פאי פקאן טבעוני


היי כולם!

יש יש יש איזה כיף היום בבלוג.

איכשהו יצא שאנחנו בסימן שנות התשעים ואחרי הסיני של תחילת השבוע היום עולה מתכון פשוט יותר מידי טעים- פאי פקאן טבעוני.

וואו וואו מה שיש לנו כאן- בצק פריך טבעוני שנמס בכל ביס, מילוי מפוצץ בטעמים של אגוזים וקינמון ובכללי פשוט עושר ואושר אחד גדול.

פאי פקאן טבעוני

זה מתכון שכבר מזמן לדעתי היה צריך לעלות לבלוג הוא ברשימה שלי כבר איזה שנה וחצי.

והנה איכשהו התגלגל שהגיע תורו.

חייבת לספר לכם שהיום היו אצלי 3 סטודנטים חמודים ביותר לראיין אותו לעבודת גמר שלהם.

הם זכו כמובן לאכול את הפאי הטעים הזה אבל מה שהיה הכי מצחיק זה שהם לא ידעו ממש מה זה פאי פקאן.

פאי פקאן טבעוני

אז אמרתי להם נו כמו בקפולסקי בשנות התשעים…

ואז הם לא ידעו מה זה קלפולסקי.

ואז גם הבנתי שהם נולדו מתישהו בסוף שנות התשעים ופתאום הבנתי שעשיתי פה מתכון וינטג׳ 🙂

פאי פקאן טבעוני

בכל מקרה, לגבי המתכון-

השבוע היה לי שבוע קצת הפוך, משהו בשגרה קצת השתנה כי מתן בסינגפור.

וגם נכנסו לי כל מיני דברים לא צפויים מה שהוביל לזה שאו שאני עושה מתכון בלי לצלם ליוטיוב או שאני לא עושה מתכון.

פאי פקאן טבעוני

החלטתי לעשות מתכון…

עדיף תמיד כן מאשר לא, נכון?

אבל אבל אבל…

פאי פקאן טבעוני

בגלל שמדובר פה במתכון עם הרבה שלבים…

החלטתי שאני חוזרת למקורות ולפחות שמה לכם פה תמונות של שלבי ההכנה.

מי פה עוקב של הבלוג מספיק זמן כדי לדעת שפעם היו פה תמונות של שלבי ההכנה?

פאי פקאן טבעוני

אי פעם לפני שהיה לבלוג ערוץ יוטיוב… 🙂

אז גם מתכון ויטנג׳ וגם תמונות וינטג׳- יצא לנו טוב.

מקווה שהתמונות יהיו מספיק ברורות בשביל להעביר את המסר.

פאי פקאן טבעוני

חוץ מזה רק רוצה לספר ששבוע הרווקות שלי כשמתן בחו״ל עובר סבבה לגמרי.

חלק מהזמן עובר לאט חלק ממש מהר אבל בגדול זו חוויה מעולה ונעימה ומלמדת ומעניינת.

זהו, חפרתי.

לכו תכינו פאי פקאן טבעוני!

פאי פקאן טבעוני

פאי פקאן טבעוני


הכנות
25 דקות
בישולים
45 דקות
מתי מוכן
עוד שעה וחצי

מה צריך

בצק תבנית פאי 22 ס״מ (שימו לב- הערות חשובות לגבי כל השלבים, בתחתית המתכון)

2 כוסות קמח כוסמין לבן / חיטה לבן

¼ כפית מלח

½ כפית קינמון

2 כפיות סוכר חום

⅓ כוס שמן קוקוס קר מהמקרר

4 כפות חלב סויה קר מהמקרר

3-6 כפות מים קרים מהמקרר

מילוי

⅓ כוס שמן קוקוס

¼ כוס מייפל

½ כוס סוכר חום כהה דביק

1 כפית תמצית וניל

3 כפות קורנפלור + 3 כפות מים

1 כפית קינמון

200 גרם פאקנים שבורים דק

3 כפות ממרח תמרים (או 3 תמרים עסיסיים מעוכים למשחה)

2 כפות חמאת שקדים או כל חמאת אגוזים אחרת (בוטנים פחות מתאים)

קישוט

100 גרם פאקנים

2 כפות מייפל

מה עושים

בצק

במעבד מזון (אפשר עם מזלג) להניח קמח, מלח, סוכר וקינמון

לעבד כמה רגעים

להוסיף שמן קוקוס קר ולעבד עד שמתקבלת תערובת של חול דק דק

להוסיף חלב סויה ומים בהדרגה ולעבד עד לקבלת מרקם של חול גס ולח

אם הבצק מתגבש בקלות בין האצבעות הבצק מוכן אם לא- להוסיף עוד מעט שמן וחלב (כפית כל פעם)

בשום צורה הבצק לא צריך להיות דביק

להעביר למשטח עבודה על ניילון נצמד, להדק לכדור, לעטוף ולמעוך לדיסקית

להכניס למקרר ל 20 דקות (לא יותר, שימו שעון)

מילוי

בקערית לערבב קורנפלור ומים, להניח בצד

בסיר נונסטיק להניח את כל שאר המרכיבים (בלי הפאקנים השבורים)

לבשל תוך כדי ערבוב עד שסמיך ואחיד

להוסיף תערובת קורנפלור ולבשל עוד כמה רגעים

להוסיף פאקנים שבורים, לערבב ולהוריד מהאש

הכנה

להדליק תנור על 175 מעלות

להוציא את הבצק מהמקרר

לרדד לעובי של רבע ס״מ (הבצק יהיה מאוד רגיש ושברירי לא נורא זה אמור להיות ככה)

להעביר לתבנית ולהדק לדפנות ולתחתית (אם יש קרעים זה סבבה פשוט תשלימו עם הידיים ותהדקו)

לחתוך את הבצק שנפל מהדופן של התבנית (ממה שנשאר אפשר לעשות עוגיות)

לחורר את התחתית עם מזלג ולאפות 15 דקות

להוציא מהתנור, להעביר את המילוי על הבצק החם

לקשט בטבעת פקאנים ולמשוח במייפל (גם את הבצק שבדפנות)

לאפות 25-30 דקות עד שזהוב

לקרר חצי שעה ולהגיש



הערות והמרות:

  • אפשר שליש כמות עם קמח מלא
  • לבצק פריך ללא גלוטן לחצו כאן- בצק פריך ללא גלוטן
  • אם קיץ אני ממליצה להכניס את התבנית עם הבצק לקרור נוסף לפני שמכניסים אותה לתנור (לרדד, להדק לתבנית ואז למקרר לעשר דקות)
  • אם הבצק ממש ממש פירורי ולא זורם בכלל, להוסיף עוד שמן קוקוס ולעבד מחדש
  • שימו לב לא לעבד יותר מידי כדי שלא יתפתחו סיבי גלוטן
  • מאוד חשוב לא להשאיר את דיסקית הבצק במקרר יותר מ 20 דקות

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים