) 

2 כוסות (240 גרם) קשיו מושרה 8 שעות או מבושל 20 דקות (למדוד לפני השרייה)

2 כוסות (350 גרם) קרם קוקוס 18% שומן ומעלה, מופרד (הסבר בתחתית המתכון)

1/2 עד 3/4 כוס מייפל (תלוי בטעם האישי שלכם)

1 כפית תמצית וניל

100 גרם פקאן מסוכר מפורק גס

קרמבל

50 גרם ביסקווטים שבורים גס

100 גרם פקאן מסוכר

2-3 כפות חמאת אגוזים כלשהי

מה עושים

קלתית

במעבד מזון להניח ביסקוויטים ולעבד לתערובת חולית

להוסיף חמאת אגוזים ולעבד עוד כמה רגעים לתערובת שמרגישה כמו חול לח (יאמי)

להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה (גם דפנות וגם תחתית)

בעזרת תחתית של כוס להדק טוב טוב טוב טוב טוב (!)

להניח במקפיא

גלידה

מלבד הפקאנים, להניח את כל שאר מרכיבי הגלידה במעבד מזון

לעבד לתערובת אחידה וחלקה (זה יקח לפחות 5 דקות)

להוסיף פקאנים ולעבד ב 4-5 פולסים (שישארו חתיכות)

להעביר לתבנית ולהניח במקפיא לשעה

קרמבל

להניח את כל מרכיבי הקרמבל במעבד מזון

לעבד לתערובת פירורית

להוציא את התבנית מהמקפיא ולשפוך את הפירורים מעל

להחזיר למקפיא ל 3-5 שעות, לחתוך ולהגיש

(אם העוגה היתה במקפיא יותר מחמש שעות, להעביר אותה למקרר ל 10-20 דקות לפני הגשה)



הערות והמרות:

  • זו לא העוגה הכי זולה בעולם, אני יודעת 🙂 אז הנה כמה שינויים להוזלת העוגה:
  • במקום מייפל אפשר סוכר חום / קנים / לבן (שימו לב שרמת המתיקות תשתנה בהתאם)
  • במקום קשיו אפשר שקדים (לא שקד טחון, שקד שלם קלוף)
  • במקום פקאן מסוכר אפשר שוקולד צ׳יפס
  • במקום חמאת אגוזים אפשר שמן קוקוס או חמאה טבעונית
  • במקום קרם קוקוס אפשר אולי איזה שילוב של טופו משי / מעדן טבעוני עם שמן קוקוס או שקדיה
  • להפרדת קרם הקוקוס יש לשים במקרר פחית או קרטון של קרם קוקוס 18% שומן ומעלה במשך 24 שעות. אחרי 24 שעות לפתוח בעדינות את החלק העליון של הפחית / קרטון ולהוציא רק את החלק הקשה מאוד שהצטבר בחלק העליון (את הנוזל אפשר להקפיא בתבנית קרח ולזרוק אחר כך לשייקים וקארי וכדומה)

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים